Connect with us

ZADAR / ŽUPANIJA

PRIJAVITE SE! U nedjelju plivački maraton Galešnjak-Pašman

Objavljeno

-

KDP Donat u suradnji sa TZO Pašman organizator je maratona u dužini od 3.000 m koji će se održati u nedjelju 10.07.2022. u 09:00 sati i bodovat će se u sklopu ovogodišnjeg natjecanja Dalmatinski kup.

Utrka se pliva s otoka Galešnjaka (start iz vode – zamišljena linija).

Prvi dio staze je preplivavanje kanala (1. km). Ispred prvog plivača ide jedrilica, tako da svi plivači vide pravac do prve bove. Čim jedrilica dođe do prve bove stati će 5 metara desno, tako da svi plivači prolaze između jedrilice i crvene bove (lijevim ramenom). Zatim se pliva uz obalu (4 bove svakih 500 metara) lijevim ramenom uz bove.

Cilj je mjesto Pašman, nakon lučice desno na malom muliću plaže na kojoj će biti postavljena Finish tabla.

Prošle godine je nastupilo 43 plivača, a trenutno već ima prijavljeno 62 natjecatelja. 

Ovo je idealna prilika za sve žitelje Zadarske županije da se okušaju na ovom sjajnom maratonu kao uvertira i trening za kultni plivački maraton Preko-Zadar koji slijedi 5. kolovoza, poručuje organizator. 

Online prijave i sve dodatne informacije se mogu pronaći na: www.kdpdonat.hr

 
Nastavi čitati
Kliknite za komentar

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

ZADAR / ŽUPANIJA

U UTORAK SVEČANO DILJEM ZADARSKE NADBISKUPIJE Slivnica slavi blagdan sv. Kuzme i Damjana, zadarske Milosrdnice sv. Vinka Paulskog

Objavljeno

-

By

Blagdan sv. Kuzme i Damjana svečano se slavi u utorak, 27. rujna u župi sv. Kuzme i Damjana u Slivnici.

Svečano misno slavlje u župnoj crkvi sv. Kuzme i Damjana s početkom u 11,00 sati, potom i svečanu procesiju s kipovima Kuzme i Damjana kroz to mjesto u zadarskom zaleđu predvodi zadarski nadbiskup koadjutor Milan Zgrablić.

Prije mise, u župnoj crkvi u 10,20 sati započinje molitva krunice.

Proslavi župnog blagdana prethodi Trodnevnica od 24. do 26. rujna s početkom u 18,30 sati, započinjući s molitvom krunice.   

Blagdan sv. Vinka Paulskog svečano se slavi u utorak, 27. rujna u samostanu sv. Vinka u Zadru gdje djeluju Milosrdnice sv. Vinka Paulskog.

Koncelebrirano misno slavlje u kapeli zadarskog samostana u 18,00 sati predvodi zadarski nadbiskup Želimir Puljić.

Milosrdnice su jedna od najbrojnijih ženskih redovničkih zajednica djelatna u različitim pastoralnim službama u Zadarskoj nadbiskupiji. U sklopu samostana Sv. Vinka djeluje dječji vrtić Blagovijest kojega vode milosrdnice i među najtraženijim je dječjim vrtićima u Zadru.

 
Nastavi čitati

Galerije

FOTOGALERIJA Subotnja špica

Objavljeno

-

 
Nastavi čitati

ZADAR / ŽUPANIJA

PRVO NAZOVITE! Evo tko je dežurni stomatolog ove nedjelje…

Objavljeno

-

By

Foto: StockSnap / Pixabay

Ove nedjelje, 25. rujna 2022. godine, u dentalnoj zdravstvenoj zaštiti u pripravnosti je Iva Rakvin Krizmanić, dr.med.dent.

Zahvati će se obavljati u ordinaciji dentalne medicine na adresi Lovre Matačića 50, Zadar, u vremenu od 8 do 20 sati, isključivo uz prethodni dogovor na broj telefona 091/517-6248.

 
Nastavi čitati
Oglasi
Oglasi

U trendu