Connect with us

ZADAR / ŽUPANIJA

KONDŽA, RUCNER, CUBISMO, SPALATO… Turistička zajednica upotpunila koncertnu ponudu Zadra ovog ljeta

Objavljeno

-

Uz Zadar Sunset Festival, koji će se kao središnja glazbena manifestacija ovog ljeta organizirati od 30. srpnja do 2. kolovoza, Turistička zajednica grada Zadra pripremila je za ovo ljeto više glazbenih događanja. S obzirom da bogatu koncertnu sezonu najavljuju Koncertni ured Zadar, HNK Zadar i drugi organizatori (Derivat, Vaicanto…), TZ grada Zadra upotpunit će ljetnu ponudu koncertima koji će biti zanimljivi turistima koji se u to vrijeme zateknu u gradu, kao i domaćim ljudima željnima vruće ljetne zabave.

Već početkom ove godine osigurana su značajna financijska sredstva za sufinanciranje događanja u gradu putem Javnog poziva za potporu događanjima i to gotovo 1,2 milijuna kuna za kulturne, zabavne, tradicijske, sportske, eno-gastro i ostale manifestacije, čime se neposredno potiču organizatori evenata na osmišljavanje događanja koja obogaćuju turistički proizvod te podižu kvalitetu i ponudu grada. Sufinanciranjem ovakvih sadržaja od strane TZG Zadra, posebice u razdoblju predsezone i posezone, povećava se vidljivost i jača brend grada kao turističke destinacije i doprinosi stvaranju prepoznatljivog imidža.

Zadar Sunset Festival u četiri dana trajanja ugostit će renomirana imena elektronske glazbe kao što su Dennis Cruz, Chelina Manuhutu, PAWSA, Eli Brown i Archie Hamilto, i to u formi manjeg boutique festivala bez masovnosti koja je inače uobičajena za ovakve evente. Bit će to izvrsna prilika za mlađu publiku da se upozna s gradom na zaista posebnoj lokaciji – Pozdravu suncu.

Drugi veći događaj ovo ljeto, s pedesetak glazbenika na sceni, bit će Pop Misa Mediterana Tonćija Huljića, koja će se 5. kolovoza povodom Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja izvesti na Forumu. Ovo jedinstveno djelo, spoj duhovne i pop glazbe, premijerno je izvedeno prošle godine u Splitu, a ovog ljeta čut će ga zagrebačka i zadarska publika.

Uz standardne ljetne koncerte uvijek zanimljive stranim gostima (Black Coffee, Tribute to Swing, Cubismo…), ovo ljeto u Zadru će nastupiti i Ana Rucner s internacionalnim repertoarom koji je blizak i razumljiv kako domaćoj, tako i stranoj publici. Tijekom srpnja i kolovoza slušat ćemo nekoliko dalmatinskih standarda (Zorica Kondža, Tedi Spalato), a biti će i nešto urbanijeg zvuk u izvedbi Feminnema. Ne treba zaboraviti i tradicionalne feštice petkom, koje se nastavljaju u svom klasičnom obliku i ovo ljeto.

Neizostavni dio turističke ponude Zadra su i događanja u manjim mjestima poput Petrčana, Kožina, Puntamike, Dikla, kao i na zadarskim otocima s kojima TZ grada Zadra aktivno surađuje. Tako će u sklopu Petrčkog lita nastupiti brojni zadarski izvođači poput grupa Rockatansky i Vista, klape Puntamika, Đanija Stipaničeva i Nere Gojanović, klape Kantalice, a na blagdan Velike Gospe 15. kolovoza u Petrčanima će nastupiti šibenski slavuj Marko Škugor.

Nešto bliže centru grada, Udruga mladih Puntamika organizirat će 2. kolovoza omiljenu Puntamišku feštu, na kojoj će rock’n’roll pržiti uvijek duhoviti Psihomodo pop, a Mjesni odbor Kožino organizirat će glazbeno zabavna zbivanja u sklopu Kožinskog lita.

– Turistička zajednica zadržat će fokus na aktivnostima koje doprinose prepoznatljivosti destinacije na emitivnim tržištima, kao što su Tuna, Sushi & Wine Festival, Meat Me Festival, Advent u Zadru i Sunset Sports Media Festival, pa i novi Festival plave ribe. Što se tiče ljetnih koncerata, želja nam je u budućnosti ostvariti maksimalnu prepoznatljivost kroz velika, zvučna i u ovom trenutku aktualna imena na svjetskoj sceni. U recentnim projektima smo dobili kvalitetne i profesionalne partnere poput tvrtki BSH Events i Pepermint, a sljedećim Javnim pozivom krajem ove godine željeli bismo još veći odaziv i prijavu kvalitetnih projekata u Zadru za 2023. godinu, kaže direktor TZ grada Zadra Mario Paleka, najavljujući i jedno moguće strano iznenađenje ovog ljeta, o čemu se još pregovara.

Izbor iz koncertnih događanja ovog ljeta:

5.7. Black Coffee
10.7. Tedi Spalato
23.7. Ana Rucner
24.7. Zorica Kondža
29.7. Feminnem
30.7.–2.8. Zadar Sunset Festival
5.8. Pop Misa Mediterana
18.8. Cubismo
27.8. Tribute to Swing

 
Nastavi čitati
Kliknite za komentar

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

ZADAR / ŽUPANIJA

(FOTO) NOVA ATRAKCIJA: Biciklističke staze u Sv. Filipu i Jakovu

Objavljeno

-

By

foto: Velimir Brkić/Zadarski tjednik

Ukupna duljina obuhvata izgradnje biciklističke staze od Sv. Petra do Sv. Filipa i Jakova je 4.182 metra, a proteže se uz Državnu cestu D-8

Općina Sv. Filip i Jakov provodi izgradnju biciklističke staze uz državnu cestu D8, Jadransku magistralu između Sv. Petra i Sv. Filip i Jakova.

– Ukupna duljina obuhvata izgradnje biciklističke staze je 4.182 metra, kazao je Zoran Pelicarić – Peco, načelnik Općine Sv. Filip i Jakov.

image

Radovi na turanjskoj biciklističkoj dionici

U prvoj fazi je izgrađena biciklistička staza od Petra do ulaza u Turanj. U tijeku su radovi na uređenju biciklističke staze/nogostupa u Turnju. Postavlja se i 13 novih rasvjetnih stupova, a na 11 već postojećih stavlja se nova rasvjeta.

– Staza je širine dva metra i bankina 0,3 metra se gradi s gornje strane Jadranske magistrale te će biti nova atrakcija za turističku ponudu Općine, a ujedno i poveznica turističkih priobalnih naselja Sveti Petar, Turanj i Sveti Filip i Jakov, ističe Pelicarić.

Biciklist je osoba čija je glavna motivacija i težnja opuštanje, boravak u prirodi, istraživanje ljepota te zdrav način života.

– Izgradnja biciklističke staze uz Jadransku magistrali će uz najviše prometne i sigurnosne standarde poboljšati ponudu aktivnog turizma u Općini Sv. Filip i Jakov, mišljenja je Pelicarić.

Turisti i ljubitelji brzo rastućeg cikloturizma moći će biciklom posjetiti susjedna odredišta i pritom neće biti izloženi opasnostima vožnje po prometno gustoj Jadranskoj magistrali.

image

Nova snaga turizma

– Svijetom godišnje na bicikli putuje više od milijarde turista. To samo govori o snazi turizma kao gospodarske grane, te sukladno tome pruža velike prilike. Osim turističkih, cikloturizam ima razne druge benefite od razvoja lokalne ekonomije, pozitivnog utjecaja na cjelokupno gospodarstvo i društvo, smanjenje globalnog onečišćenja kao i izravnog pozitivnog utjecaja na zdravlje čovjeka, naglasio je Pelicarić.

Glavni uvjet za razvoj cikloturizma je kvalitetna infrastruktura, povezivanje svih dionika u turizmu, od kulturnih institucija do OPG-ova što izravno potiče gospodarski i društveni razvoj lokalnih zajednica

– Cikloturizam je iznimna prilika da brzo i uz nevelika ulaganja iskorači na iznimno atraktivno, brzorastuće i vrijedno tržište suvremenog, aktivnog turizma, naglasio je filipjanski načelnik.

image

Veliki gospodarski potencijal

Povoljna klima, zime koje nisu prehladne te ljeta čija je temperatura podnošljiva, glavni je čimbenik zbog kojega europski stručnjaci vide potencijal Hrvatske u ovoj vrsti turizma. Uz to, naša je zemlja bogata i kulturnim znamenitostima te gastronomskom ponudom što dodatno privlači i strane i domaće bicikliste.

– Bitno je za naglasiti, svakako treba nastaviti planski graditi biciklističke staze u priobalju i zaobalju Općine Sv. Filip i Jakov, u cijeloj Zadarskoj županiji i Lijepoj Našoj. Potencijal je veliki, jer kako se kaže, to treba samo dobro upakirati i prodati, zaključio je Zoran Pelicarić – Peco.

Izvor: Zadarski tjednik

 
Nastavi čitati

ZADAR / ŽUPANIJA

FOTOGALERIJA / “SVE ZA HRVATSKU, HRVATSKU NI ZA ŠTO” – Članovi i simpatizeri HDZ-a položili vijence kraj Tuđmanovih spomenika diljem županije

Objavljeno

-

By

Uz citat dr. Franje Tuđmana – “Sve za Hrvatsku, Hrvatsku ni za što”, iz HDZ-a je objavljeno da su sinoć i jutros diljem naše županije obilježili 24. obljetnicu smrti utemeljitelja hrvatske države i osnivača HDZ-a dr. Franje Tuđmana.

U spomen na prvog hrvatskog predsjednika, članovi i simpatizeri HDZ-a položili su vijence i zapalili svijeće kraj njegovih spomenika u Benkovcu, Biogradu, Bibinjama, Maslenici, Pakoštanima, Pridrazi, Sv. Filipu i Jakovu te Škabrnji.

 
Nastavi čitati

ZADAR / ŽUPANIJA

SDP SE RASPADA / Jure Zubčić napušta sve stranačke funkcije, Gaši mu poručuje: “Najveći si SDP-ovac kojeg sam upoznao!”

Objavljeno

-

By

“Došlo je i to vrijeme da nakon 15 godina napustim politiku u potpunosti. U narednih tjedan/dva ću podnijeti ostavke u dogovoru sa vodstvom organizacije. Moj mandat u Skupštini naravno vraćam stranci kako je i moralno”, objavio je danas na društvenim mrežama županijski vijećnik i predsjednik ŽO SDP-a, Jure Zubčić.

“Razlozi su moji privatni, a kao i dosad ne vjerujte baš svemu što pročitate jer hijena je uvijek bilo i bit će. Čitamo se”, dodao je.

Na ovakvu njegovu objavu reagirao je uz ostale i stranački kolega Erol Gaši:

“Skupa smo doživjeli i pobjeda i poraza. I jebeš ih sve, sve je ništa u usporedbi s ovim danas. Samo ću ti i ovdje reći HVALA za drugarstvo i posveti se sad onome što ti je najvažnije u životu. Za mene si najveći SDP-ovac kojeg sam upoznao i koliko god smo se nekad svađali, pičkarali, dovodili jedan drugog do ludila, znam da znaš sve. Sad ćemo valjda bar popit koju u miru bez politike, mada poznavajući nas, jebo nas, teško…”

 
Nastavi čitati
Oglasi
Oglasi

U trendu