Connect with us

ZADAR / ŽUPANIJA

Jutra u poljima soli Solane Pag – doživljaj koji ćete ponijeti sa sobom

Objavljeno

-

Obilazak polja soli novi je projekt Solane Pag koji će obogatiti turističku ponudu Grada Paga, a posjetiteljima pružiti nezaboravno iskustvo branja soli kao i informacije o proizvodnji ‘bijelog zlata’ koje je u prošlosti prehranilo mnoge generacije pažana. Na ovaj način, paška sol će vratiti značaj kojeg je imala u povijesti grada Paga i njegovih stanovnika.

Tako Solana Pag d.d. organizira besplatan obilazak solanskih polja uz stručno vodstvo pod čarobnim nazivom „Jutra u poljima Solane Pag“ i to svakim radnim danom u vremenu od 7 do 10 sati, počevši od utorka 12. srpnja 2022. godine.

Svi zainteresirani posjetitelji mogu se prijaviti za besplatan organizirani obilazak i branje cvijeta soli, a posebna zanimljivost je i to kako će oni koji to požele moći ubrani cvijet soli, uz simboličnu naknadu za staklenku, ponijeti sa sobom kao uspomenu na proživljeno jutro u poljima solane.

Obilazak traje 60 minuta, a broj posjetitelja je ograničen pa je obvezna prethodna najava isključivo putem maila: antonijo.bakac@solana-pag.hr. U mailu je potrebno naznačiti željeni datum i termin obilaska u 7, 8 ili 9 sati, ime i prezime, te broj osoba u pratnji.

Novost u ponudi Solane Pag d.d. je i novootvorena BUTIGA SOLI na lokaciji Solane Pag u kojoj će posjetitelji sve proizvode naše najveće solane moći nabaviti radnim danom u vremenu od 8 do 15 sati.

Projekt „Jutra u poljima soli solane Pag” provodi se u suradnji sa Udrugom poslovni klaster „Hrvatski otočni proizvod“ čiju oznaku nosi i paška sol. Solana Pag je ovim potezom napravila veliki korak u uključenje u turističku ponudu grada Paga što će nesumnjivo izazvati veliko zanimanje posjetitelja Paga koji su do sada mogli samo iz daljine promatrati solanska polja.

O Solani Pag:

Solana Pag d.d. je najveći proizvođač morske soli u Hrvatskoj. Svoju proizvodnju temelji na tisućljetnoj tradiciji proizvodnje soli na otoku Pagu. Sol proizvedena u Solani Pag sadrži niz minerala od kojih je većina nužna za ljudsko zdravlje, a modernim postrojenjima provodi se njezino jodiranje, zbog čega je nezaobilazni dio svake zdrave prehrane. Najveći dio proizvodnje Solana Pag d.d. plasira na hrvatsko tržište, ali su njezini proizvodi prisutni i na tržištima susjednih zemalja.
Sol Paške solane nagrađena je Best Buy Award medaljom temeljem posebnog Best Buy Award DEEPMA istraživanja 2010/2011, u kojem je Solana Pag osvojila uvjerljivo prvo mjestu u kategoriji “Kuhinjska sol”.

 
Nastavi čitati
Kliknite za komentar

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

ZADAR / ŽUPANIJA

PRIOPĆENJE IZ ZADARSKE BOLNICE: Preuzimanje nalaza i radioloških slika moguće i putem linka ili QR koda

Objavljeno

-

By

Opća bolnica Zadar je nastavno na uspješnu implementaciju web aplikacije za digitalno preuzimanje nalaza (Portal pacijenta), omogućila pacijentima preuzimanje nalaza i radioloških slika putem linka ili QR koda koji se nalaze na samom nalazu.

Nalaz je tako moguće vidjeti od strane ovlaštenih osoba kroz sustav e-Građanin, e-Karton, izabranog liječnika primarne zdravstvene zaštite kroz CEZIH te od strane ovlaštenih osoba u drugim zdravstvenim ustanovama, priopćeno je iz Bolnice.

 
Nastavi čitati

ZADAR / ŽUPANIJA

ISTRAGA U TIJEKU 47-godišnjak uhićen nakon što je pucao iz vatrenog oružja

Objavljeno

-

By

U jutarnjim satima u Zadru u Ulici bana Josipa Jelačića, 47-godišnjak je iz svog stana u dvorište zgrade ispalio nekoliko hitaca iz vatrenog oružja.

Osoba je uhićena te se nalazi pod nadzorom u službenim prostorijama policije. U ovom događaja nije bilo ozlijeđenih osoba.

U tijeku je kriminalističko istraživanje u cilju utvrđivanja svih okolnosti ovog događaja.

 
Nastavi čitati

ZADAR / ŽUPANIJA

ROMANTIČNA PRIJEVARA “Pripadnica američke vojske” nasanjkala 69-godišnjeg Zadranina za 30.000 kuna

Objavljeno

-

By

Policija provodi kriminalističko istraživanje zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela prijevare na štetu 69-godišnjaka.

Riječ je o internetskoj prijevari kojom je oštećen za više od 30 tisuća kuna.

Naime, oštećeni je tijekom studenog ove godine putem društvene mreže komunicirao s ženskom osobom koja mu se predstavila kao pripadnica američke vojske u misiji te ga obavijestila kako će mu dostaviti veću količinu novca na čuvanje, uz obećanje da će ona naknadno, slijedeće godine doći u Hrvatsku zbog kupnje nekretnine. Radi dostave novca u Hrvatsku oštećeni je kontaktirao s nepoznatom muškom osobom koja mu je trebala poslati novac te je putem elektroničke pošte dobio obavijest da će mu paket s novcem biti dostavljen na adresu nakon uplate 4 000 Eura za carinjenje, nakon čega je oštećeni uplatio traženi novčani iznos.

Međutim, nakon što je uplatio novac ponovno je primio zahtjev za daljnju uplatu novca, oštećeni je shvatio da je prevaren te je događaj prijavio policiji.

“Počinitelji tzv. romantičnih prijevara kroz komunikaciju iskazuju snažne osjećaje prema žrtvi, a nakon što zadobiju njeno povjerenje traže novac, darove ili podatke o bankovnim karticama.

Također mogu tražiti i da im žrtva pošalje osobne fotografije ili videozapise. 

Podsjećamo građane da ne prihvaćaju komunikaciju s osobama na društvenim mrežama za koje nisu u mogućnosti provjeriti njihov identitet i postojanje, a posebno da ne vjeruju ovakvim ili sličnim ponudama putem društvenih mreža.

Ukoliko nepoznata osoba traži da joj uplatite novac iz bilo kojeg razloga, odustanite od takve komunikacije i ne uplaćujte novac. Ukoliko smatrate da se radi o prijevari ili nekom drugom protupravnom ponašanju, događaj odmah prijavite policiji na broj 192″ !”, priopćeno je iz PU zadarske.

 
Nastavi čitati
Oglasi
Oglasi

U trendu