Connect with us

ZADAR / ŽUPANIJA

ZADARSKO KAZALIŠNO LJETO U petak u HNK Zadar plesna predstava “Dvije žene, pet žena”

Objavljeno

-

Foto: Bojan Bogdanić

Na 28.  Zadarskom kazališnom ljetu u petak, 8. srpnja u Kazalištu lutaka Zadar održat će se premijera plesne predstave DVIJE ŽENE, PET ŽENA u koprodukciji Zadarskog plesnog ansambla i HNK Zadar. Predstava je nastala prema I.B. Mažuranić, “PRIČE IZ DAVNINA” u koreografiji Sanje Petrovski. Početak predstave je u 21:30 sati.  

ZPA u koprodukciji s HNK Zadar

prema I.B. Mažuranić, “PRIČE IZ DAVNINA”

DVIJE ŽENE, PET ŽENA

koncept i koreografija /Sanja Petrovski

izvođači/sukoreografi: Patricia Gospić, Bernarda Klarin, Nataša Kustura,Natali Mahmić, Anđela Matulić, Korina Oltran,  Ljupka Petrovski

kostimografija/ Marija Šarić Ban

glazba/ Putokazi, Aleš Zajec, Lada Petrovski Ternovšek

oblikovanje svjetla / Igor Petrovski

oblikovanje tona / Tomislav Kraljević Shome

savjetnik za glazbu i izbor napjeva /Silvija Magdalena Šimić

savjetnik za govor /Žana Bumber

krojački radovi /Veranda Stipaničev

Nova plesna predstava ZPA tematizira ženske likove iz zbirke pripovijedaka PRIČE IZ DAVNINA autorice Ivane Brlić Mažuranić te donosi drugačiji pogled na karaktere likova žena kao izvedbena tijela u sukobu s tradicijom i uvriježenim poimanjima moralnosti bajki Ivane Brlić Mažuranić.

Ulaznice možete kupiti na blagajni HNK Zadar od 11 do 13 sati te sat vremena prije početka predstave na blagajni Kazališta lutaka Zadar. Cijena ulaznice iznosi 60,00 kuna.

 
Nastavi čitati
Kliknite za komentar

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

ZADAR / ŽUPANIJA

6. PROSINCA Obilježavanje Dana pomorstva i unutarnje plovidbe 2022. ove godine u Zadru!

Objavljeno

-

By

foto: Saša Čuka

Utorak, 6. prosinca 2022. godine, Zadar, Hotel Falkensteiner club Funimation Borik

Dan pomorstva i unutarnje plovidbe, koji Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture tradicionalno organizira na blagdan sv. Nikole, zaštitnika pomoraca i brodaraca, ove će se godine održati u Zadru.

Proslava Dana pomorstva i unutarnje plovidbe započet će polaganjem vijenaca u more u čast svim preminulim pomorcima i brodarcima, a nastavit će se središnjom Konferencijom o pomorstvu i unutarnjoj plovidbi.

Na Konferenciji će biti govora o aktualnim temama iz pomorstva i unutarnje plovidbe, a na panel raspravama, koje će se održati u okviru Konferencije, razgovarat će se o Zakonu o pomorskom dobru i morskim lukama te o novim tehnologijama u pomorstvu.

I ove će godine, u okviru Svečane akademije, tradicionalno biti dodijeljene nagrade i priznanja svima koji su dali poseban doprinos u razvoju pomorstva i unutarnje plovidbe u Republici Hrvatskoj i svijetu.

 
Nastavi čitati

ZADAR / ŽUPANIJA

PRIPREMITE SE! U ponedjeljak bez vode Novi Bokanjac; u utorak Starigrad, Rovanjska i Seline!

Objavljeno

-

By

Zbog radova na vodoopskrbnom sustavu dana 06.12.2022. godine (utorak), u vremenu od 08:00h do 15:00h moguća je otežana vodoopskrba, kao i povremeni prekidi vodoopskrbe na području Starigrada, Rovanjske i Selina.

Zbog radova na vodoopskrbnom sustavu dana 05.12.2022. godine (ponedjeljak),  u vremenu od 08:00h do 12:00h biti će privremeno obustavljena isporuka vodom potrošačima u Zadru, predio Novi Bokanjac.   

Tijekom radova do ponovne uspostave vodoopskrbe, cisterne s vodom za ljudsku potrošnju biti će smještene u: Ulici Mile Cipre, kod kuć. br. 9 i u Ulici Franje Fanceva, kod kuć. br. 75.

 
Nastavi čitati

ZADAR / ŽUPANIJA

PROGNOZA: I dalje nestabilno. Cijeli sljedeći tjedan oblačno, a kiša nešto slabija no tijekom vikenda.

Objavljeno

-

By

Danas promjenljivo i pretežno oblačno povremeno s kišom, na Jadranu i uz njega ponegdje i obilnom te praćenom grmljavinom. U unutrašnjosti ponegdje jutarnja magla, a kraća sunčana razdoblja izgledna su poslijepodne na Jadranu i u Slavoniji. Vjetar na kopnu većinom slab, na krajnjem istoku umjeren jugoistočni, na Jadranu jako do vrlo jako jugo, na sjevernom dijelu mjestimice bura. Krajem dana vjetar će slabjeti. Temperatura zraka uglavnom između 3 i 8, na Jadranu od 11 do 16 °C.

U ponedjeljak promjenljivo oblačno. Povremena kiša i dalje češća na Jadranu, osobito na sjevernom dijelu gdje može biti i izraženija. U sjevernim kopnenim predjelima mjestimice moguća magla, a danju još ponegdje i malo kiše, uglavnom u gorju. Vjetar slab, na Jadranu većinom umjereno jugo i jugozapadnjak. Na kopnu jutarnja temperatura od 0 do 5, dnevna od 6 do 10 °C. Na Jadranu temperatura uglavnom između 11 i 16 .

IZGLEDI VREMENA:

I dalje nestabilno. Promjenljivo i pretežno oblačno uz povremenu kišu, ali manje čestu i izraženu nego tijekom vikenda. Ujutro na kopnu moguća magla, a izgledna su i sunčana razdoblja, osobito u ponedjeljak i utorak. Vjetar slab. Jugo će na Jadranu malo oslabjeti, a u utorak na sjevernom dijelu okrenuti i na sjeverozapadnjak. Još malo toplije.

 
Nastavi čitati

U trendu