Connect with us

ZADAR / ŽUPANIJA

KONDŽA, RUCNER, CUBISMO, SPALATO… Turistička zajednica upotpunila koncertnu ponudu Zadra ovog ljeta

Objavljeno

-

Uz Zadar Sunset Festival, koji će se kao središnja glazbena manifestacija ovog ljeta organizirati od 30. srpnja do 2. kolovoza, Turistička zajednica grada Zadra pripremila je za ovo ljeto više glazbenih događanja. S obzirom da bogatu koncertnu sezonu najavljuju Koncertni ured Zadar, HNK Zadar i drugi organizatori (Derivat, Vaicanto…), TZ grada Zadra upotpunit će ljetnu ponudu koncertima koji će biti zanimljivi turistima koji se u to vrijeme zateknu u gradu, kao i domaćim ljudima željnima vruće ljetne zabave.

Već početkom ove godine osigurana su značajna financijska sredstva za sufinanciranje događanja u gradu putem Javnog poziva za potporu događanjima i to gotovo 1,2 milijuna kuna za kulturne, zabavne, tradicijske, sportske, eno-gastro i ostale manifestacije, čime se neposredno potiču organizatori evenata na osmišljavanje događanja koja obogaćuju turistički proizvod te podižu kvalitetu i ponudu grada. Sufinanciranjem ovakvih sadržaja od strane TZG Zadra, posebice u razdoblju predsezone i posezone, povećava se vidljivost i jača brend grada kao turističke destinacije i doprinosi stvaranju prepoznatljivog imidža.

Zadar Sunset Festival u četiri dana trajanja ugostit će renomirana imena elektronske glazbe kao što su Dennis Cruz, Chelina Manuhutu, PAWSA, Eli Brown i Archie Hamilto, i to u formi manjeg boutique festivala bez masovnosti koja je inače uobičajena za ovakve evente. Bit će to izvrsna prilika za mlađu publiku da se upozna s gradom na zaista posebnoj lokaciji – Pozdravu suncu.

Drugi veći događaj ovo ljeto, s pedesetak glazbenika na sceni, bit će Pop Misa Mediterana Tonćija Huljića, koja će se 5. kolovoza povodom Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja izvesti na Forumu. Ovo jedinstveno djelo, spoj duhovne i pop glazbe, premijerno je izvedeno prošle godine u Splitu, a ovog ljeta čut će ga zagrebačka i zadarska publika.

Uz standardne ljetne koncerte uvijek zanimljive stranim gostima (Black Coffee, Tribute to Swing, Cubismo…), ovo ljeto u Zadru će nastupiti i Ana Rucner s internacionalnim repertoarom koji je blizak i razumljiv kako domaćoj, tako i stranoj publici. Tijekom srpnja i kolovoza slušat ćemo nekoliko dalmatinskih standarda (Zorica Kondža, Tedi Spalato), a biti će i nešto urbanijeg zvuk u izvedbi Feminnema. Ne treba zaboraviti i tradicionalne feštice petkom, koje se nastavljaju u svom klasičnom obliku i ovo ljeto.

Neizostavni dio turističke ponude Zadra su i događanja u manjim mjestima poput Petrčana, Kožina, Puntamike, Dikla, kao i na zadarskim otocima s kojima TZ grada Zadra aktivno surađuje. Tako će u sklopu Petrčkog lita nastupiti brojni zadarski izvođači poput grupa Rockatansky i Vista, klape Puntamika, Đanija Stipaničeva i Nere Gojanović, klape Kantalice, a na blagdan Velike Gospe 15. kolovoza u Petrčanima će nastupiti šibenski slavuj Marko Škugor.

Nešto bliže centru grada, Udruga mladih Puntamika organizirat će 2. kolovoza omiljenu Puntamišku feštu, na kojoj će rock’n’roll pržiti uvijek duhoviti Psihomodo pop, a Mjesni odbor Kožino organizirat će glazbeno zabavna zbivanja u sklopu Kožinskog lita.

– Turistička zajednica zadržat će fokus na aktivnostima koje doprinose prepoznatljivosti destinacije na emitivnim tržištima, kao što su Tuna, Sushi & Wine Festival, Meat Me Festival, Advent u Zadru i Sunset Sports Media Festival, pa i novi Festival plave ribe. Što se tiče ljetnih koncerata, želja nam je u budućnosti ostvariti maksimalnu prepoznatljivost kroz velika, zvučna i u ovom trenutku aktualna imena na svjetskoj sceni. U recentnim projektima smo dobili kvalitetne i profesionalne partnere poput tvrtki BSH Events i Pepermint, a sljedećim Javnim pozivom krajem ove godine željeli bismo još veći odaziv i prijavu kvalitetnih projekata u Zadru za 2023. godinu, kaže direktor TZ grada Zadra Mario Paleka, najavljujući i jedno moguće strano iznenađenje ovog ljeta, o čemu se još pregovara.

Izbor iz koncertnih događanja ovog ljeta:

5.7. Black Coffee
10.7. Tedi Spalato
23.7. Ana Rucner
24.7. Zorica Kondža
29.7. Feminnem
30.7.–2.8. Zadar Sunset Festival
5.8. Pop Misa Mediterana
18.8. Cubismo
27.8. Tribute to Swing

 
Nastavi čitati
Kliknite za komentar

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

ZADAR / ŽUPANIJA

Grad Zadar i ove godine osigurava radne bilježnice za sve učenike osnovnih škola

Objavljeno

-

By

foto: Pixabay

Grad Zadar četvrtu godinu za redom osigurava radne bilježnice za sve učenike osnovnih škola.

Zakonom o udžbenicima i drugim obrazovnim materijalima za osnovnu i srednju školu (“Narodne novine”, br.  116/18) Ministarstvo znanosti i obrazovanja je propisalo kako se sredstva za nabavu udžbenika za učenike osnovnih škola osiguravaju u državnom proračunu.

Kako je Republika Hrvatska osigurala besplatne udžbenike za sve učenike osnovnih škola u RH od školske 2019./2020. godine, Grad Zadar je u 2019., 2020. i 2021. godini financirao nabavu drugih obrazovnih materijala (odabrane radne bilježnice od 1. do 8. razreda i geografski atlas za učenike 5. razreda)  za sve učenike osnovnih škola grada Zadra, u cjelokupnom iznosu.

     Sukladno Programu javnih potreba u predškolskom odgoju i školstvu Grada Zadra za 2022. godinu, u Proračunu Grada su osigurana sredstva za program financiranja nabave radnih bilježnica za školsku 2022./2023. godinu.

Sve osnovne škole u gradu Zadru će tijekom ljetnih praznika provesti postupke nabave te će učenike na početku nastavne godine na školskim klupama dočekati nove radne bilježnice.

 
Nastavi čitati

ZADAR / ŽUPANIJA

22. KOLOVOZA Na Stanarskoj fešti Ivica Sikirić Ićo, 023 Band i DJ Davor Valčić

Objavljeno

-

By

Društvo Stanaraca i ove godine feštom obilježava blagdan Kraljice mira na Stanovima.

Program će trajati tri dana, od 20. do 22. kolovoza, a evo što donosi:

20. kolovoza

20,00 / u prostorijama Mjesnog odbora Stanovi priređuje se izložba „50 godina nogometnih susreta DINARSKI I DEVIZNI“ (slike i video) autora Miljenka Dujele

21. kolovoza

Finale u boćama za žene i muškarce
20,00 / predstava za djecu „ALADIN“ teatra Dragon u dvorištu Osnovne škole Stanovi

NOGOMET:
19,00 / mladi i stari MNK Stanovi
20,00 / Poglavarstvo Grada Zadra i doktori

22. kolovoza

8,00 / Budnica kroz Stanove – Gradska glazba Zadar
21,00 / Predgrupa „023 BAND“
23,00 / Ivica Sikirić Ićo
DJ Davor Valčić

 
Nastavi čitati

ZADAR / ŽUPANIJA

KORONAVIRUS: 57 novozaraženih na zadarskom području.

Objavljeno

-

By

Na području Zadarske županije 57 je novih slučajeva zaraze koronavirusom.

Testirana su 184 uzorka. 

U Općoj bolnici Zadar na COVID odjelima hospitalizirano je 18 bolesnika od kojih je 3 na respiratoru. U Specijalnoj bolnici za ortopediju Biograd na moru na liječenju je 8 pacijenata oboljelih od koronavirusa.

 
Nastavi čitati
Oglasi
Oglasi

U trendu