Connect with us

magazin

UPISI U TIJEKU Glazbeni studio Libreto otvara svoja vrata veseloj, raspjevanoj i rasplesanoj djeci i mladima 

Objavljeno

-

Nakon vrlo aktivnog i dinamičnog ljeta tijekom kojega su pjevači solisti (mlađa postava) te članice Dječjeg zbora LIBRETIĆI odnijeli čak 14 vrijednih nagrada na brojnim dječjim festivalima, u Zadru i izvan njega (3. Golden voice, Teen fest Korenica, Dječji festival u Otoku, Vir fest, Stankovci fest..), a nastupili su i na Izboru za Miss Zadarske županije (solisti) te u Biogradu (zbor i solisti), GLAZBENI STUDIO LIBRETO otvara svoja vrata svoj zainteresiranoj veseloj, raspjevanoj i rasplesanoj djeci i mladima da im se pridruže u radu u narednoj školskoj godini. 

Također, Dječjem zboru LIBRETIĆI su izašli spotovi za 2 nove autorske pjesme, u produkciji Croatia filma za program Dječje tv, a one se zovu U SRCU SVOM i LJUBAV JE ČUDO. 

Na koji se način i vi možete pridružiti velikoj LIBRETO glazbeno – scenskoj obitelji? 

Upišite se na jedan od sljedećih ponuđenih programa, a oni su: 

– Dječji zbor LIBRETIĆI (5 – 9. god.)

– Teen skupina LIBRETO (10. – 14. god.)

– pjevači solisti (tinejdžeri i stariji, bez gornje dobne granice)

Svakako osigurajte svoje mjesto na vrijeme jer je broj djece u svakoj skupini/programu ograničen poradi što veće kvalitete rada te što individualnijeg pristupa svakom polazniku.

Prijaviti se možete sa svojim elementarnim podacima (ime, prezime, dob djeteta, škola koju pohađa te snimka jedne odabrane pjesme koju izvodi u svom domu, a dovoljno je izvesti samo kiticu i refren pjesme, po želji možete i cijelu) na broj 0919347160 (preko aplikacije WhatsApp) ili na sljedeću mail adresu: libreto111@gmail.com, zaključno do 29.8., kada prijave službeno završavaju. 

U povratnoj ćete poruci/mailu dobiti sve potrebne informacije za upis u određeni program te raspored sati, a LIBRETO s radom započinje 5. rujna. 

Također ste uvijek slobodni nazvati navedeni broj mobitela za bilo koju informaciju, upit i slično. 

Kratki opis programa:

DJEČJI ZBOR LIBRETIĆI, višestruko nagrađivani dječji zbor, djeluje na način da se kod djece, primarno kroz igru i zabavu, stvaraju i uče dobre pjevačke navike te se upoznaje s vokalnom higijenom, radi se na pravilnom disanju, postavi tona, dobroj dikciji itd., rade se jednostavne plesne koreografije, a sve to kroz izvođenje ponajviše autorskih pjesama, pisanih isključivo za njih od strane svojih mentora (Begović/Habuš), koje se kasnije snimaju u tonskom studiju, za koje se rade pripadajući video spotovi, te djeca općenito aktivno sudjeluju u kulturnom životu svoga Grada na način da imaju brojne nastupe, samostalne, kao i gostovanja, u brojnim prigodama, a mnoge do sada izdane pjesme LIBRETIĆA možete poslušati na YT kanalu Dječje televizije, kao i na vlastitom YT kanalu GLAZBENI STUDIO LIBRETO (video spotovi u vlastitoj produkciji, Marin Ćuto, Studio Krš).

Također, LIBRETIĆI putuju na razna gostovanja. 

TEEN skupina LIBRETO radi gotovo po istom modelu kao i Dječji zbor LIBRETIĆI, samo što se za njih piše nešto teži pjevački repertoar, više se pridaje važnosti solistima koji se osobito ističu svojim talentom, radom i zalaganjem, te će oni sudjelovati i na radionicama glazbenog višeglasja, kao i učiti pjevati back vokale te raditi obrade/covere nekih popularnih pop pjesama te pjesama ostalih kvalitetnih glazbenih žanrova. 

Teen skupina će također puno vremena provesti u studiju snimajući, kao i nastupajući i putujući, te će često i u mnogim prigodama javno prezentirati svoj rad.

PJEVAČI SOLISTI – s njima se radi individualno ili u jako malim grupama, a uči se, prije svega, pravilnom disanju i postavi tona/funkciji dijafragme, osnovnim akustičkim pojmovima, ulozi rezonantnih pristora pri pjevanju, pravilnoj dikciji i artikulaciji, ulozi mimike lica i gestikulacije pri izvedbi pjesama, emotivnom uživljaju, analizi teksta pjesme itd.

Radi se na modernom, ali kvalitetnom pop, rock, soul, funky i inom repertoaru, a pjeva se a cappella, uz pratnju jednoga instrumenta (korepeticija) ili na matrice.

Pjevači solisti često borave u studiju, snimaju odabrane covere, kao i videa za iste pjesme (primjere možete pronaći na YT kanalu GLAZBENOG STUDIJA LIBRETO, Marin Ćuto, Studio Krš), imaju brojne nastupe te sudjeluju na mnogim festivalima, natjecanjima, kao i dodatnim dramskim i plesnim radionicama te radionicama višeglasnoga pjevanja sa stručnim suradnicima Glazbenog studija LIBRETO. 

Veselimo se svim novim licima koja će nam se pridružiti u budućnosti te smo veoma sretni što ćemo još mnogoj djeci i mladima uvelike obogatiti i uljepšati djetinjstvo i odrastanje jer je LIBRETO za sve svoje polaznike uvijek bio, osim stjecanja određenih znanja i kompetencija – njihov drugi dom, i uvijek ćemo se truditi da nam ta ideja ostane nit i misao vodilja, u svim budućim projektima. 

Mentori svih programa: Ivana Begović i Dinko Habuš, uz goste, partnere i stručne suradnike (studijsko snimanje, gluma, scenski izraz, ples, pjevanje/višeglasje). 

 

magazin

FOTOGALERIJA / Subotnja špica

Objavljeno

-

 
Nastavi čitati

magazin

Liječnik otkriva četiri “zdrave” namirnice koje čine više štete nego koristi

Objavljeno

-

By

Pexels

Niz čimbenika utječe na naše cjelokupno zdravlje i dobrobit, a prehrana je jedan od najvažnijih.

Određene hranjive tvari koje dobivamo iz naše hrane su ključne kako bi naše tijelo funkcioniralo optimalno. S druge strane, neka druga hrana zapravo može imati štetan učinak, posebno kada se konzumira u velikim količinama.

No, s toliko puno opcija u trgovinama, nije uvijek lagano napraviti zdrav izbor.

Guru prehrane dr. Michael Mosley upozorio je da se određena hrana možda čini zdravom, ali zapravo može učiniti više štete nego koristi. Na ambalaži mnogih namirnica piše da imaju malo masti ili pak da nemaju “nezdrave” sastojke, ali to nije uvijek točno.

“U svijetu punom proizvođača hrane, s dosjetljivim marketingom i nedostatkom znanosti iza njihovih tvrdnji, često može biti zbunjujuće za shvatiti koja je hrana zapravo zdrava kada se krećete po trgovini”, napisao je dr. Mosley na svojem blogu.

Iako se reklamiraju kao zdravije alternative, dr. Mosley savjetuje da izbjegavate ove četiri namirnica: čips od povrća, posne verzije odnosno alternative s manje masti, zobene kaše iz vrećice i preljeve za salatu, prenosi Express.

Čips od povrća

Čipsevi od povrća se često smatraju zdravijim alternativama od tradicionalnog čipsa od krumpira. Međutim, dr. Mosley kaže da takvi proizvodi nemaju veliku hranjivu vrijednost. Tvrdi da nisu ništa bolji od običnog čipsa jer su prženi u puno suncokretovog ulja. Umjesto toga, preporučuje grickanje sirovog povrća, orašastih plodova, sjemenki ili hrane koaj je pogodna za crijeva poput kiselog kupusa i kimchija.

Niskomasne alternative

Posljednjih desetljeća alternative s niskim udjelom masti smatraju se jednostavnim rješenjem za mršavljenje. No znanstvena istraživanja su dokazala da punomasna hrana može biti dobra za nas. Proizvodima s niskim udjelom masnoće često su uklonjeni hranjivi sastojci te su puni šećera i aditiva kako bi nadomjestili izgubljeni okus.

“Studija koju su proveli istraživači sa stockholmskog instituta Karolinska pratila je prehranu 20 tisuća žena u razdoblju od 20 godina”, rekao je dr. Mosley. Studija je otkrila povezanost između konzumacije punomasnih mliječnih proizvoda (mlijeka i sira) i gubitka težine. “Tijekom razdoblja od deset godina, žene koje su redovito konzumirale punomasno mlijeko imale su niži indeks tjelesne mase”, dodaje.

Instant zobene pahuljice

Kaše iz vrećice popularne su kao opcija za doručak koji se brzo priprema. Dr. Mosley upozorava da jedna zdjelica instant zobenih pahuljica može sadržavati do tri žlice šećera, budući da neki brendovi imaju čak 16 grama šećera po porciji.

Preljev za salatu

Iako su salate zdrav izbor, preljevi imaju značajnu količinu kalorija po porciji, a malo se ljudi zaista drži preporučene veličine porcije. “Također su prepuni aditiva koji im produljuju rok trajanja, zgušnjivača i drugih stvari  kojima jednostavno nije mjesto na vašem jelovniku”, upozorava dr. Mosley.

Zdravija alternativa bila bi napraviti vlastiti preljev koristeći jednake količine maslinovog ulja i balzamičnog octa ili soka od limuna.

 
Nastavi čitati

magazin

FOTOGALERIJA / Wine Vip Event u Zadru okupio vrhunske stručnjake i eno-gastro znalce

Objavljeno

-

By

U Zadru je uspješno održano sedmo izdanje Wine Vip Eventa upriličeno 22.veljače 2024. godine u ugodnom ambijentu hotela A’mare. Nakon izvrsnog odaziva struke i gostiju u Splitu, eno-gastro turneja je nastavila svoju misiju okupljanja HoReCa sektora i gospodarstvenika usko vezanih za ugostiteljstvo i turizam.

Ova autentična i po mnogočemu jedinstvena priča, čak 34. event po redu u organizaciji agencije Ricerca Mercato na čelu s Dantesom Begićem njeguje tradiciju održavanja niz godina u kontinuitetu, podižući razinu kvalitete sadržaja i sudionika, a time i rastuće zanimanje publike upravo za ovakve manifestacije, koje objedinjuju kvalitetu, emociju i svrhu.

Wine Vip Event se održava u pet gradova diljem Hrvatske sa ciljem podizanja izvrsnosti hrvatskog

ugostiteljstva i turizma, nezaobilazan je događaj za sve koji žele ulagati u svoje znanje i poslovni razvoj, učiti od vrhunskih stručnjaka, te razmijeniti iskustva s drugim kolegama i ostvariti kontakte s potencijalnim klijentima.

Sudjelovanje na eventu je isključivo na pozivnicu, a dodatna posebnost je da se gostima omogućuje besplatan ulaz, brojne edukacije i predavanja, te stručne radionice (iznimka je Sake).

S fokusom na male proizvođače sa ciljem promocije lokalne enogastronomije, nastupili su probrani izlagači iz svih dijelova Hrvatske i šire regije, uz proizvođače iz mikrolokacije destinacije održavanja eventa. Tako su u Zadru, među ostalima, svoju ponudu predstavili Bora vina, Florijanović vina, MAS VIN, likeri i rakije Paška priča te mnogi drugi, dok su međunarodnoj noti događaja pridonijeli izlagači poput destilerije Berryshka, Ščurek vina, te Radgonske Gorice.

Uz druženje s izlagačima, brojni profesionalci su prepoznali Wine Vip Event po izvrsnom i sadržajnom edukacijskom programu, za koji se u Zadru tražilo mjesto više, a niz je otvoren degustacijskom radionicom „4 vina – 1 regija: vinska revolucija sjeverne Dalmacije“ pod vodstvom Manuele Plohl. Prof., MA WSET certificirane edukatorice.

U nastavku je mentorica i stručnjakinja za gostoljubivost Sanja Krmpotić govorila o važnosti podizanja izvrsnosti usluge i gostoljubivosti kao ključu budućnosti ugostiteljstva i turizma, dok je savjetnica i edukatorica za odnose s klijentima, Svjetlana Ranek Franjul istaknula moć emocije u ugostiteljstvu i hotelijerstvu, koja je više od (same) usluge. Zatim je Franckov barista, Tomislav Mraović demonstrirao alternativne metode pripreme kave, a voditeljica ključnih kupaca u Alexander Commercu, Iva Šetina je pojasnila sve što treba znati o najkvalitetnijim čašama Zwiesel.

O bijelim vinima sa položaja Contarini (Viognier i Sauvignon Blanc), govorio je Antonio Degrassi iz istarske vinarije Degrassi, a dodatni bonus ovogodišnjem programu bila je ekskluzivna radionica o Sake-u – japanskom eliksiru života, pod vostvom renomiranog austrijskog sommelierskog prvaka Suvada Zlatića Suwija.

Event je održan pod pokroviteljstvom Ministarstva turizma i sporta, te Ministarstva poljoprivrede Republike Hrvatske, uz niz partnera: Hrvatska turistička zajednica, Zadarska županija, Grad Zadar, Turistička zajednica grada Zadra, Obrtnička komora zadarske županije, hotel A’mare, Alexander Commerce i RB Auto  Renault

Uz profesionalnu priču, nastavljena je i humanitarna, a prikupljena sredstva su donirana Ligi protiv raka Zadar.

Idući tjedan se team Wine Vip Eventa seli na Kvarner gdje će 28.veljače 2024. godine u hotelu Bonavia biti održano riječko izdanje ove jedinstvene manifestacije.

 
Nastavi čitati
Oglasi
Oglasi
Oglasi

U trendu