Connect with us

ZADAR / ŽUPANIJA

SVEUČILIŠTE: Objavljen Natječaj za subvencionirano stanovanje u studentskim domovima. Donosimo sve detalje…

Objavljeno

-

Sukladno Pravilniku o uvjetima i načinu ostvarivanja prava redovitih studenata na subvencionirano stanovanje Ministarstva znanosti i obrazovanja Republike Hrvatske objavljen je Natječaj za raspodjelu mjesta redovitim studentima za subvencionirano stanovanje u studentskim domovima Sveučilišta u Zadru smještenim na adresama dr. Franje Tuđmana 24d i Put Stanova 1A Zadar u akademskoj godini 2022./2023.

Prijave za Natječaj za raspodjelu mjesta redovitim studentima za subvencionirano stanovanje podnose se od 30. lipnja do 25. srpnja 2022. godine.

Prijava putem mrežne forme je obvezna na POVEZNICI.

U prijavi putem poveznice student je dužan popuniti sve podatke u „Obrascu A“ (i u Izjavi koja je sastavni dio „Obrasca A“), ispisati obrazac, potpisati ga i dostaviti s ostalom dokumentacijom. Prijave se dostavljaju u navedenom roku, isključivo preporučenom poštom.

Pribavljanje potrebnih dokumenata moći će se obavljati putem e-mail-a*, osobnim preuzimanjem u Uredu za preddiplomske i diplomske studije (Studentska referada, za dvopredmetne studije) i tajništvima Odjela (za jednopredmetne studije) i  pristupom Studomatu putem AAI računa (elektroničkog identiteta studenta), od 30. lipnja do 25. srpnja  2022. u uredovno vrijeme.

(* Ako se dokumentacija pribavlja putem e-maila, student će poslati, sa svojim imenom i prezimenom, OIB-om te podacima koji su mu poznati, jedan od obrazaca “B” Uredu za preddiplomske i diplomske studije (Studentskoj referadi) ili odjelnom tajništvu sa zamolbom da se obrazac popuni, provjeri (podatke koje je u obrazac upisao osobno student), te ovjeren s točnim podacima proslijedi e-mailom studentu).

Student koji prvi put upisuje prvu godinu preddiplomskog studija obrazac „B-1“ popunjava osobno te ga neovjerenog dostavlja s ostalom natječajnom dokumentacijom.
Student koji drugi put upisuje prvu godinu preddiplomskog studija, zbog mijenjanja studija na istom ili nekom drugom visokom učilištu, treba dostaviti obrazac „B-1“ koji je ovjeren u Studentskoj referadi ili tajništvu Odjela.
Student koji prvi put upisuje preddiplomski studij, potvrdu o upisu u akademsku godinu 2022./2023. dostavit će naknadno, nakon što redovnom poštom zaprimi AAI račun (studentski elektronički identitet) i aktivira ga, po izvršenom upisu. Student tada predaje zahtjev za izdavanje e-potvrde o upisu u akad. god. 2022./2023. na Studomatu.

Potvrdu o studiranju s prijepisom ocjena student će osobno pribaviti predajom zahtjeva za izdavanjem e-potvrda na Studomatu putem svog elektroničkog identiteta AAI računa (jedna potvrda sadrži tražene podatke o studiranju i prijepis ocjena) i treba sadržavati sljedeće podatke: da je student u statusu redovitog studenta, podatak u koju vrstu studija je upisan, koje se akad. god. student prvi put upisao u prvu godinu određene razine studija – bez obzira na vrstu studija, studijske grupe – preddiplomske, diplomske i integrirane razine – za studenta na diplomskom studiju potreban je podatak koje se akad. god. prvi put upisao u prvu godinu preddiplomskog studija- te u koju je godinu studija upisan akad. god. 2021./2022., prijepis ocjena svih položenih ispita na svim godinama studija i stečeni broj ECTS bodova na svim godinama studiranja (za studente upisane na diplomski studij potrebno je dostaviti prijepis ocjena s preddiplomskog i diplomskog studija).

Dokumentacija potrebna za jednopredmetne studije moći će se zatražiti u tajništvima Odjela, a za dvopredmetne studije u Uredu za preddiplomske i diplomske studije (Studentska referada) do 25. srpnja 2022. godine.

Dokumentacija (osim „Obrasca A“, koji se kreira putem mrežne forme):

Zamolba-brucoši / Zamolba-više godine / Obrazac „B“ / Obrazac „B-1“ / Obrazac „B-2“ / Obrazac „B-3“ / Obrazac „B-4“ (obrasce „B-1“, „B-2“, „B-3“, „B-4“ treba izabrati prema vrsti studija i godini studija) / Izjava o članovima obitelji koji nemaju osobni identifikacijski broj (OIB) / Obrazac privole za obradu osobnih podataka / PJ Ministarstva hrvatskih branitelja / Popis dokumentacije koja se dostavlja na Natječaj.

 

ZADAR / ŽUPANIJA

CIJELI TJEDAN PREVRTLJIVO VRIJEME Kiša moguća u utorak, te pred vikend. Temperatura oko 30°C

Objavljeno

-

By

U većini krajeva danas pretežno sunčano. Od sredine dana na zapadu porast naoblake te uglavnom u gorju i na sjevernom Jadranu uz mogućnost za lokalne pljuskove i grmljavinu. Vjetar većinom slab, ponegdje umjeren jugozapadni, na Jadranu i južni te jugo. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 27 i 32 °C.

U utorak djelomice sunčano, ali nestabilno. Uz mjestimice umjeren i jak razvoj oblaka vrlo su vjerojatni pljuskovi praćeni grmljavinom koji ponajprije na sjevernome Jadranu i u gorju u prvom dijelu dana mogu lokalno biti i izraženiji. Vjetar slab do umjeren jugozapadni, na istoku zemlje i zapadni te sjeverozapadni, a na Jadranu jugo i južni. Jutarnja temperatura zraka od 14 do 19, na Jadranu između 19 i 23. Najviša dnevna uglavnom od 27 do 31 °C.

IZGLEDI VREMENA:

U utorak djelomice sunčano, ali nestabilno. Mjestimice uz jači razvoj oblaka vjerojatni su pljuskovi praćeni grmljavinom koji lokalno mogu biti i izraženiji, osobito na sjevernome Jadranu i u gorju. Potom stabilnije i većinom sunčano te vruće. U srijedu ujutro mjestimice u unutrašnjosti može biti magle, a prema kraju četvrtka sa zapada dolazi novo naoblačenje. Vjetar slab do umjeren jugozapadni, na Jadranu i jugo te južni. Temperatura zraka u osjetnom porastu.

 
Nastavi čitati

ZADAR / ŽUPANIJA

BLAGDAN VELIKE GOSPE Posebno svečano u Svetištu Gospe Maslinske, na Velikom Rujnu i u Pagu. Donosimo raspored događanja…

Objavljeno

-

By

Zadarski nadbiskup Želimir Puljić predslavit će misu u 19 sati na svetkovinu Velike Gospe u Svetištu Gospe Maslinske u Zadru. Misu u 10:30 predvodit će duhovnik zadarskog komicija Bezgrešno začeće Blažene Djevice Marije mons. Šime Perić. Toga dana mise će biti također u 6, 7, 8 i 9 sati.

Mogućnost za slavlje sakramenta ispovijedi na svetkovinu bit će od 6 do 12 te od 17 do 20 sati.

Zadarski nadbiskup koadjutor Milan Zgrablić predslavit će središnju euharistiju u 19 sati na svetkovinu Velike Gospe u zbornoj crkvi Uznesenja Blažene Djevice Marije u Pagu. Misi će prethoditi procesija iz Starog Grada.

Toga dana mise će biti i u 6 i 8 sati u Starom Gradu, u 8 sati u samostanu sestara benediktinki sv. Margarite te u 9 i u 10:30 u zbornoj crkvi.

Svetkovina Velike Gospe svečano će biti proslavljena i u svetištu na Velikom Rujnu na Velebitu u Župi sv. Jurja mučenika u Starigradu – Paklenici. Svečanu euharistiju u 10.30 sati predvodit će zadarski nadbiskup Želimir Puljić.

 
Nastavi čitati

ZADAR / ŽUPANIJA

BLAGDAN VELIKE GOSPE Evo kako danas rade trgovački lanci u Zadru…

Objavljeno

-

By

Donosimo raspored rada većih marketa i supermarketa, odnosno trgovačkih lanaca u Zadru danas, na blagdan Velike Gospe:

BAUHAUS:

Zatvoreno

KAUFLAND:

od 7 do 23

KONZUM:

Posebno radno vrijeme. Provjerite ga ovdje.

LIDL:

od 7 do 23

INTERSPAR

City Galleria – od 7 do 18

A. Starčevića od 7 do 22

Bleiburških žrtava od 7 do 22

Supernova od 8 do 22

Bibinje od 7 do 22

PLODINE

Radno vrijeme razlikuje se po lokacijama, a za onu koja vam treba možete provjeriti OVDJE.

SUPERNOVA:

Od 9 do 22

 
Nastavi čitati
Oglasi
Oglasi

U trendu