Connect with us

ZADAR / ŽUPANIJA

SVEUČILIŠTE: Objavljen Natječaj za subvencionirano stanovanje u studentskim domovima. Donosimo sve detalje…

Objavljeno

-

Sukladno Pravilniku o uvjetima i načinu ostvarivanja prava redovitih studenata na subvencionirano stanovanje Ministarstva znanosti i obrazovanja Republike Hrvatske objavljen je Natječaj za raspodjelu mjesta redovitim studentima za subvencionirano stanovanje u studentskim domovima Sveučilišta u Zadru smještenim na adresama dr. Franje Tuđmana 24d i Put Stanova 1A Zadar u akademskoj godini 2022./2023.

Prijave za Natječaj za raspodjelu mjesta redovitim studentima za subvencionirano stanovanje podnose se od 30. lipnja do 25. srpnja 2022. godine.

Prijava putem mrežne forme je obvezna na POVEZNICI.

U prijavi putem poveznice student je dužan popuniti sve podatke u „Obrascu A“ (i u Izjavi koja je sastavni dio „Obrasca A“), ispisati obrazac, potpisati ga i dostaviti s ostalom dokumentacijom. Prijave se dostavljaju u navedenom roku, isključivo preporučenom poštom.

Pribavljanje potrebnih dokumenata moći će se obavljati putem e-mail-a*, osobnim preuzimanjem u Uredu za preddiplomske i diplomske studije (Studentska referada, za dvopredmetne studije) i tajništvima Odjela (za jednopredmetne studije) i  pristupom Studomatu putem AAI računa (elektroničkog identiteta studenta), od 30. lipnja do 25. srpnja  2022. u uredovno vrijeme.

(* Ako se dokumentacija pribavlja putem e-maila, student će poslati, sa svojim imenom i prezimenom, OIB-om te podacima koji su mu poznati, jedan od obrazaca “B” Uredu za preddiplomske i diplomske studije (Studentskoj referadi) ili odjelnom tajništvu sa zamolbom da se obrazac popuni, provjeri (podatke koje je u obrazac upisao osobno student), te ovjeren s točnim podacima proslijedi e-mailom studentu).

Student koji prvi put upisuje prvu godinu preddiplomskog studija obrazac „B-1“ popunjava osobno te ga neovjerenog dostavlja s ostalom natječajnom dokumentacijom.
Student koji drugi put upisuje prvu godinu preddiplomskog studija, zbog mijenjanja studija na istom ili nekom drugom visokom učilištu, treba dostaviti obrazac „B-1“ koji je ovjeren u Studentskoj referadi ili tajništvu Odjela.
Student koji prvi put upisuje preddiplomski studij, potvrdu o upisu u akademsku godinu 2022./2023. dostavit će naknadno, nakon što redovnom poštom zaprimi AAI račun (studentski elektronički identitet) i aktivira ga, po izvršenom upisu. Student tada predaje zahtjev za izdavanje e-potvrde o upisu u akad. god. 2022./2023. na Studomatu.

Potvrdu o studiranju s prijepisom ocjena student će osobno pribaviti predajom zahtjeva za izdavanjem e-potvrda na Studomatu putem svog elektroničkog identiteta AAI računa (jedna potvrda sadrži tražene podatke o studiranju i prijepis ocjena) i treba sadržavati sljedeće podatke: da je student u statusu redovitog studenta, podatak u koju vrstu studija je upisan, koje se akad. god. student prvi put upisao u prvu godinu određene razine studija – bez obzira na vrstu studija, studijske grupe – preddiplomske, diplomske i integrirane razine – za studenta na diplomskom studiju potreban je podatak koje se akad. god. prvi put upisao u prvu godinu preddiplomskog studija- te u koju je godinu studija upisan akad. god. 2021./2022., prijepis ocjena svih položenih ispita na svim godinama studija i stečeni broj ECTS bodova na svim godinama studiranja (za studente upisane na diplomski studij potrebno je dostaviti prijepis ocjena s preddiplomskog i diplomskog studija).

Dokumentacija potrebna za jednopredmetne studije moći će se zatražiti u tajništvima Odjela, a za dvopredmetne studije u Uredu za preddiplomske i diplomske studije (Studentska referada) do 25. srpnja 2022. godine.

Dokumentacija (osim „Obrasca A“, koji se kreira putem mrežne forme):

Zamolba-brucoši / Zamolba-više godine / Obrazac „B“ / Obrazac „B-1“ / Obrazac „B-2“ / Obrazac „B-3“ / Obrazac „B-4“ (obrasce „B-1“, „B-2“, „B-3“, „B-4“ treba izabrati prema vrsti studija i godini studija) / Izjava o članovima obitelji koji nemaju osobni identifikacijski broj (OIB) / Obrazac privole za obradu osobnih podataka / PJ Ministarstva hrvatskih branitelja / Popis dokumentacije koja se dostavlja na Natječaj.

 

ZADAR / ŽUPANIJA

6. PROSINCA Obilježavanje Dana pomorstva i unutarnje plovidbe 2022. ove godine u Zadru!

Objavljeno

-

By

foto: Saša Čuka

Utorak, 6. prosinca 2022. godine, Zadar, Hotel Falkensteiner club Funimation Borik

Dan pomorstva i unutarnje plovidbe, koji Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture tradicionalno organizira na blagdan sv. Nikole, zaštitnika pomoraca i brodaraca, ove će se godine održati u Zadru.

Proslava Dana pomorstva i unutarnje plovidbe započet će polaganjem vijenaca u more u čast svim preminulim pomorcima i brodarcima, a nastavit će se središnjom Konferencijom o pomorstvu i unutarnjoj plovidbi.

Na Konferenciji će biti govora o aktualnim temama iz pomorstva i unutarnje plovidbe, a na panel raspravama, koje će se održati u okviru Konferencije, razgovarat će se o Zakonu o pomorskom dobru i morskim lukama te o novim tehnologijama u pomorstvu.

I ove će godine, u okviru Svečane akademije, tradicionalno biti dodijeljene nagrade i priznanja svima koji su dali poseban doprinos u razvoju pomorstva i unutarnje plovidbe u Republici Hrvatskoj i svijetu.

 
Nastavi čitati

ZADAR / ŽUPANIJA

PRIPREMITE SE! U ponedjeljak bez vode Novi Bokanjac; u utorak Starigrad, Rovanjska i Seline!

Objavljeno

-

By

Zbog radova na vodoopskrbnom sustavu dana 06.12.2022. godine (utorak), u vremenu od 08:00h do 15:00h moguća je otežana vodoopskrba, kao i povremeni prekidi vodoopskrbe na području Starigrada, Rovanjske i Selina.

Zbog radova na vodoopskrbnom sustavu dana 05.12.2022. godine (ponedjeljak),  u vremenu od 08:00h do 12:00h biti će privremeno obustavljena isporuka vodom potrošačima u Zadru, predio Novi Bokanjac.   

Tijekom radova do ponovne uspostave vodoopskrbe, cisterne s vodom za ljudsku potrošnju biti će smještene u: Ulici Mile Cipre, kod kuć. br. 9 i u Ulici Franje Fanceva, kod kuć. br. 75.

 
Nastavi čitati

ZADAR / ŽUPANIJA

PROGNOZA: I dalje nestabilno. Cijeli sljedeći tjedan oblačno, a kiša nešto slabija no tijekom vikenda.

Objavljeno

-

By

Danas promjenljivo i pretežno oblačno povremeno s kišom, na Jadranu i uz njega ponegdje i obilnom te praćenom grmljavinom. U unutrašnjosti ponegdje jutarnja magla, a kraća sunčana razdoblja izgledna su poslijepodne na Jadranu i u Slavoniji. Vjetar na kopnu većinom slab, na krajnjem istoku umjeren jugoistočni, na Jadranu jako do vrlo jako jugo, na sjevernom dijelu mjestimice bura. Krajem dana vjetar će slabjeti. Temperatura zraka uglavnom između 3 i 8, na Jadranu od 11 do 16 °C.

U ponedjeljak promjenljivo oblačno. Povremena kiša i dalje češća na Jadranu, osobito na sjevernom dijelu gdje može biti i izraženija. U sjevernim kopnenim predjelima mjestimice moguća magla, a danju još ponegdje i malo kiše, uglavnom u gorju. Vjetar slab, na Jadranu većinom umjereno jugo i jugozapadnjak. Na kopnu jutarnja temperatura od 0 do 5, dnevna od 6 do 10 °C. Na Jadranu temperatura uglavnom između 11 i 16 .

IZGLEDI VREMENA:

I dalje nestabilno. Promjenljivo i pretežno oblačno uz povremenu kišu, ali manje čestu i izraženu nego tijekom vikenda. Ujutro na kopnu moguća magla, a izgledna su i sunčana razdoblja, osobito u ponedjeljak i utorak. Vjetar slab. Jugo će na Jadranu malo oslabjeti, a u utorak na sjevernom dijelu okrenuti i na sjeverozapadnjak. Još malo toplije.

 
Nastavi čitati
Oglasi

U trendu