Connect with us

ZADAR / ŽUPANIJA

U PREKU: “Izložba pitomačkih umjetnika” u povodu 5. Dana Petra Preradovića

Objavljeno

-

Dani Petra Preradovića, koje su prije pet godina zajednički pokrenuli POU Dom na žalu i Općina Preko, ugostit će 1. srpnja umjetnike iz Petrova rodnoga kraja i označiti ujedno početak ljetne sezone u galeriji Doma na žalu.

Suradnja POU Dom na žalu s Interpretacijskim centrom Kuća Petra Preradovića u Grabovnici pokraj Pitomače počela je prošloga ljeta, kada je u Malom Lukoranu snimljen promotivni video ”Preradović i Pavica” – uprizorenje dijela života Petra Preradovića koji je proveo u Zadru i u Malom Lukoranu u ljetnikovcu obitelji De Ponte.

Ove godine Interpretacijski centar Kuća Petra Preradovića i Likovni klub Duga iz Pitomače predstavit će se u Preku izložbom 25 umjetnika. Bit će to, kao što je u najavi izložbe napisao pjesnik i glazbenik Rajko Stilinović, „25 svijeća na rođendanskoj torti petih Dana Petra Preradovića“.

„Izložba pitomačkih umjetnika dolazi u zavičaj Petrove ljubavi i Petrova nadahnuća, donoseći dašak zore koja je danom postala upravo tu u njedru zemlje dalmatinske.“

Pitomački umjetnici, od onih kojima je umjetnost poziv i zvanje, preko onih kojima je to hobi temeljen na daru i stečenim vještinama, do onih čiji fotoaparat vidi dublje od očiju, predstavit će 25 djela koristeći se tehnikama likovnog izražaja od ulja na platnu, akvarela, ulja na staklu do niske kombiniranih tehnika likovne umjetnosti, najavljuje Stilinović.

Otvorenje “Izložbe pitomačkih umjetnika” bit će u petak, 1. srpnja, u 20 sati, u POU Dom na žalu u Preku.

Izložbu organiziraju POU Dom na žalu, Interpretacijski centar Kuća Petra Preradovića, Centar za kulturu Drago Britvić Pitomača, Općina Preko i Općina Pitomača.

Izvor: nasiskolji.hr

 
Nastavi čitati
Kliknite za komentar

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

ZADAR / ŽUPANIJA

FOTOGALERIJA Đir po gradu sa Sašom Čukom

Objavljeno

-

 
Nastavi čitati

ZADAR / ŽUPANIJA

OBAVIJEST: U četvrtak bez vode cijeli Novi Bokanjac!

Objavljeno

-

By

Zbog radova na vodoopskrbnom sustavu dana 01.12.2022. godine (četvrtak), u vremenu od 08:00h do 12:00h biti će privremeno obustavljena isporuka vodom potrošačima u Zadru, predio Novi Bokanjac. 

Tijekom radova do ponovne uspostave vodoopskrbe, cisterne s vodom za ljudsku potrošnju biti će smještene u: Ulici Mile Cipre, kod kuć. br. 9 i u Ulici Franje Fanceva, kod kuć. br. 75.

 
Nastavi čitati

ZADAR / ŽUPANIJA

SV. FILIP I JAKOV: Napreduju radovi na izgradnji Poduzetničke zone!

Objavljeno

-

By

Napreduju radovi na izgradnji “Zone zanatskih i servisnih djelatnosti” odnosno poduzetničke zone u Općini Sv. Filip i Jakov!

Osnivanjem ove poduzetničke zone nastojat će se pridonijeti razvoju poduzetničke infrastrukture kako bi se stvorili uvjeti za poticanje stvaranja novih tvrtki te potaknuo početni razvoj i tekuće poslovanje postojećih gospodarskih subjekata.

 
Nastavi čitati
Oglasi

U trendu