Connect with us

ZADAR / ŽUPANIJA

PU ZADARSKA: Tijekom vikenda zbog raznih prekršaja policija iz prometa isključila 29 vozača

Objavljeno

-

Foto: PU zadarska

Zbog ugrožavanja sigurnosti prometa i kršenja prometnih propisa, isključeno je i pet vozača koji su sudjelovali u prometu, a da nisu položili vozački ispit

Pojačane aktivnosti  policije usmjerene na sprečavanje i sankcioniranje najtežih prometnih prekršaja koje su uzrok najtežih prometnih nesreća sa teško ozlijeđenim i poginulim osobama nastavljene su i ovog vikenda:

  • alkoholiziranost vozača,
  • vožnja nedopuštenim brzinama kretanja,
  • nekorištenje sigurnosnog pojasa,
  • nepropisna uporaba mobitela i
  • prekršaji motociklista. 

U akciju je bio uključen maksimalno raspoloživi broj policijskih službenika, kao i svi raspoloživi uređaji i oprema koja se koristi u nadzoru i kontroli prometa.

Policijski službenici proteklog vikenda od 04. do 07. studenog 2022. godine, na zadarskim prometnicama utvrdili su ukupno 93 prekršaja od čega izdvajamo:

  • 23 prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola
  • 11 prekršaja prekoračenja dopuštene brzine kretanja 
  •  4 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa,
  •  3 prekršaja nepropisnog korištenja mobitela tijekom upravljanja vozilom.

Zabilježeno je 5 prekršaja zbog upravljanja vozilom prije stjecanja prava na upravljanje, 3 prekršaja zbog vožnje automobila bez tehničkog pregleda te po 1 prekršaj zbog nepropisnog pretjecanja, nekorištenja svjetala te nekorištenja zaštitne kacige.

Iz prometa je isključeno 29 vozača i 5 vozila. U tom se vremenu dogodilo 14 prometnih nesreća u kojima su tri osobe teže te tri osobe lakše ozlijeđene.

Tijekom kontrole prometa, najveća koncentracija alkohola u količini od 2,36 g/kg izmjerena je kod 26-godišnjeg vozača automobila zadarskih registarskih oznaka, kojeg su policijski službenici zaustavili u subotu, 05. studenog u 02.42 sata u Zadru u Ulici Nikole Šubića Zrinskog, nakon čega je isključen iz prometa.
Zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama, vozač je uz Optužni prijedlog prepraćen na Prekršajni odjel Općinskog suda u Zadru.

 
Nastavi čitati
Kliknite za komentar

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

ZADAR / ŽUPANIJA

VIŠNJIK/ Obavijest o zatvaranju prometnice 

Objavljeno

-

By

Privremeno se zatvara Ulica Slavka Perovića dana 05. svibnja 2024. godine u vremenu od 06:00 do 22:00 sati zbog održavanja automobilističkog natjecanja „Nagrada grada Zadra” 2024., koje će se održati u tom vremenskom periodu na sjevernom parkiralištu ŠC Višnjik u organizaciji Auto karting kluba „Zadar” i  automobilističkog kluba „RTZ”.

 
Nastavi čitati

ZADAR / ŽUPANIJA

VIR / U prometnoj nesreći teško ozlijeđen 24-godišnji vozač quada

Objavljeno

-

By

Jučer, 01. svibnja oko 18,30 sati, na Viru se dogodila prometna nesreća u kojoj je jedna osoba teško ozlijeđena.

Prometna nesreća se dogodila na poljskom putu na predjelu Crvene stijene kada  je 24-godišnjak upravljajući četverociklom (quad) zagrebačkih registracijskih oznaka, iz neutvrđenih razloga izgubio nadzor nad upravljačem te vozilom sletio niz liticu u more.

Na mjesto događaja su upućene sve žurne službe, nakon čega je 24-godišnjak prevezen na pružanje liječničke pomoći u OB Zadar, gdje su mu konstatirane teške tjelesne ozljede.

Na mjestu događaja je policija provela očevid te je o svemu upoznato nadležno državno odvjetništvu.

 
Nastavi čitati

ZADAR / ŽUPANIJA

ROVANJSKA / Poginuo 37-godišnji ronilac

Objavljeno

-

By

Jučer, 01. svibnja u 17.40 sati policija je zaprimila dojavu u svezi nestanka 37-godišnjeg hrvatskog državljanina koji je tijekom popodneva ronio u moru kod mjestu Rovanjska.

U potragu za roniocem odmah se uključila policija te druge žurne službe.

Tijelo ronioca pronađeno je oko 20 sati u moru na udaljenosti oko 20 metara od obale, na dubini oko 2,6 metara, koje su potom policijski službenici – ronioci, Interventne jedinice policije Policijske uprave zadarske, izvukli iz mora.

Tijelo stradalog ronioca pregledao je mrtvozornik koji je utvrdio kako na tijelu nema vidljivih tragova nasilja, a tijekom današnjeg dana obavit će se obdukcija kako bi se utvrdio uzrok smrti. 

 
Nastavi čitati
Oglasi
Oglasi
Oglasi
Oglasi

U trendu