Connect with us

Sport

CHALLENGER KUP 2022. Hrvatska u Zadru otvara s Kazahstanom

Objavljeno

-

Dvorani Krešimira Ćosića na Višnjiku održana je konferencija za novinare prigodom održavanja Challenger Kupa 2022. za odbojkašice. Turnir će u Zadru potrajati od 28. do 31. srpnja 2022., a pobjednička ekipa plasirat će se u Zlatnu ligu za 2023. godinu.

– Organizacija ovoga događanja na Višnjiku jest jedna vrsta malog svjetskog prvenstva jer ima ekipa sa svih strana svijeta. Vjerujemo da će turnir biti dobar i da će pomlađena hrvatska reprezentacija ostvariti željeni rezultat – rekao je uz ostalo Anto Baković, predsjednik Hrvatskoga odbojkaškoga saveza.

U ime hrvatske reprezentacije, koja će u prvoj utakmici igrati u četvrtak, 28. srpnja 2022. protiv Kazahstana (20 sati) govorila je Samntha Fabris, kapetanica.
– Ekipa je pomlađena i ozračje je izvrsno. Vjerujem da ćemo igrati najbolje što možemo. Kazahstan? Neke informacije imamo, ali primarno je da se fokusiramo na svoju igru. Otvorena srca pozivam sve Zadranke i Zadrane i ostale da dođu i daju našoj reprezentaciji potporu – kazala je Fabris.

visnjik-sc-visnjik-šc-višnjik-press-konferencija-odbojkaški-savez-odbojka-challenger-kup-reprezentacija-hrvatska-zadar-najava

Izbornik hrvatske reprezentacije Ferhat Akbaš dodao je da se reprezentacija u Zadru osjeća izvrsno, da je naporno radila, te da zahvaljuje svima na gostoprimstvu. Zaključio je da će cijela ekipa učiniti sve što je moguće za najbolji rezultat.

Snježana Jurinić, pomoćnica pročelnice za kulturu i sport u UO Grada Zadra, te predsjednica Sportske zajednice Grada Zadra, zahvalila je HOS-u na izvrsnoj suradnji. I dodala:
– Velika odbojkaška natjecanja u Zadru posljedica su izvrsnih relacija Hrvatskoga odbojkaškoga saveza, Grada Zadra, ovdašnjih odbojkaških djelatnika i ŠC-a Višnjik i to je, ukupno gledano, veliki dobitak i za odbojku i za grad i za cijelu županiju, kao i za razvoj sportskoga turizma. Dakako i poticaj da se na lokalnoj razini odbojka još snažnije razvija. Sretni smo što je u hrvatskoj reprezentaciji i jedna djevojka koja je iz Zadra, iz ovdašnjega kluba, a sad u Mladosti, naša Josipa Marković. Pozivam sve na Višnjik da dođu bodriti Hrvatsku jer je za sve nas veliki ponos što nacionalna selekcija igra u našem gradu.

Raspored utakmica:
Četvrtak, 28. srpnja 2022.: Belgija – Češka u 17 sati i Hrvatska Kazahstan u 20 sati.
Petak, 29. srpnja 2022.: Kolumbija – Francuska u 17 sati.
Subota, 30. srpnja 2022.: Polufinale u 17 i u 20 sati.
Nedjelja, 31. srpnja 2022.: Utakmica za 3. mjesto u 17 sati; finale u 20 sati.

Izvor: Višnjik.hr

 
Nastavi čitati
Kliknite za komentar

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Sport

SPORTSKI VIKEND NA VIŠNJIKU: Ritmička gimnastika, košarka…

Objavljeno

-

By

Petak, 30. rujna 2022.
KOŠARKA – Zadar – SC Derby, ABA liga; Dvorana Krešimira Ćosića u 18 sati.

Subota, 1. listopada 2022.
RITMIČKA GIMNASTIKA – Sirena Kup 2022.; Dvorana Krešimira Ćosića od 9 sati.
NOGOMET – Papaline: Zadarnova – Zadarnova II u 8; mlađi pioniri: Zadarnova – Croatia (S) u 9 i Arbanasi – Zmaj u 11; pioniri: Arbanasi – Zmaj u 12, 30 i Zadar – Gorica u 14; kadeti: Zadar – Gorica u 15, 30; seniorke: Donat – Viktorija u 17, 45 sati.

Nedjelja, 2. listopada 2022.
RITMIČKA GIMNASTIKA – Sirena Kup 2022.; Dvorana Krešimira Ćosića od 11 sati.
NOGOMET – Tići: Zadarnova III – Zadarnova II u 8, 15 i Zadarnova – Sv. Mihovil u 9, 15; mlađi pioniri: Zara – Zlatna luka u 10, 15; kadeti i juniori: Arbanasi – Primorac u 11, 30 i u 13 sati.

 
Nastavi čitati

Sport

DAN OBRANE ZADRA U subotu se trči linijom obrane grada od Bokanjca do Dračevca, pridruži se!

Objavljeno

-

By

Povodom 31. obljetnice Dana obrane grada Zadra u subotu 1. listopada 2022. godine održat će se četvrto izdanje atletske utrka Linijom obrane grada u dužini od 8,7 kilometara (Bokanjac-Musapstan-Crno-Ploča-Dračevac).

Start utrke je u 10 sati na Trgu sv Šimuna i Tadije na Bokanjcu, a cilj kod tenka na Dračevcu.

Za sve sudionike bit će organiziran prijevoz autobusom do starta na Bokanjcu.

Polazak je u 8.45 sati ispred OTP banke na Višnjiku. Autobus nakon toga prevozi osobne stvari i sportsku opremu do cilja na Dračevcu gdje će biti organizirana okrjepa za sve atletičare. Predviđeni povratak sudionika na Višnjik je oko 12 sati.

Na utrku su dobrodošli svi aktivni sportaši, rekreativci, zaljubljenici u trčanje i hodanje bez obzira na starosnu dob. Svi natjecatelji prolaskom kroz cilj dobivaju spomen medalje, a po troje prvoplasiranih u muškoj i ženskoj konkurenciji pehare. Posebne nagrade osigurane su za najmlađeg i najstarijeg sudionika utrke.

Organizatori utrke su Grad Zadar i Sportska zajednica grada Zadra, a za njenu provedbu zaduženi su Atletski savez Zadarske županije, Atletski klub Alojzije Stepinac, Klub atletskih veterana Zadar te Atletski športski klub Zadar.

Prijave se primaju na mail: zaszad@net.hr do 30.09. 2022., a podjela startnih brojeva će se održati na dan utrke od 9 do 10 sati na samom startu.

Više informacija o utrci možete saznati pozivom na: 0981337036 (Slobodan Miolović) ili 0981968670 (Danijel Tadić).

 
Nastavi čitati

Sport

ŠC VIŠNJIK: Počela 19. sezona obuke neplivača osnovnoškolaca. U Zadru 50 posto prvašića ne zna plivati!?

Objavljeno

-

By

U Športskom centru Višnjik, u zatvorenom bazenskom plivalištu, u srijedu, 28. rujna 2022. počela je 19. sezona obuke neplivača osnovnoškolaca. Riječ je o projektu koji je osmišljen u Upravnom odjelu za kulturu i šport u Gradu Zadru, koji se financira iz gradskoga proračuna, a provodi u suradnji sa Športskom zajednicom Grada Zadra, plivačkim klubovima Jadera i Zadar, te Športskim centrom Višnjik.
– Godine 2003. počeli smo provoditi program obuke neplivača osnovnoškolaca iz niza razloga. Između ostalih i zbog toga što je zakonski određeno da svako dijete koje pohađa osnovnu školu treba naučiti plivati – kaže Snježana Jurinić, pomoćnica pročelnice UO-a za kulturu i šport u Gradu Zadru, te predsjednica Športske zajednice Grada Zadra.

Tijekom školske godine testiranjima bude obuhvaćeno oko 900 osnovnoškolaca, a program obuke uspješno završi njih oko 150. Za ostvarenje toga plana i programa osigura se oko 200 tisuća kuna.
– Dok nije bilo bazena na Višnjiku radili smo u hotelu Pinija u Petrčanima. Dakako da je otvaranje bazena na Višnjiku omogućilo i uključivanje više djece i znatno bolje uvjete i za testiranja i za obuku – kaže Vitomir Burčul, predsjednik PK-a Jadera, plivački trener i koordinator obuke neplivača.

Koliko je za društvo u cjelini bitno provođenje obuke neplivača osnovnoškolaca ukazat će, između ostaloga, podatak da prema najnovijim istraživanjima oko 70 posto djece u Hrvatskoj ne zna plivati.
– Plivanje je uz gimnastiku i atletiku bazični sport. Vještina plivanja ljudima spašava život, a u Hrvatskoj imamo oko 90 utapanja godišnje. Prema našim podacima u Zadru imamo oko 50 posto neplivača među osnovnoškolcima prvašićima.

Program obuke neplivača osnovnoškolaca u Zadru obuhvaća sve osnovne škole, a zalaganjem struke i suradnjom s nekim školama u Zadarskoj županiji i drugim subjektima, jedan se krak protegao i na neke županijske škole. Program traje 12 sati, a treneri i vositelji rade s djecom u skupinama, poslije čega se na završnom ispitu utvrđuje je li dijete svladalo vještinu plivanja.
– Ono dijete koje pravilno u vodu skoči “na noge”, potom ispliva i pravilno pliva najmanje 15 metara, uspješno je. Promatramo i neke druge pojedinosti, a u svemu je bitno i da smo u pripremi dijete oslobodili možebitnoga straha od vode – ističe Vitomir Burčul.

Od 2003., kažu podatci, u svakoj sezoni program obuke neplivača uspješno je prošlo najmanje 80 posto sudionika koji potom na maloj svečanosti dobiju i diplomu.

Program obuke neplivača zadarskih osnovnoškolaca koji financira Grad Zadar provode treneri iz plivačkih klubova Jadera (Marijan Čulina, Ante Džaja, Edgar Nimac i Lucijan Krpina), te Zadar (Ivan Karavida, Željko Olujić, Maja Štrbac i Nikola Deković). Zgodno je spomenuti da oba kluba imaju i svoje programe obuke neplivača koji (programi) u jednoj školskoj godini obuhvaćaju od 180 do 200 polaznika.

Izvor: Visnjik.hr

 
Nastavi čitati
Oglasi
Oglasi

U trendu