Connect with us

ZADAR / ŽUPANIJA

UOČI DANA DOMOVINSKE ZAHVALNOSTI “Čestitka” predsjednika Gradskog vijeća, Marka Vučetića: “Našim domoljubima nisam i nikada neću biti zahvalan!”

Objavljeno

-

Tvrdnjom da je“Franjo Tuđman kompleksaš jugoslavenskog, Titovog poimanja države koji se Titu dokazivao, podavao, ali Tita nikad nije nadišao…” predsjednik Gradskog vijeća Grada Zadra Marko Vučetić odabrao je “čestitati” sugrađanima Dan pobjede i domovinske zahvalnosti.

Riječ je o naslovu autorskog teksta koji je Vučetić odabrao objaviti na portalu Tris tik pred nadolazeći praznik.

Hrvatska je nesretna država, njezinu nesreću pojačavaju oni koji je navodno vole i koji su je navodno obranili, a zapravo su njezini egzekutori, jer se ne voli ono što mora biti onako kako ti hoćeš i želiš da bude, ne voli se ono što mora biti tvoje. To je osvajanje, otimanje, pljačkanje i oduzimanje slobode. Ljubav je slušanje i prihvaćanje, a ne zapovijed i nalog. Ljubav je briga za drugoga, a ne varanje i pljačkanje drugoga. Ljubav se prepoznaje po životnom elanu, a neslobodu se prepoznaje po besperspektivnosti i očaju”, piše Vučetić, te dodaje:

Naši domoljubi, pogotovo kada dolaze u formi branitelja naše slobode, zapravo su egzekutori javne slobode i javnog života. Takvima nisam zahvalan i nikada neću biti zahvalan. Protiv takvih se svim snagama borim jer je u pitanju sama mogućnost slobode javnog života, a ako te slobode nema, onda je priča o demokratskoj državi jedna obmana iza koje se krije hajdučki refleks i najsirovija hajdučka praksa. Kada je riječ o osobnoj slobodi, nju nikome ne dugujem, sam je stvaram, sam je branim i sam je demonstriram. Ona ne proizlazi iz društvene slobode i zato joj nije podređena. Svi koji namjeravaju ovladati mojim životom, moji su egzistencijalni neprijatelji, a ne moji osloboditelji.

Potpuno mi je jasno da je većina hrvatskog društva u pokušaju u stanju zarobljenosti u odnosu na tzv. kolektivne povijesne istine koje nisu ništa drugo nego kolektivne laži. Ove laži su potrebne za svako umasovljivanje jer u sebi nose hranu za kognitivnu sljepoću. Ljudska masa neke stvari jednostavno ne vidi zato što to ne smije vidjeti. Kroatizirana ljudska masa u stanju je sluganskog posluha prema ideji Tuđmanove države. Takvi slijepci ne vide da je Tuđmanova ideja hrvatske države zapravo izdaja suvremene koncepcije države. Tuđman nije ostvario državu, on ju je uništio i podredio traumama vlastitog života. Franjo Tuđman je kompleksaš jugoslavenskog, Titovog poimanja države. Tuđman je bio ispod Tita, Titu se dokazivao, Titu se podavao i Tita nikada nije nadišao.

Gotovo svi naši političari, uključujući Plenkovića i Milanovića, dokazuju se kompleksašu Tuđmanu pa, samim time, i Titu. Ako je itko nositelj i podržavatelj jugoslavenskog koncepta države, to su nedvojbeno oni koji nasljeduju Tuđmana. Naravno da oni to, zbog kognitivne sljepoće, ne vide. Naravno da ni mnogi građani to, zbog istog razloga, ne vide, baš kao što fanatični vjernici ne vide svećeničku pedofiliju, a kada ih netko prisili da tu informaciju prime, i dalje se prema njoj odnose metodom kognitivne sljepoće – što se njih tiče, pedofilije nema.”

 
Nastavi čitati
Kliknite za komentar

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

ZADAR / ŽUPANIJA

ADVENT U BIBINJAMA: Zbog kiše odgođeni Fritulijada i koncert Atomskog skloništa. Ovo su novi termini…

Objavljeno

-

By

Zbog loših vremenskih prilika ovog vikenda odgađa se Fritulijada te sutrašnji nastup Atomskog skloništa, izvijestili su iz Bibinja. 

Obilna kiša koja od prošlog tjedna ne prestaje padati nažalost je, ponovno, odgodila manifestacije u sklopu ovogodišnjeg Adventa u Bibinjama, no znaju se i novi datumi održavanja:

Fritulijada će se održati u utorak, 13. prosinca 2022.,

nastup Atomskog skloništa odgođen je za 29. prosinca 2022.

Nastup klape Bibinje koji je predviđen za ovu nedjelju, 11. prosinca se, zasad, održava na rasporedu, a eventualne izmjene bit će pravovremeno objavljene.

Turistička zajednica općine Bibinje se svima unaprijed zahvaljuje na razumijevanju.

Cjelokupni ovogodišnji adventski program koji će se održati tijekom prosinca pregledajte na poveznici → Advent u Bibinjama.

 
Nastavi čitati

ZADAR / ŽUPANIJA

RADOVI NA BULEVARU! Od ponedjeljka nova trasa za sve gradske i prigradske linije…

Objavljeno

-

By

foto: Liburnija

Od dana 12.12.2022. (ponedjeljak) do završetka građevinskih radova na raskrižju ulica Franka Lisice i Biogradske ceste sve gradske i prigradske autobusne linije prometovati će ulicama Ante Starčevića – 4.Gardijske brigade – …

Izuzetak:

  • Gradska autobusna linija za Gaženicu prometovati će uobičajenom trasom.
  • Gradska autobusna linija za gradsko groblje prometovati će ulicama A.Starčevića – F.Lisice.
 
Nastavi čitati

ZADAR / ŽUPANIJA

JOŠ RADOVA! U ponedjeljak bez vode Put Bokanjca i Skročini, u utorak dio Zatona i Nina

Objavljeno

-

By

Zbog radova na vodoopskrbnom sustavu u Zadru, dana 12.12.2022. godine (ponedjeljak) u vremenu od 08:00do 14:00h bez vode biti će potrošači u ul:

ulica Put Bokanjca od kuć.br. 61 do kuć.br. 69

ulica Put Skročini

Tijekom radova do ponovne uspostave vodoopskrbe, cisterna s vodom za ljudsku potrošnju biti će smještena u ulici Put Bokanjca, kod kuć.br. 67.

Zbog izvođenja građevinskih radova tvrtke Ludwig Pfeiffer Hoch und Tiefbau GmbH&Co.KG., dana 13.12.2022.godine (utorak) u vremenu od 08:00do 17:00h bez vode biti će potrošači u mjestu Zatonu ulici Šetalište kneza Branimira.

Tijekom radova do ponovne uspostave vodoopskrbe cisterna s vodom za ljudsku potrošnju biti će smještena u ulici Šetalište kneza Branimira, kod kuć.br. 21.

Zbog izvođenja građevinskih radova tvrtke Ludwig Pfeiffer Hoch und Tiefbau GmbH&Co.KG., dana 12.12.2022.godine (ponedjeljak) u vremenu od 08:00do 17:00h bez vode biti će potrošači u gradu Ninuu ul.:

Ulica Bana Josipa Jelačića

Ulica Vile Velebita

Tijekom radova do ponovne uspostave vodoopskrbe cisterna s vodom za ljudsku potrošnju biti će smještena u ulici Bana Josipa Jelačića, kod kuć.br. 1.

 
Nastavi čitati
Oglasi
Oglasi

U trendu