Connect with us

ZADAR / ŽUPANIJA

(FOTOGALERIJA) 3. Golden Voice pokazao se u punom sjaju!

Objavljeno

-

U subotu, 9.7. u vanjskom prostoru City Gallerije održao se pjevački festival natjecateljskoga karaktera pod nazivom GOLDEN VOICE/Zlatni glas, i to treći po redu, s do sada najboljim repertoarom i produkcijom, u organizaciji Glazbenog studija LIBRETO iz Zadra te City Gallerije i Illirije d.d. iz Biograda. 

Iz LIBRETA nam kažu kako su oduševljeni ovogodišnjim odličnim odazivom djece i mladih u obje dobne skupine (7 – 12 i 13 – 17 god.) te da im je bilo iznimno teško odabrati one najbolje i najspremnije za finalni nastup.

Njemu je prethodila šesterosatna besplatna pjevačka i scenska radionica na kojoj su se djeca, uz neizostavnu edukaciju i usavršavanje pjesama za nastup, sjajno zabavila, međusobno dobro upoznala i sprijateljila te razmijenila vlastita dosadašnja pjevačka iskustva.

Ove je godine Festival spontano prešao granice Zadra i Zadarske županije te su natjecatelji pristigli i iz drugih gradova te su se natjecali kao pojedinci koji dolaze iz odličnih zborova i renomiranih pjevačkih škola kao što su, primjerice, KIKIĆI ugledne profesorice Maje Rogić iz Zagreba, popularni ZAGREPČANKE I DEČKI voditeljice Lane Marinović i iskusnog profesora Slavka Olujića te MIKROFON. hr iz Zagreba, osnivača Sanje Parmać Hrelec, mag. mus., i njezinog supruga, Tvrtka Hreleca, mag. mus. 

Mali i nešto veći zadarski pjevači solisti iz LIBRETA, kao i svima prepoznatljiv DJEČJI ZBOR LIBRETIĆI, pružili su svima prisutnima toplu dobrodošlicu, uz želju da se i nadalje nastave ovako divne i višestruko korisne suradnje. 

Ne smije se ne spomenuti i velika podrška udruge Music talents iz Splita umjetničke voditeljice, prof. Teane Kovačević, koja uvijek LIBRETU i njihovim voditeljima nesebično daje svesrdnu podršku, znanje i zlata vrijedne savjete s obzirom na svoje dugogodišnje iskustvo u radu s djecom i mladima, neupitnu stručnost i profesionalnost, kao i brojne domaće i inozemne uspjehe, kao mentorica, autorica pjesama, te članica raznih žirija. 

Stručnom žiriju u sastavu Marija Vičević, mag. mus., Marin Ćuto, glazbeni producent, Iva Rogić, novinarka i voditeljica HRT Radio Zadra, Zdenko Sarađen iz glazbene produkcije MELODIJA te Katarina Mikulec, predstavnica Dječjeg žirija, nije bilo nimalo lako dodijeliti određene nagrade jer su djeca i mladi ove godine pokazali odreda zavidnu spremnost i izuzetno dobre nastupe, a u revijalnom dijelu programa su nastupili već publici dobro poznati, odlični Lovre Buča, Hana Grubić, Mirjana Govorčin, Paola Rokić i plesači iz Sportsko – plesnog kluba BELLUS (osnivačica, predsjednica kluba te trenerica Ines Dragović Pedić). 

Svaki je natjecatelj, kao i gosti u revijalnom dijelu programa, na koncu dobio medalju i diplomu za sudjelovanje, a nagrade su podijeljene na sljedeći način:

1.KAT.:

Nagrada publike: Manuela Masar, Libreto, Zadar

Nagrada za najbolji scenski nastup:

Greta Veleslavić uz dvije plesačice, Gitu i Leonardu Veleslavić, Libreto, Zadar

Nagrada za najbolju interpretaciju:

Marija Hren, Zagrepčanke i dečki, Zagreb

1. mjesto: Nina Vujević, Libreto, Zadar

2.KAT.: 

Nagrada publike: Dorotea Prosnik, Mikrofon.hr, Zagreb

Nagrada za najbolji scenski nastup:

Antea Grgin, Zadar

Nagrada za najbolju interpretaciju:

Malini Leventić, Libreto, Zadar

1.mj.: Mary Radić, Libreto, Zadar 

Zanimljivo je nadodati kako su se na natjecanju, pred punim gledalištem, izvodile i autorske pjesme pojedinih zborova na hrvatskom jeziku, a pobjednice u obje kategorije izabrale su pjesme vrlo zahtjevne izvođačice Adele, jedne od najvećih zvijezda današnje svjetske pop scene. 

Njihove glavne nagrade uključuju i snimanje audio i video covera po želji u tonskom studiju Marina Ćute, što će zasigurno za njih značiti još jedno vrijedno iskustvo u području bavljenja pop glazbom danas, kada je sve važno obavezno prisutno na društvenim mrežama i platformama. 

Sigurno je da ovaj festival ima iznimnu tendenciju rasta u svojoj kvaliteti i prepoznatljivosti, što je pokazano već ove, treće godine, a već nas na sljedećem očekuje letvica podignuta još puno više, što nam sa sigurnošću najavljuje Ivana Begović, jedna od umjetničkih voditeljica LIBRETA te kreativna producentica Festivala, uz brojne buduće projekte i kolaboracije sa svojim kolegama iz drugih hrvatskih gradova. 

 
Nastavi čitati
Kliknite za komentar

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Galerije

FOTOGALERIJA Subotnja špica

Objavljeno

-

 
Nastavi čitati

ZADAR / ŽUPANIJA

ZNANSTVENA U ponedjeljak otvaranje Izložbe knjiga Tomislava Marijana Bilosnića

Objavljeno

-

By

U ponedjeljak 3. listopada 2022. godine s početkom u 18 sati u Izložbenoj dvorani Znanstvene knjižnice Zadar, otvara se Izložba knjiga Tomislava Marijana Bilosnića.

Izložba je upriličena uz Bilosnićev jubilej – 75. godišnjicu života i 55. godišnjicu umjetničkog rada.

Tomislav Marijan Bilosnić (Zemunik Donji, 18. siječnja 1947.), hrvatski književnik, slikar, fotograf, publicist i novinar. Autor je više od 160 knjiga proze, poezije, kritika, feljtona i putopisa. Priredio je više od 100 izložbi umjetničke fotografije i slika u različitim tehnikama u domovini i inozemstvu.

Njegova su djela prevedena na tridesetak svjetskih jezika te su postigla znatna priznanja. Samo njegova zbirka pjesama „Tigar“ prevedena je na četrnaest jezika. Zastupljen je u mnogim glasilima, zbornicima, leksikonima, antologijama i školskim udžbenicima. Uređivao je više novina, časopisa, zbornika i biblioteka.

Član je brojnih relevantnih književnih i likovnih, hrvatskih i inozemnih društava (Društva hrvatskih književnika, Društva hrvatskih haiku pjesnika, HDLU Zadar, Društva hrvatskih književnika Herceg-Bosne, Društva albanskih umjetnika i književnika u Elbasanu, Kluba pisaca ”Kostandin Kristoforidhi” u Albaniji.) Nagrađen je s najprestižnijim pjesničkim nagradama „Tin Ujević“ i „Antun Branko Šimić“, a dobitnik je i prvih nagrada za duhovnu književnost „Stjepan Kranjčić“, nagrade za prozu „Dubravko Horvatić“, nagrade „Pasionska baština“, više godina za redom prve nagrade za hrvatski književni putopis, te međunarodnih književnih nagrada „Crvena ruža Elbasana“, „Ilinden“, „Vlado Puljić“ i „Fra Martin Nedić“.

Uvršten je u više svjetskih haiku antologija, a japanska državna televizija snimila je o njemu film „Stazama hrvatskog haiku“. Osim toga Bilosniću je dodijeljena međunarodna Zlatna plaketa za slikarstvo i fotografiju. Za umjetničku i društvenu djelatnost dobio jer Grb Grada Zadra, Nagradu Grada Zadra, Nagradu Zadarske županije u dva navrata, Nagradu Zadarske županije za životno djelo i Nagradu za Životno djelo općine Zemunik. Živi i radi u Zadru i Zemuniku.

 
Nastavi čitati

ZADAR / ŽUPANIJA

FOTOGALERIJA Svečana promocija prvostupnica i prvostupnika Odjela za zdravstvene studije

Objavljeno

-

By

Na Sveučilištu u Zadru je održana Svečana promocija prvostupnica i prvostupnika Odjela za zdravstvene studije. Na njihovom uspjehu u dosadašnjem školovanju čestitali su im pročelnica doc. dr.sc. Nataša Skitarelić, zamjenica pročelnice  prof. dr. sc. Marijana Matek Sarić, promotorica doc. dr.sc. Marija Ljubičić i prof. dr. sc. Boris Dželalija.

– Ponosni smo što se odabrali naše sveučilište. Odabrali ste bremenit i težak poziv, nema težeg od rada s bolesnima i nemoćnima, ali trebate imati na umu da nećete uvijek dobivati pohvale, nego će nekada biti i nepristojnosti i nezahvalnosti. Sve je to dio života, tko to ne može podnijeti nije za ovaj poziv. Niti jedan studij ne može vas do kraja pripremiti za vašu profesiju, krećete na daljnji put učenja i stjecanja obrazovanja, želim vam da na njemu ne klonite duhom, poručila ime je pročelnica Skitarelić.

Promotorica je pozvala prvostupnike da se hrabro suoče s izazovima koji su pred njima.

– Uvjerena sam da ćete biti visoko stručne, empatične medicinske sestre i tehničari, koji žele raditi i kojima će pacijent uvijek biti na prvom mjestu. Neka dobrobit za pacijenta bude uvijek u središtu vašeg djelovanja, rekla je promotorica Ljubičić.

Promovirani su: Laura Begović, Nikolina Bezhi, Ana Burić, Borna Cvečić, Ivana Čulina, Vanesa Desnica, Lorena Došen, Katarina Eškinja, Karmen Gabrilo, Domagoj Grdović, Martina Grginović, Erika Kalac, Josipa Karaban, Tomislav Katić, Lucija Kekez, Anamarija Kekez, Marija Knežević, Josipa Marić, Nikola Marinović, Sandra Matak, Dajana Mezak, Paula Mihatov, Maja Mlakić, Lucija Modrić, Nikolina Odžaković, Kristina Pehar, Ivona Maria Pijaca, Emily Rak, Mate Rukavina, Luka Smokrović, Barbara Staničić, Pino Šale, Anđela Šipić, Mihaela Šnaubert, Martina Tokić, Paula Tomičić, Laura Trojić, Ana Umiljenović i Marta Vidas.

 
Nastavi čitati
Oglasi
Oglasi

U trendu