Connect with us

Sport

FOTO/VIDEO Održan peti triatlon na Dugom otoku

Objavljeno

-

Protekle nedjelje u organizaciji Triatlon kluba Zadar je na Dugom otoku održan peti Triathlon Long Island, natjecanje u srednje dugom triatlonu. Prvi puta start je bio u nedjelju zbog nepovoljnih vremenskih prilika koji su sve pomaknuli za jedan dan. Pokazalo se to kao odličan potez jer je nedjelja bila topla i sunčana. Sudjelovalo je više od 80 natjecatelja iz 8 europskih zemalja u pojedinačnoj i štafetnoj utrci. Član Triatlon kluba Zadar Josip Bugarija ponovio je uspjeh od prošle godine te je pobijedio na zahtjevnoj dionici. Uz to, popravio je svoj lanjski rezultat za više od 10 minuta. Dionicu od 1900 metara plivanja, 90 kilometara bicikla te 21 kilometar trčanja sa dosta uspona završio je za 4:40:55. Drugi je bio član Triatlon kluba Zrinski Martin Štefan s vremenom 4:44:42 dok je treći završio Michael Stroi iz Austrije.

Prva trojka na muškoj utrci

U ženskoj konkurenciji slavila je Maja Urban s vremenom 5:07:40 ispred Micahele Wolf (5:33:19) i Tine Gorete iz Triatlon kluba Swibir (6:01:22). Članica Triatlon kluba Zadar Ana Miočić je zauzela odlično 7. mjesto u povratničkom nastupu na srednje dugom triatlonu. Zanimljivo je bilo i pratiti natjecanje štafeta kojih je ovaj puta startalo čak 14. Na kraju su uvjerljivi bili Hoky’s Angel on Vacation (Alenka Štefanac Udrih, Tomislav Mijatović, Horjan Zdenko) u vremenu 4:51:16 ispred 3C!kle (Antonio Omićević, Lovro Maslać, Matija Sedak) i štafete zanimljivog imena Triatlonci trče počasni krug (Marina Rajsman, Tin Karlović, Marin Ferić). I tu smo imali svoje predstavnike – već tradicionalna štafeta Long Island Ice Tea u nešto izmijenjenom sastavu (Hrvoje Baranović i Jurica Ropuš) zauzela je 9. mjesto. Treba napomenuti kako je Hrvoje odradio i plivački i biciklistički segment te je popravio svoje vrijeme u odnosu na prošlu godinu.

Ana Miočić na biciklu

Svi sudionici istaknuli su odličnu organizaciju i prekrasnu prirodu koja ih je pratila na cijeloj stazi. Jedinstvena lokacija starta utrke u uvali Sakarun koja je zasigurno jedna od najljepših plaža u Hrvatskoj privukla je mnoge triatlonce na ovo događanje. Biciklistički segment sudionike je upoznao sa cijelim Dugim otokom pa su tako imali priliku proći od Božave, uz Brbinj, Luku, Žman, Zaglav do mjesta Sali. Završni dio uključio je prekrasnu lokaciju Parka prirode Telašćica gdje se trčalo do samog Slanog jezera i natrag u mjesto Sali u cilj. Na rivi u Salima publika je s velikim pljeskom ispratila sve natjecatelje, od prvog do posljednjeg.

Start utrke na plaži Sakarun

Sama utrka uključivala je dosta volontera kako bi protekla što bolje i kako bi natjecatelji imali što manje briga oko logistike. Kako su start i cilj bili na dva kraja otoka koji su udaljeni više od 40 kilometara, najveći posao oko organizacije je bio transport natjecatelja i njihovih stvari u tranzicijske zone kao i osiguranje biciklističke dionice tokom trajanja događanja. Organizator utrke je Triatlon klub Zadar uz pomoć Općine SaliTurističke zajednice Dugog otokaZadarske županije i Parka prirode Telašćica. Potrebno je zahvaliti i svim stanovnicima Dugog otoka koji su pokazali gostoljubivost i spremnost za domaćinstvo ovakvog sportskog događaja. Svi sudionici su istaknuli kako su uživali u prirodi te će se zasigurno vratiti i sljedeće godine.

Ekipa Triatlon kluba Zadar s trenerom

Sve rezultate možete pogledati ovdje a više informacija o samom događaju možete pronaći i na službenoj Facebook stranici utrke. Triatlon klub Zadar zahvaljuje svim volonterima i sponzorima na podršci u provedbi ovog zahtjevnog događanja i vidimo se sljedeće godine u trećem vikendu rujna. Prijave će biti otvorene uskoro a svi vi koji bi željeli sudjelovati a mislite da niste spremni, javite nam se jer su otvoreni upisi za sve dobne kategorije. U nastavku pogledajte fotogaleriju i kratki video zapis sa nedjeljne utrke.Triathlon Long Island 2022. (Izvor: Facebook Triathlon Long Island)

 
Nastavi čitati
Kliknite za komentar

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Sport

NOĆNA UTRKA / Najavljen trkački spektakl Rentlio Zadar Night Run 2024; očekuje se preko 1400 sudionika

Objavljeno

-

By

U Turističko-informativnom centru Turističke zajednice grada Zadra predstavljen je međunarodni dvodnevni trkački spektakl Rentlio Zadar Night Run 2024. Natjecanje, u organizaciji Triatlon kluba Zadar i Škole trčanja Zadar, će se održati u Zadru 5. i 6. travnja, a sastoji se od pet utrka:

  • Maraska Mali Zadar Night Run – utrke za djecu (5.4.2024.)
  • Rentlio Zadar Night Run 2.5 km – Đir po gradu (6.4.2024.)
  • Rentlio Zadar Night Run 5 km (6.4.2024.)
  • Rentlio Zadar Night Run 10 km (6.4.2024.)
  • Rentlio Zadar Night Half Marathon  21.097 km (6.4.2024.) – najveći polumaraton u povijesti Zadra.

Očekivani broj sudionika je preko 1400.

„Mogu najaviti da se očekuje porast broja sudionika u svim utrkama te da za sada imamo više od 500 prijavljenih trkača koji dolaze  iz ostalih dijelova Hrvatske te iz europskih zemalja. U projektu sudjeluje preko 120 volontera i organizatora. Pozivamo sve zainteresirane da se priključe jednoj od utrka jer Rentlio Zadar Night Run ima za svakog po nešto, od utrka za predškolsku djecu do polumaratona za predanije trkače. Vratili smo i utrku od 2.5 km – Đir po gradu, najkraću dionicu utrke na koju pozivamo sve one koji žele započeti svoju trkačku priču. Ponosni smo i na plemeniti cilj naše utrke. Naime, dio novčanih sredstava prikupljenih od startnina donirat ćemo Udruzi žena oboljelih i liječenih od raka SVE za NJU koja pruža psihosocijalnu, informacijsku i logističku podršku ženama oboljelima od bilo koje vrste raka”, rekao je Jurica Šango, direktor utrke te utemeljitelj i voditelj Škola trčanja Zadar.

Generalni sponzor utrke je tvrtka Rentlio čiji je osnivač i izvršni direktor Marko Mišulić istaknuo:

„Zahvaljujući višegodišnjem trudu organizatora i volontera Zadar se našao na listi nevelikog broja europskih gradova koji se mogu pohvaliti vlastitim polumaratonom i utrkom koja okuplja više od tisuću trkača. Ponosan sam što tako nešto, kao zadarska tvrtka, možemo podržati i nestrpljivo čekamo start jedne od najljepših noćnih utrka u Europi“.

Veliki doprinos organizaciji dala je i TZ grada Zadra u čije je ime direktorica Iva Bencun poručila:

„Izuzetno mi je drago da Zadar ima jednu ovakvu utrku i to još noćnu! Zadar Night Run pratim od samih početaka, nekad sam trčala, nekad volontirala…Iskreno ne znam što mi je bilo draže. Energija svih tih ljudi koji sudjeluju ne da se riječima opisati, to treba doživjeti. Nadam se da će nam se i ove godine pridružiti čim više trkača te da će opet uživati u jedinstvenim vizurama našeg grada i ponijeti lijepu uspomenu  na Zadar.“

Dragan Jurjević, rekreativni trkač iz Zadra je poručio:

„Sa ekipom sam prošao dosta utrka i svaka ima neku svoju posebnost. Zadarska noćna utrka je sa te strane jedinstvena. Noćni ambijent, gradske ulice rezervirane za trkače i izvanredna atmosfera su garancija za dobru zabavu, dobre rezultate i uspomene za cijeli život“

Prijave za utrke se obavljaju putem službene web stranice Rentlio Zadar Night Run 2024 gdje se mogu pronaći i sve dodatne informacije (www.zadarnight.run).

 
Nastavi čitati

Sport

PRIPREMITE MUDANTE I OTVORITE JEDRA: Veliki povratak Gladuše – najveselije regate na Jadranu

Objavljeno

-

By

Najveselija regata na Jadranu, dobro poznata Gladuša, godinama okuplja na stotine sudionika. Ovogodišnje jedanaesto izdanje koje se održava 13. travnja, nakon duge četiri godine, u Dugootočko mjesto Sali poziva sve zaljubljenike u jedrenje, ali i dobru zabavu! Tradicionalni sajam otočkih proizvoda, ”Tovareća mužika” i mnoga druga iznenađenja, pozivaju vas da otvorite jedra.
Ovog travnja, brojni obožavatelji jedrenja imat će razloga za veselje, jer će nakon četiri godine moći ponovno okušati svoje vještine na uvijek zanimljivoj ruti oko saljskog arhipelaga. Kao i prethodnih godina prihod od popularne Gladuše odlazi za ljetnu Školu jedrenja, odnosno nabavku adekvatne opreme, što je dodatni vjetar u leđa malim zaljubljenicima u jedriličarstvo.
Bogati popratni sadržaji spajaju tradiciju i zabavu
Osim što će posjetitelji moći uživati u prekrasnim jedrima na regatnom polju, bogati popratni sadržaji nakon utrke rijetko koga će ostaviti ravnodušnim. Park prirode Telašćica i ove godine će mnogima biti nezaobilazna lokacija, na kojoj će moći ovjekovječiti uspomene s čarobnog otoka.
Uz otočke rukotvorine sa Sajma otočkog proizvoda sudionici i posjetitelji moći će uživati u bogatoj gastronomskoj ponudi, a kao i prethodnih godina pjesme i plesa neće nedostajati. Publika će se upoznati s tradicionalnom saljskom glazbom, poznatijom kao ”Tovareća mužika”, koja se ističe po svojoj ritmičnosti te ostavlja dubok dojam na slušatelje, a iz organizacije obećavaju još mnogo glazbenih iznenađenja koja će publiku rasplesati do kasno u noć.
Mudatne kao zaštitni znak regate
Regata Gladuša osim po veselom tonu, prepoznatljivoj ruti i bogatom popratnom sadržaju, ističe se i po još jednoj specifičnosti. Naime, umjesto brojeva na jedrilici koriste se stare “mudante”, koje jedriličari moraju obući kako bi ih sudac mogao vidjeti na ulazu u cilj. Saljani su se za taj pomalo nesvakidašnji način označavanja odlučili zbog nedostatka financijskih sredstva pri osnutku regate. Umjesto skupih naljepnica, poslužili su se starim mudantama kako bi označili brojeve na brodicama koje su s vremenom postale jedan od prepoznatljivih elemenata regate.
Nakon deset uspješno održanih regata, Gladuša se smatra jednom od najvećih regata na Jadranu, a za njezin rast i razvoj zaslužni su i mnogi sponzori koji Gladušin zabavan duh podržavaju od samih početaka: Mardešić d.o.o., TZ Dugi otok, Park prirode Telašćica, Komunalno društvo Dugi otok, Općina Sali, Mulić Sali, Zadarska županija, Angelina Yacht Charter, Navigo Yacht Charter, Printshop, Marex-gel, Maraska, Kvikprint, a ove godine veliku podršku imaju i od Pojoda Yacht club iz Zagreba.
Tu su još i mnogobrojni pokrovitelji nagrada i svečane večere koju jedriličari imaju priliku probati nakon regate.

 
Nastavi čitati

Sport

SPORTSKI VIKEND / Na Višnjiku nogomet, vaterpolo, košarka…

Objavljeno

-

By

Petak, 15. ožujka 2024.
KOŠARKA – U 15: Opus Puntamika – Zara, pom. dvorana 2 u 20 sati.

Subota, 16. ožujka 2024.
KOŠARKA – U 13 županijska liga: ŠK Zadar II – Jazine Arbanasi, pom. dvorana 3 u 9, 15; U 15: Zara – Pristan, pom. dvorana 4 u 12, 15; Liga za prvaka seniorke: Zadar – Zagreb Falcons, pom. dvorana 3 u 15; ABA liga: Zadar – Cedevita Olimpija, Dvorana Krešimira Ćosića u 17 sati.
ODBOJKA – Međužupanijska liga ml. kadeta: Zadar – Knin, pom- dvorana 3 u 10, 45; Superliga seniori: Zadar – Mursa, pomoćna dvorana 4 u 16 sati.
NOGOMET – Mlađi pioniri: Zadarnova – Abeceda III u 8, 30, Zadarnova II – Hajduk u 9, 40; kadeti: Zara – Hajduk u 11; ml. pioniri: Zara II – Bibinje u 12, 40, Zadar – Solin u 14, 30; pioniri: Zadar – Solin u 15, 45 sati.

Nedjelja, 17. ožujka 2024.
VATERPOLO – Regionalna liga: Zadar 1952 – Vojvodina u 18, 30 sati.
Napomena: U vremenu održavanja utakmice veliki bazen neće biti dostupan građanima.
NOGOMET – Pioniri: Zara – Podgradina u 9, tići: Zadarnova II – Novalja u 10, 30; kadeti i juniori: Zadar – Dugopolje u 12, 30 i u 14, 30 sati.
KOŠARKA – U 15 liga: Opus Puntamika II – Zadar, pom. dvorana 3 u 12, 15; Likar: Veterani Puntamike – Voštarnica i Vrsi – Zaglav, pom. dvorana 3 u 10 i u 11, 30 sati.
ODBOJKA – Međužupanijska liga ml. kadetkinja: Donat – Fortuna, pom. dvorana 1 u 10, 45 sati.

 
Nastavi čitati
Oglasi
Oglasi
Oglasi
Oglasi

U trendu