Connect with us

ZADAR / ŽUPANIJA

OKUSI NOVIGRADSKE DAGNJE Danas u Novigradu fešta od daganja! Predavanja, glazba i degustacija!

Objavljeno

-

U okviru provedbe projekta ”Okusi novigradske dagnje”u okviru mjere III.3.” Provedba strategije lokalnog razvoja –operacije koje podupiru FLAG-ovi ”, financiran iz Mjera 2.2. ” Potpora vrednovanju , zaštiti i promociji kulturne – maritimne baštine te tradicije ribarstva i akvakulture” FLAG-a ”Tri mora, nositelja Općine Novigrad i partnera Turistička zajednica Općine Novigrad održavaju se stručna predavanja sa temom Novigradske dagnje.

Predavanja se održavaju u subotu 25.06.2022. godine u Knjižnici i čitaonici Novigrad, Stjepana Radića 1, Novigrad

10.00 – 11.30 Predavanje na temu: ”Specifičnost uzgoja i kvalitete Novigradske dagnje ” (izv. prof.dr.sc. Ivan Župan, Sveučilište u Zadru)
”Uzgoj školjkaša u funkciji korištenja usluga ekosustava u Novigradskom moru” (izv.prof.dr.sc. Tomislav Šarić, Sveučilište u Zadru)

11.30 – 12.00 Prezentacija Podmorske poučne staze Novigrad.

Također, u večernjim satima na novigradskoj rivi održava se gastro manifestacija Okusi novigradske dagnje „Fešta od daganja” sa slijedećim programom:

19:00h glazba (DJ DUJE)
20:00h priprema hrane (6 punktova duž novigradske rive, profesionalni kuhari kuhaju 6 različita jela s osnovnim sastojkom dagnjom)
21:00h degustacija skuhanih jela
22:30 nastup Vista bend

 
Nastavi čitati
1 Comment

1 Comment

  1. GTJ

    22. lipnja 2022. at 12:12

    Učinite sve što je u vašoj moći, gospodo, da sačuvate rijeku Zrmanju čistom; to je conditio sine qua non da bismo imali vrhunsku novigradsku dagnju kao i druge školjkaše!!

     

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

ZADAR / ŽUPANIJA

FOTOGALERIJA Đir po gradu sa Sašom Čukom

Objavljeno

-

 
Nastavi čitati

ZADAR / ŽUPANIJA

OBAVIJEST: U četvrtak bez vode cijeli Novi Bokanjac!

Objavljeno

-

By

Zbog radova na vodoopskrbnom sustavu dana 01.12.2022. godine (četvrtak), u vremenu od 08:00h do 12:00h biti će privremeno obustavljena isporuka vodom potrošačima u Zadru, predio Novi Bokanjac. 

Tijekom radova do ponovne uspostave vodoopskrbe, cisterne s vodom za ljudsku potrošnju biti će smještene u: Ulici Mile Cipre, kod kuć. br. 9 i u Ulici Franje Fanceva, kod kuć. br. 75.

 
Nastavi čitati

ZADAR / ŽUPANIJA

SV. FILIP I JAKOV: Napreduju radovi na izgradnji Poduzetničke zone!

Objavljeno

-

By

Napreduju radovi na izgradnji “Zone zanatskih i servisnih djelatnosti” odnosno poduzetničke zone u Općini Sv. Filip i Jakov!

Osnivanjem ove poduzetničke zone nastojat će se pridonijeti razvoju poduzetničke infrastrukture kako bi se stvorili uvjeti za poticanje stvaranja novih tvrtki te potaknuo početni razvoj i tekuće poslovanje postojećih gospodarskih subjekata.

 
Nastavi čitati
Oglasi

U trendu