Connect with us

magazin

ULAZ BESPLATAN “Društveni život malih urbanih prostora” večeras u Kino Zoni

Objavljeno

-

Tijekom 2021. godine Grad Zadar počeo je s radom na izradi Plana upravljanja kulturno – povijesne cjeline grada Zadra. Iste godine provedena je prva, analitička faza rada te su provedene fokus grupe, predavanje i istraživačke aktivnosti u kojima su sudjelovali dionici iz javnog, privatnog i civilnog sektora te zainteresirani građani.

Ove godine krenuo je rad na finalnom dokumentu u sklopu druge faze te se također nastavlja i sa provedbom participativnih aktivnosti.

Tijekom današnjeg dana provest će se sastanci Koordinacijskog i Partnerskog vijeća te dvije radionice: poslijepodnevna sa predstavnicima javnog i privatnog sektorom te predvečernja sa predstavnicima civilnog sektora i građanima.

Kao kulminaciju participativnog procesa, večeras će se u Kino Zoni prikazati dokumentarni film „Društveni život malih urbanih prostora“, redatelja, naratora i autora istoimene knjige, Williama H. Whytea. Kroz jednosatno putovanje autor istražuje razloge uspješnosti i neuspješnosti javnih prostora, dinamiku ljudskih interakcija koje mijenjaju urbani prostor te prenosi iskustva upravljanja javnim površinama.

Projekcija filma „Društveni život malih urbanih prostora“ na rasporedu je danas, 29.07. u 22 h na ljetnoj pozornici Kino Zone (Poljana Branka Stojakovića, ispred Kazališta lutaka Zadar).

Ulaz na projekciju je besplatan!

 

magazin

SUBOTA: Koncert TBF-a u Povljani

Objavljeno

-

By


Ove subote, 27. srpnja, Povljana će postati centar glazbenih zbivanja kad će poznati splitski hip-hop sastav The Beat Fleet (TBF) održati koncert u centru Povljane s početkom u 21 sat.


Ovaj koncert obećava nezaboravnu večer ispunjenu zaraznim ritmovima i energičnim nastupom jedne od najpoznatijih hrvatskih glazbenih grupa. TBF će izvesti svoje najveće hitove, uključujući “Alles Gut”, “Mater”, “Smak svita” i mnoge druge, te će zasigurno rasplesati i zabaviti sve prisutne.

Koncert je dio ljetnog kulturnog programa „Lito u Povljani 2024. u organizaciji Općine Povljana i TZ Općine Povljana, koji kontinuirano rade na promoviranju lokalne kulture i turizma. Organizatori pozivaju sve ljubitelje dobre glazbe, kako mještane tako i turiste, da dođu i uživaju u ovom glazbenom spektaklu.

Ulaz na koncert je slobodan, a očekuje se veliki broj posjetitelja, stoga se preporučuje dolazak ranije kako bi se osiguralo dobro mjesto.

 
Nastavi čitati

magazin

023 Trio na subotnjem koncertu u Petrčanima

Objavljeno

-

By

Zadarski 023 Trio će u subotu, 27. srpnja nastupiti na petrčkoj rivi.

023 Trio čine glazbenici koji su prve korake napravili pod imenom Hot Staff, da bi posljednjih nekoliko godina aktivno prašili pozornicama i dvoranama pod imenom 023 Band. Uz osnivača i pjevača s akustičnom gitarom Romana Segarića, u triju su još Andrea Segarić kao pjevačica te Danijel Grašo na klavijaturama.

  • Vjerujem da su nas zadarski ljubitelji glazbe već upoznali na ranijim koncertima i prigodnim događanjima, no za one koji nas još nisu čuli recimo da sviramo većinom domaću glazbu osamdesetih i devedesetih godina prošlog stoljeća, kaže Segarić.

Koncert na rivi u Petrčanima će početi u 21 sat, a ulaz je besplatan.

 
Nastavi čitati

magazin

ĐIR PO GRADU / Još jedna ljetna foto patrola Saše Čuke. Pogledajte…

Objavljeno

-

 
Nastavi čitati
Oglasi
Oglasi
Oglasi
Oglasi

U trendu