Connect with us

ZADAR / ŽUPANIJA

BURA SPAŠAVA LJETO Temperature za vikend idu i do 35°C, ali i dalje ništa od novog toplinskog vala…

Objavljeno

-

U većini krajeva danas pretežno sunčano. Sa sjevera postupno naoblačenje, poslijepodne i osobito u noći na subotu lokalno uz kišu i pljuskove s grmljavinom. Oborine će najprije biti u sjeverozapadnim i središnjim krajevima, potom i na istoku, a u noći lokalno i u Istri te Gorskom kotaru. Pljuskovi lokalno mogu biti izraženiji, osobito na zapadu. Zapuhat će umjeren sjeveroistočni i sjeverni vjetar, mjestimice s jakim udarima. Na Jadranu slab do umjeren sjeverozapadni i jugozapadni vjetar, uz obalu Istre i jugoistočni, a u noći će na sjevernom dijelu zapuhati umjerena do jaka bura. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom od 30 do 35 °C, na sjeveru i u gorju malo niža.

U subotu u unutrašnjosti djelomice sunčano, a uz više oblaka u noći i ujutro te ponovno poslijepodne i navečer mjestimice će biti kiše, lokalno i pljuskova s grmljavinom. Na većem dijelu Jadrana sunčano i vruće, no na sjevernom dijelu još ujutro promjenjivo uz poneki pljusak. Vjetar slab, u drugom dijelu dana do umjeren sjeverni i sjeveroistočni. Na Jadranu u noći i ujutro slaba do umjerena bura, na sjevernom dijelu i jaka, a potom slab do umjeren sjeverozapadni i jugozapadni vjetar. U noći na nedjelju podno Velebita ponovno bura u jačanju. Najniža temperatura zraka između 14 i 19 na kopnu, od 20 do 25 na Jadranu, a najviša dnevna uglavnom između 28 i 33 °C, u Dalmaciji malo viša.

IZGLEDI VREMENA:

U unutrašnjosti u subotu promjenljivo sa duljim sunčanim razdobljima, ali ne posve stabilno. Mjestimična kiša moguća je još ujutro, a uz razvoj oblaka lokalni pljuskovi i grmljavina vjerojatni su prema večeri i u noći. Od nedjelje pretežno sunčano. Puhat će slab do umjeren sjeverni i sjeveroistočni vjetar i bit će manje vruće. Na Jadranu pretežno sunčano i vruće. Na sjevernom dijelu uz razvoj oblaka uglavnom u Istri i zaleđu Rijeke postoji mala mogućnost za poneki pljusak, uglavnom u subotu poslijepodne i navečer. Na Jadranu umjerena, u nedjelju i jaka bura, podno Velebita s olujnim udarima u subotu još prolazno danju sjeverozapadnjak i jugozapadnjak. .

 
Nastavi čitati
Kliknite za komentar

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

ZADAR / ŽUPANIJA

(IZBORI 2024.) PREFERENCIJALNI GLASOVI / Donosimo top ljestvicu najpopularnijih političara u IX. izbornoj jedinici…

Objavljeno

-

By

Građani su na jučer održanim izborima za Sabor imali mogućnost i preferencijalnog glasovanja. Ovo su rezultati, odnosno top ljestvica najistaknutijih zadarskih političara prema broju glasova osvojenih u IX. izbornoj jedinici, s izuzetkom Enija Meštrovića alias Ričarda koji je bio kandidat u X. jedinici:

1. Šime Erlić, HDZ – 8.812

2. Damir Biloglav, DP – 5.644

3. Enio Meštrović, RN – 4.326

4. Josip Bilaver, HDZ – 2.854

5. Jure Brižić, HDZ – 1.024

6. Daniel Radeta, SDP – 900

7. Ante Babić, HDZ – 872

8. Nikolina Baradić, HDZ – 784

9. Danijel Kotlar, DP – 682

10. Irena Dragić, SDP – 566

11. Duško Vuković, Umirovljenici – 564

12. Mate Lukić, HSP – 342

13. Slobodan Dević, HSP AS – 180

14. Drita Dunatov, RN – 151

15. Marjana Botić, JD – 98

16. Adela Frank, RN – 77

 
Nastavi čitati

ZADAR / ŽUPANIJA

FOTOGALERIJA / Izborna noć u Zadru

Objavljeno

-

 
Nastavi čitati

ZADAR / ŽUPANIJA

OVE SUBOTE U NINU: Nadbiskupija poziva na Susret o rastavljenim i ponovno civilno vjenčanim osobama

Objavljeno

-

By

Susret o temi rastavljenih i ponovno civilno vjenčanih osoba održava se u subotu, 20. travnja s početkom u 11 sati u župnoj dvorani župe sv. Anselma u Ninu (dvorana se nalazi u župnoj kući u središtu Nina, nasuprot župne crkve sv. Anselma).

Pastoralni aspekt te teme na susretu će predstaviti don Žarko Relota, u kontekstu smjernica apostolskih pobudnica Familiaris Consortio (1981.) pape Ivana Pavla II. i Amoris Laetitia (2016.) pape Franje. Relota je predstojnik Povjerenstva za obitelj Zadarske nadbiskupije koje organizira taj susret. O pravnom aspektu te teme će govoriti mr. don Marin Batur, crkveni pravnik, sudac na Nadbiskupijskom crkvenom sudu u Zadru.

Na susret su pozvani doći svi koje zanima ta tema, a osobito osobe koje se nalaze u težim i problematičnim životnim situacijama s obzirom na navedenu temu, stoji u pozivu iz Nadbiskupije.

 
Nastavi čitati
Oglasi
Oglasi
Oglasi
Oglasi

U trendu