Connect with us

ZADAR / ŽUPANIJA

“REDA MORA BITI!” Dukić održao sastanak sa obrtnicima na temu korištenja javnih površina. Evo zaključaka…

Objavljeno

-

U sklopu aktivnosti gradske uprave čiji je cilj sprječavanje nezakonitog korištenja javnih površina na području Grada Zadra, a posebno u gradskoj jezgri, gradonačelnik Branko Dukić sa suradnicima održao je jutros radni sastanak s predstavnicima HGK, HOK i Udruženja obrtnika Zadar.

Sudionike sastanka upoznao je s aktualnom provedbom mjera nadzora nad korištenjem javnih površina.

Nadležne gradske službe  tijekom turističke sezone intenzivnije  obavljaju kontrolu provođenja ugovora o korištenju javnih površina. Tako su tijekom mjeseca lipnja utvrđena 62 prekršaja u smislu zauzimanja javne površine za postavu ugostiteljskih terasa i trgovačkih rekvizita. Svim prekršiteljima su izdana upozorenja, a pokrenuta su 42 upravna postupka te izdano 9 obveznih prekršajnih naloga – kazni. Postupanje u svezi utvrđenih nepravilnosti se nastavlja.

Opetovano zauzimanje javnih površina suprotno ugovoru znači i raskid ugovora o korištenju javnih površina. Svaki prekršaj sankcionirat će se sukladno ugovornim odredbama, od upozorenja, preko izricanja novčanih kazni, do raskida ugovora.

– Imali smo puno razumijevanje za realne potrebe i probleme ugostitelja i trgovaca tijekom pandemijskog razdoblja. Ne samo kroz smanjenje i oslobađanje od plaćanja zakupnina. Ova je sezona napokon opet ona „normalna“ i ni na koji način ne smije biti nenormalna, bilo da je riječ o toleriranju nereda u javnom prostoru kroz nelegalno korištenje javne površine, prometovanja dostavnih vozila ili prekoračenja buke. Siguran sam da ćemo imati podršku nadležnih službi policije kao i predstavnika zadarskih strukovnih udruženja. Ovo nije upozorenje, nego isključivo poziv na zajedničko djelovanje. Reda mora biti! – istaknuo je
gradonačelnik Dukić.

Predstavnici strukovnih udruženja zaključke s ovog sastanka prenijet će svim svojim članovima.

Gradonačelnik je na današnjem sastanku najavio  i skori početak izrade izmjena Plana korištenja javnih površina i Odluke o zakupu javnih površina kojim će se revidirati sadašnje stanje. U tijeku je također izrada Plana upravljanja povijesnom jezgrom grada Zadra kojim će se, između ostalog, definirati i novi uvjeti korištenja javnih površina na Poluotoku.

 
Nastavi čitati
Kliknite za komentar

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

ZADAR / ŽUPANIJA

NAJAVA IZ CINAZ-a: “Moje Erasmus iskustvo” za gimnazijalce i prezentacija o mogućnosti studiranja – za sve

Objavljeno

-

By

Donosimo dvije najave za informativna događanja u organizaciji udruge CINAZ za idući tjedan: 

Prvo događanje je informativno predavanje “Moje Erasmus iskustvo” za učenike Gimnazije Vladimira Nazora i Gimnazije Jurja Barakovića koje će se održati u Multimedijalnoj dvorani Gimnazije Jurja Barakovića u srijedu, 12. listopada 2022. godine s početkom u13.10h.

Aktivnost se održava povodom obilježavanja europske Time to move kampanje (više na timetomove.info).

Drugo događanje je “Erasmus+ info dan” koji se sastoji od informativnih prezentacija u kojem će voditeljica Ureda za međunarodnu suradnju i Erasmus koordinatorica Sveučilišta u Zadru, Maja Kolega, predstaviti mogućnosti za mobilnost u svrhu studiranja i u svrhu stručne prakse u sklopu programa Erasmus+, a svoje osobno Erasmus iskustvo će predstaviti studentica Sveučilišta u Zadru, Gabrijela Ravlić.

Aktivnost će se održati 14.10. u Gradskoj knjižnici Zadar s početkom u 18h.

Ovom aktivnošću se obilježava Europska godina mladih i 35.obljetnica Erasmus+ programa (Posebne stranica posvećena Europskoj godini mladih: https://ampeu.hr/europska-godina-mladih).

 
Nastavi čitati

ZADAR / ŽUPANIJA

IZ VODOVODA: U ponedjeljak bez vode Poličnik, u utorak dio Bokanjca!

Objavljeno

-

By

Zbog radova na vodoopskrbnom sustavu dana, dana 10.10.2022.godine (ponedjeljak) od 08:30 sati do 12:30 sati bez vode će biti potrošači u Poličniku.

Tijekom radova do ponovne uspostave vodoopskrbe, cisterna s vodom za ljudsku potrošnju biti će smještena u Ulici Janka Bobetka, kod k. br. 20.

Zbog izvođenja radova tvrtke Strabag d.o.o. prema projektu „Radovi na izgradnji javne odvodnje sanitarnih otpadnih voda aglomeracije Bokanjac – Zadar“  dana 11.10.2022.godine (utorak) bez vode će biti potrošači u Zadru, predio Bokanjac i kako slijedi:

Ulica Cerodole i

Ulica Franje Fanceva.

Tijekom radova pa do ponovne uspostave vodoopskrbe, cisterna s vodom za ljudsku potrošnju biti će smještena u Ulici Franje Fanceva, kod k. br. 59.

 
Nastavi čitati

ZADAR / ŽUPANIJA

SV. FILIP I JAKOV: Općina kupila i postavila na rivu automatski vanjski defribilator. Evo zbog čega je dragocjen…

Objavljeno

-

By

Općina Sv. Filip i Jakov kupila je automatski vanjski defribiltor u vrijednosti od 16 000 kuna. Postavljen je na rivi u Sv. Filipu i Jakovu

U ljetnim mjesecima Općina će nabaviti još dva defribiltora koja će biti postavljena na plažu “Morovička” u Turnju te na plažu “Iza banja” u Sv. Filip i Jakovu.

Korištenjem automatskih vanjskih defibrilatora (engl. AED, u Hrvatskoj se koristi i naziv AVD) značajno je povećan postotak preživljavanja osoba koje su doživjele srčani udar. Dokazano je da kardiopulmonalna reanimacija i rana defibrilacija mogu vratiti normalan srčani ritam kod osoba sa srčanim zastojem.

Zapravo, to su uređaji koji izvrše analizu srčanog ritma, daju upute spašavatelju (glasom, na hrvatskom jeziku) i omogućuju defibrilaciju.

 
Nastavi čitati
Oglasi
Oglasi

U trendu