Connect with us

ZADAR / ŽUPANIJA

JOŠ IMA DO JESENI Kiša kvari početak i kraj vikenda, ali idućeg tjedna vraća se ljeto…

Objavljeno

-

Danas promjenjivo do pretežno oblačno, povremeno s kišom, a na Jadranu i lokalnim pljuskovima s grmljavinom. Vjetar slab do umjeren sjeveroistočni. Na Jadranu umjerena i jaka bura, podno Velebita s olujnim udarima, a na jugu sjeverozapadnjak. Najviša dnevna temperatura uglavnom od 18 do 22, a duž obale i na otocima od 24 do 28 °C.

U petak tijekom prijepodneva razvedravanje u većini krajeva, osobito na zapadu dok na istoku i jugu još može pasti malo kiše. Ujutro svježe, po kotlinama gorskih predjela i u nizinama unutrašnjosti može biti kratkotrajne magle. Popodne uz slab lokalni razvoj oblaka, a ponajprije u unutrašnjosti Dalmacije postoji i mogućnost za kraći pljusak. Vjetar slab, u gorju sjeveroistočni, u Slavoniji umjeren sjeverozapadni, prijepodne duž obale umjerena bura, na sjevernom dijelu ponegdje na udare i jaka, a danju većinom umjeren sjeverozapadnjak. Najniža temperatura od 10 do 15, na Jadranu između 18 i 21 °C. Najviša dnevna od 19 do 23, na obali i otocima između 26 i 29 °C.

IZGLEDI VREMENA:

U petak razvedravanje u većini predjela, još malo kiše osobito ujutro na kopnu, u subotu pretežno sunčano, ujutro s maglom mjestimice u unutrašnjosti a krajem dana na sjevernom Jadranu lokalni pljuskovi, u nedjelju djelomice sunčano i toplije ali nestabilno, jugo na Jadranu i jugozapadnjak u unutrašnjosti a mjestimice će biti lokalnih pljuskova. Vjetar na kopnu uglavnom slab, na moru u petak još bura osobito na sjevernom dijelu prijepodne, potom umjeren sjeverozapadnjak, u subotu i jugozapadnjak, do kraja okrenut će na jugo. Temperatura zraka, osobito dnevna na kopnu u porastu.

 

ZADAR / ŽUPANIJA

GRADU BIOGRADU 11 MILIJUNA ZA NADOGRADNJU DJEČJEG VRTIĆA Bit će mjesta u vrtiću za svu djecu s područja grada!

Objavljeno

-

By

U okviru Poziva na dodjelu bespovratnih sredstava „Izgradnja, dogradnja, rekonstrukcija i opremanje predškolskih ustanova, prvi Poziv“, objavljenog od strane Ministarstva znanosti i obrazovanja koji se provodi u sklopu Nacionalnog programa oporavka i otpornosti 2021.-2026. godine, Gradu Biogradu na Moru su odobrena bespovratna sredstva u iznosu 11.016.000,00 HRK za projekt „Rekonstrukcija zgrade dječjeg vrtića Biograd“.

Svrha projekta je osigurati infrastrukturne i materijalne kapacitete za povećanje dostupnosti ranog i predškolskog odgoja i obrazovanja svoj djeci bez obzira na socioekonomski status.

Projektom će se dograditi i nadograditi postojeći objekt predškolske ustanove DV Biograd na predjelu Kosa u Biogradu na Moru. Provedba projekta rezultirati će povećanjem broja dnevnih boravaka ( 9 dodatnih dnevnih boravaka – 1 za jasličnu i 8 za vrtićke skupine) čime će se povećati kapacitet novih učionica i broj izgrađenih mjesta u ranom i predškolskom odgoju i obrazovanju (172 mjesta). Nakon provedbe projekta ukupan broj mjesta u ranom i predškolskom odgoju i obrazovanju iznositi će 316 te će biti 17 dnevnih boravaka (3 za jaslične i 14 za vrtićke skupine).

Provedba projekta rezultirati će osiguranim mjestima u ranom i predškolskom odgoju i obrazovanju za svu djecu na području Grada Biograda na Moru.

Planirana rekonstrukcija: U prizemlju sa sjeveroistočne strane dograđuju još 2 sobe za boravak djece s pratećim sadržajima, a s jugoistočne strane dograđuje se 1 soba za boravak djece s pratećim sadržajima te novi kuhinjski pogon. Sa sjeveroistočne strane dograđuje se novi ulaz te se dio prizemlja reorganizira u skladu s novim potrebama. Na katu se nadograđuje još ukupno 6 soba za boravak djece s pratećim sadržajima od kojih se dvije mogu razdvojiti prema potrebi (višenamjenski prostor – dvorana za predstave/radionice).

Planiranom rekonstrukcijom proširuje se prostorni kapacitet dječjeg vrtića za 9 soba dnevnog boravka s pripadajućim sanitarnim i garderobnim prostorijama i terasama. Također, zahvatom će se urediti vanjski prostori: prilazni putevi, parkiralište, dvorište, slobodne i zelene površine koji će biti ograđeni i sigurni za djecu.

 
Nastavi čitati

ZADAR / ŽUPANIJA

OBAVIJEST: Briševo u četvrtak bez vode!

Objavljeno

-

By

Zbog radova na vodoopskrbnom sustavu dana 08.12.2022. godine (četvrtak) u vremenu od 09:00do 14:00h bez vode biti će potrošači u mjestu Briševo.

Tijekom radova do ponovne uspostave vodoopskrbe, cisterna s vodom za ljudsku potrošnju biti će smještena u ulici Samostalne satnije Briševo kod k.br.47.

 
Nastavi čitati

ZADAR / ŽUPANIJA

POZIV IZ GRADA: U petak javna tribina o gospodarenju otpadom – svi su pozvani!

Objavljeno

-

By

foto: Pixabay

Obavještavaju se građani da Grad Zadar organizira javnu tribinu o gospodarenju otpadom, koja će se održati u petak 9. prosinca 2022.g. u Velikoj vijećnici Grada Zadra, Narodni trg 1 s početkom u 11.00 sati, priopćeno je.

Svrha tribine je educiranje i informiranje građana o gospodarenju otpadom, odgovornom postupanju s komunalnim otpadom uključujući razvrstavanje otpada te upoznavanje sa zakonskim propisima i obvezama.

 Tribina je otvorena za sve zainteresirane, te se ovim putem pozivaju građani da se odazovu na javnu tribinu o aktualnostima iz područja gospodarenja otpadom.

Tribinu će voditi izv.prof.dr.sc. Sanja Kalambura, stručnjakinja u području gospodarenja otpadom s Veleučilišta Velika Gorica.

 
Nastavi čitati
Oglasi

U trendu