Connect with us

ZADAR / ŽUPANIJA

ŽUPAN LONGIN S GRADONAČELNICIMA I NAČELNICIMA: “Očekuje nas izazovna 2023. godina”

Objavljeno

-

Izmjene i dopune Prostornog plana Zadarske županije, infrastrukturni projekti s naglaskom na one financirane uz pomoć EU fondova te stanje na gradilištu Centra za gospodarenje otpadom bile su neke od glavnih tema današnjeg sastanka župana Božidara Longina s čelnicima općina i gradova iz Zadarske županije održanog u Centru za kreativne industrije na Relji.

„Sastanak je bio vrlo konstruktivan, s puno podataka i informacija koje su svima bile značajne. Prostorni plan ključni je dokument za sve naše gradove i općine jer će diktirati tempo razvoja na području cijele Zadarske županije, a on bi nakon zakonske procedure koja je potrajala dvije i pol godine trebao biti usvojen početkom iduće godine. Razgovarali smo i o pripremi projekata za novu financijsku omotnicu EU-a, s naglaskom na vrtiće i škole. Veseli nas da je jučer stigla odluku o financiranju šest vrtića na području naše županije, a imamo spremnu projektnu dokumentaciju i građevinske dozvole za sedam školskih objekata za koje se očekuje raspisivanje javnog poziva do kraja godine“, kazao je župan Longin dodavši da su se na sastanku osvrnuli na vrlo uspješnu turističku sezonu koja je nadmašila sva očekivanja.

„Dobra sezona uz brojne pluseve donosi i određene minuse u našem zdravstvenom sustavu. Stoga smo već sada krenuli s pripremama za novu sezonu, a u stalnim smo razgovorima s Ministarstvom zdravstva kako bi pronašli način da se rastereti Opća bolnica Zadar i s druge strane da dodatno osnažimo timove hitne medicinske pomoći. Očekuje nas izazovna 2023. godina, cijene radova su znatno porasle, ali pripremamo proračun kojim ćemo nastojati realizirati sve predviđene projekte. Od Hospicija, Skloništa za napuštene životnije, Poljoprivredno-edukacijskog centra, Centra za školjkarstvo, nove Medicinske škole u Zadru pa do dovršetka projekata dnevnih bolnica, luke u Salima i Centra za gospodarenje otpadom“, istaknuo je župan.

Direktor tvrtke Eko d.o.o Dino Perović nazočnima je predstavio trenutno stanje na gradilištu budućeg Centra za gospodarenje otpadom u Biljanima Donjim. Naglasio je da će CGO biti otvoren do kraja 2023. godine iako im problem predstavlja povećanje cijena.

„Mi do spomenutog roka moramo dovršiti projekt jer do tada završava financiranje iz prethodne financijske omotnice Europske unije. Zbog rasta cijena energenata i građevinskog materijala sada ne možemo znati koja će biti njegova konačna cijena, ali ćemo to maksimalno kontrolirati kako bi ukupni iznos što manje opteretio naše osnivače, Grad Zadar, Grad Benkovac i Zadarsku županiju“, naglasio je Perović.

 
Nastavi čitati
Kliknite za komentar

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

ZADAR / ŽUPANIJA

RADOVI! / U srijedu bez vode tri ulice na Stanovima. Evo popisa…

Objavljeno

-

By

Zbog izvođenja građevinskih radova tvrtke Ludwig Pfeiffer Hoch und Tiefbau GmbH&Co.KG., dana 24.04.2024. godine (srijeda), u vremenu od 08:00 sati pa do 16:00 sati bit će privremeno obustavljena opskrba vodom u Zadru, u ulicama : Ulica Kraljice mira, Dubrovačka ulica, te Pazinska ulica.      

Tijekom radova do ponovne uspostave vodoopskrbe, cisterna s vodom za ljudsku potrošnju bit će smještena u Ulici Kraljice mira  kod kućnog broja 33.

 
Nastavi čitati

ZADAR / ŽUPANIJA

POSEBAN DOGAĐAJ U OGŠ SV. BENEDIKTA: U petak koncert bivših i sadašnjih učenika Škole

Objavljeno

-

By

Osnovna glazbena škola sv. Benedikta najavljuje poseban događaj: Koncert bivših i sadašnjih učenika Škole, koji će se odviti u petak, 26. travnja 2024. s početkom u 19.30 sati u
Koncertnoj dvorani Glazbene škole Blagoje Bersa u Zadru.

U svojih 16 godina djelovanja, OGŠ sv. Benedikta može se podičiti zavidnim brojem učenika koji su završili čitavu osnovnu glazbenu školu, a dio njih je svoje glazbeno školovanje nastavio i u srednjoj glazbenoj školi. Većina naših bivših učenika, sadašnjih srednjoškolaca, upisali su GŠ Blagoje bersa, no imamo učenicu koja pohađa GŠ Pavla Markovca u Zagrebu, u klasi naše bivše učiteljice oboe, Dore Draclin.

Uz bivše učenike nastupit će i nekoliko sadašnjih, solo nastupom, a poseban pečat koncertu dat će školski orkestar u sadašnjem sastavu, te specijalni orkestar nastao spojem bivših i sadašnjih članova.

Ovom prigodom OGŠ sv. Benedikta izvijestiti će i o završetku humanitarne akcije „Pomozi da vozi” te o prikupljenom iznosu.

 
Nastavi čitati

ZADAR / ŽUPANIJA

U GRADSKOJ KNJIŽNICI: Predstavljanje neformalnog studija i usavršavanja iz waldorfske pedagogije

Objavljeno

-

By

Predstavljanje trogodišnjeg neformalnog studija i usavršavanja iz waldorfske pedagogije održat će se u Gradskoj knjižnici Zadar (multimedijalna dvorana) u petak, 26. travnja 2024. u 17 h.

Institut za waldorfsku pedagogiju u Zadru predstavit će waldorfsku pedagogiju i neformalni studij waldorfske pedagogije, koji se već više od 20 godina održava u Zagrebu. Waldorfska pedagogija u Hrvatskoj ima tridesetogodišnju tradiciju, a u svijetu postoji preko 100 godina. Waldorfska pedagogija nastoji poučavati one sadržaje i onim načinom kako je to svakoj novoj generaciji potrebno, da bi se svima omogućio razvoj svih potencijala. Budući da se danas ne zna kakav će biti svijet kada naši današnji učenici odrastu, kroz sve se oblike odgoja i obrazovanja u duhu waldorfske pedagogije pokušavaju se ojačati kompetencije kreativnosti, dobrih komunikacijskih vještina i socijalnih odnosa (za snalaženje u potpuno novim životnim situacijama), razvija se njihovo samopouzdanje ali i empatija te se potiče njihov interes za cjeloživotno učenje.

Doživite ukratko jedan dan u waldorfskom vrtiću ili školi,

okušajte se u umjetničkim radionicama,

pogledajte izložbu radova iz waldorfskih institucija,

informirajte se o detaljima trogodišnjeg studija….

Broj mjesta je ograničen pa se prijavite na mail: iwp.cro@gmail.com

Ulaz je slobodan.

Organizatori:

Institut za waldorfsku pedagogiju, Zagreb

Udruga Peti element, Zadar

Inicijativa Waldorf Jarula Zadar

 
Nastavi čitati
Oglasi
Oglasi
Oglasi
Oglasi

U trendu