Connect with us

magazin

“SPAVAJ CVITE MOJ” U petak promocija novog spota i koncert u Varoši Duje Stanišića i Marija Marića

Objavljeno

-

S novim spotom i obradom pjesme “Spavaj cvite moj” pohvalili su se zadarski pjevači Duje Stanišić i Mario Marić.

2. rujna u 19 sati u restoranu The Botanist ispričat će kako je nastala ideja za obradu pjesme i snimanje spota ovog velikog bezvremenskog hita iz 1973. godine kojeg je interpretirao pjevač Mahir Paloš. 

Audio produkcija i aranžman su djelo splitskog producenta Ede Botrića a snimanje vokala se odvijalo u zadarskom studiju 2020 Jere Šešelje. 

U spotu uz Maria i Duju glume djeca Maro Frleta, Korina Marić te Silvija Jurin i Katina Vrsaljko, inače voditeljice nove emisije Pomalo na Diadora televiziji, a snimao ga je Neron Goleš i njegov Enero production.

Nakon predstavljanja pjesme i domjenka s početkom u 21 sat će Duje Stanišić i Mario Marić održati koncert na terasi Kulta i Dišpeta u sklopu promocije novog singla.

 
Nastavi čitati
Kliknite za komentar

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

magazin

KNEŽEVA: U srijedu koncert za 50 godina s glazbom Dražena Habuša

Objavljeno

-

By

Glazbenik i glazbeni pedagog Dražen Habuš održat će koncert povodom pedesetogodišnjice glazbenog rada, u srijedu, 20. ožujka u 20 sati u Koncertnoj dvorani braće Bersa u Kneževoj palači u Zadru, uz slobodan ulaz.

Profesor trube koji je odgojio niz generacija učenika u Glazbenoj školi Ferdo Livadić u Samoboru te u zadarskoj Glazbenoj školi Blagoje Bersa, gdje je i započeo svoj glazbeni put u klasi prof. Lucijana Lerge, diplomirao je 1989. godine na Muzičkoj akademiji u Zagrebu u klasi prof. Stanka Selaka. Kao učenik i student trube, osvajao je prve i druge nagrade na međunarodnim i državnim natjecanjima. Jedan je od osnivača klape Dalmati iz Zagreba, s kojom je 1989. godine ostvario apsolutnu pobjedu na festivalu dalmatinskih klapa u Omišu – kao debitanti te nagrade publike i žirija.

Aktivan je i kao komorni (Splitski brass trio, ansambl Erato) i orkestralni glazbenik (orkestri HNK Split, Zagreb, Osijek, Zagrebačka filharmonija, Simfonijski orkestar HRT-a, Zadarski komorni orkestar). Godine 2011. nasljeđuje maestra Ljubu Stipišića na mjestu umjetničkog ravnatelja festivala Dječjih klapa u Zadru. Od 2015. do 2020. godine bio je dirigent Gradske glazbe Zadar, s kojom i dalje surađuje.

Sve informacije možete pronaći i na web stranici www.kuzd.hr

 
Nastavi čitati

magazin

(VIDEO) “PADAMO” / Nakon nominacija za Porin i rasprodanih koncerata zadarska diva Natali Dizdar stiže na Zagrebački festival

Objavljeno

-

By

Foto: Mateo Mučnjak

Iza Natali Dizdar uzbudljiv je početak godine. Tek što je predstavila novi EP “Blues po kišnim plažama” usljedila je nagrada RockOff za najboljeg pop izvođača te dvije nominacije za Porin kao i niz rasprodanih koncerata.

Kako bi taj pozitivni val nastavila u istom tonu, zadarska diva odlučila se na drugačiji korak i prvi put u svojoj 20-godišnjoj karijeri nastupit će na jednom festivalu. Tako s predivnom baladom “Padamo” 19. travnja stiže na pozornicu Zagrebačkog festivala.

Valjda je došao red i na moj prvi festival u karijeri. Zagrebački se učinio kao dobar tajming da se prezentira još jedna pjesma sa novog EP-a, pa smo se odlučili prijaviti s novim singlom ‘Padamo’ i na taj način jos više podržati taj minijaturni album.” rekla nam je Natali koja se iznimno veseli nastupiti na ovom dugovječnom festivalu na koji dolazi sa svojim bendom.

Pjesmu ‘Padamo’, autorski potpisuju Natali i Vladimir Mirčeta, nejzin dugogodišnji suradnik, a za tekst se pobrinuo Denis Špičić. Ista je to autorska ekipa koja stoji iza hita i za Porin nominirane pjesme “Krug”.

Za Zagrebački festival Natali priprema brojna iznenađenja, a otkrila nam je djelić onoga što je spremila:
Dolazim sa svojim originalnim bendom pojačanim s Vladom Mirčetom na trećoj gitari, sviramo jednu atipičnu festivalsku pjesmu koja u izvedbi uživo ponekad zvuči još i bolje nego u originalu, a sigurna sam da će tako biti i na pozornici Zagrebačkog festivala.”

Spot za pjesmu “Padamo” radio je Hrvoje Banić, a sniman je na rasprodanoj promociji albuma “Blues po kišnim plažama” u zagrebačkom Klubu kazališta Komedija.

Uoči nastupa na Zagrebačkom festivalu, Natali još očekuje dodjela nagrade Porin, kao i brojni koncerti. Tako ju već 10. travnja možete čuti i vidjeti u Zadru, 20. travnja na otoku Hvaru, 4. svibnja u Splitu…

 
Nastavi čitati

magazin

OSCAROVCI U KINO ZONI: U srijedu “The Holdovers” i repriza anime remek djela “Dječak i Čaplja”

Objavljeno

-

By

Druženje s ovogodišnjim oscarovcima u Kino Zoni nastavljamo i u srijedu 20. ožujka kad su na rasporedu reprizno prikazivanje anime remek-djela ”Dječak i Čaplja” Hayaa Miyazakija te ”The Holdovers”, najnoviji autorski pothvat Alexandera Paynea i jedan od ponajboljih filmova prošle godine s veličanstvenim Paulom Giamattijem, Dominicom Sessom i Oscarom nagrađenom Da’Vine Joy Randolph u glavnim ulogama!   

Nakon majčine smrti i očeve ponovne ženidbe, svojeglavi dječak po imenu Mahito upušta se u svijet snova koji dijele i živi i mrtvi… 

Zahvaljujući zapanjujućoj animaciji i kreativnosti ”Dječak i čaplja” se svrstava među Miyazakijeve najbolje filmove, a među brojnim priznanjima koje je do sad osvojio valja prvenstveno izdvojiti Oskara u kategoriji najboljeg animiranog filma, nagrade BAFTA i Annie te nagradu Zlatni globus.

Nakon Miyazekijeva animiranog filma na rasporedu je drugi ovogodišnji oscarovski laureat, ”The Holdovers”!

Nitko ne voli učitelja Paula Hunhama – ni njegovi studenti, ni njegovi kolege s fakulteta, ni ravnatelj i svi smatraju kako su njegova pompoznost i krutost razdražujući. Bez obitelji i planova za Božić 1970., Paul po nalogu ravnatelja ostaje u školi kako bi nadzirao učenike koji nisu u mogućnosti putovati kući. Nakon nekoliko dana, pod Paulovim nadzorom ostaje samo jedan student – problematični 18-godišnjak po imenu Angus, dobar učenik koji se zbog lošeg ponašanja opetovano nalazi pred izbacivanjem iz škole. Paulu i Angusu pridružuje se glavna kuharica Mary – Afroamerikanka koja brine o privilegiranim sinovima i čiji je vlastiti sin nedavno poginuo u Vijetnamu. Ovo troje vrlo različitih ‘brodolomaca’ čine neobičnu božićnu obitelj koja dijeli komične nezgode tijekom dva vrlo snježna tjedna u Novoj Engleskoj…

Dvadeset godina nakon prve zajedničke suradnje zvane ”Stranputica”, redateljsko-glumački dvojac Payne/Giamatti nam se vraća uz jednu malu, ali krajnje toplu i nadahnjujuću priču o ljudima koje je zbližila banalna situacija i koji su u kratkom periodu od temelja izmijenili svoje živote. Payneov film je od svojeg premijernog prikazivanja osvojio srca publike i kritike, a do danas je uz spomenutog Oscara za Da’Vine Joy Randolph u kategorije najbolje sporedne ženske uloge sakupio i impresivnu 131 nagradu te 195 nominacija. Uz spomenutu Da’Vine Joy Randolph fantastične uloge bilježe i Paul Giamatti koji je među ostalom nagrađen i Zlatnim Globusom za najbolju mušku ulogu te debitant Dominic Sessa u ulozi iznimno inteligentnog, ali problematičnog studenta.

”Dječak i čaplja” i ”The Holdovers” su na rasporedu u srijedu 20. ožujka s početkom od 18, odnosno, 20.15h u Polivalentnoj dvorani Providurove palače, a ulaznice po cijeni od 4 eura mogu se kupiti na samoj lokaciji prikazivanja sat vremena prije projekcije.

*Ulaznice se mogu i rezervirati porukom u inbox profila Kino Zone na Facebooku i Instagramu, e-mailom na: info@kino-zona.com te SMS i WhatsApp porukom na 099/7208342.

*Program Kino Zone sufinanciran je sredstvima Grada Zadra, Hrvatskog audiovizualnog centra i Zaklade “Kultura nova”, a odvija se u partnerstvu s Koncertnim uredom Zadar.

 
Nastavi čitati
Oglasi
Oglasi
Oglasi
Oglasi

U trendu