Connect with us

Sport

VIŠNJIK: Ukrajinska reprezentacija u mažoret-sportu na pripremama u Zadru

Objavljeno

-

Od 22. do 26. lipnja 2022. u dvorani Krešimira Ćosića na Višnjiku bit će održano 17. Europsko prvenstvo u mažoret-sportu. Zbog nemogućnosti održavanja planiranih natjecanja tijekom 2020.-e i 2021.-e godine, ovo je prvo MWF/Europsko prvenstvo nakon 2019.-e godine i za sve sudionike ima izuzetan značaj.

U različitim uvjetima  timovi su se pripremali za nacionalna kvalifikacijska natjecanja , uložili  nevjerovatne napore da bi mogli  svojim rezultatima ostvariti nominaciju za sudjelovanje na MWF/Europskom prvenstvu, a nakon toga i MWF/Svjetskome prvenstvu /Nur Sultan-KZ,22.-25.09. 2022. Prema najavama organizatora na Višnjiku će se okupiti gotovo 4 tisuće sudionika.

Nevjerovatnu  snagu,energiju, sportski duh i ljubav prema mažoret sportu pokazali su članovi Ukrajinske reprezentacije koja svoje posljednje pripreme , po prvi puta zajedno, odrađuje u Zadru u dvorani Krešimira Ćosića  na Višnjiku o čemu nam je više kazala Anna Domnich, voditeljica ukrajinske reprezentacije u mažoret sportu:

-Prije rata smo lijepo živjeli, radili i trenirali, međutim kako što znate u našoj se zemlji dogodio rat kojeg nitko od nas nije očekivao. Nakon toga razmišljali smo kako nastaviti s treninzima i natjecanjima jer su naše članice uslijed agresije na Ukrajinu raseljene svugdje po svijetu, a neke su djevojke ostale i na okupiranom području. Nismo imale ni rekvizita ni interneta koji bi nam omogućio online treniranje. Nismo znale što napraviti jer smo ipak željele sudjelovati na ovom Europskom prvenstvu. Također, i jer smo sudjelovale na Europskom prvenstvu na Višnjiku i prošle godine. Tada nismo bile niti svjesne koliko je to za nas bilo sretno razdoblje, ispričala nam je Anna.

visnjik-sc-visnjik-šc-višnjik-mažorez-mažoretkinje-mazoretkinje-ukrajina-ukrajinke-trening-pripreme

Usprkos teškim ratnim okolnostima prevladala je želja da ukrajinska reprezentacija ipak sudjeluje na natjecanju kako bi se ljudima u svijetu i na ovaj način podigla svijet o zbivanjima u toj zemlji:

-Tako da smo počele vježbati on line i bez pom pona te smo naše majce koristile umjesto pom pona. Za Europsko prvenstvo smo uspjeli okupiti 80 djece. Neka su stigla čak iz Kanade i SAD-a i prešle su dug put da bi došle u Zadar. Većina ih je u Europi, a neka su i u Ukrajini. Svi imamo veliku motivaciju kako bi Ukrajinu predstavile na najbolji mogući način, nastavila je Anna.

visnjik-sc-visnjik-šc-višnjik-mažorez-mažoretkinje-mazoretkinje-ukrajina-ukrajinke-trening-pripreme

Ukrajinska reprezentacije svojim će nastupom otvoriti 17. Europsko prvenstvo u mažoret-sportu:

-Naša izvedba bit će posvećena svim ljudima u našim gradovima i budućnosti Ukrajine jer vjerujemo da su djeca naša budućnost i da će Ukrajina biti neovisna i dio Europske unije, istaknula je Anna.

Također, zahvalila je ŠC Višnjik što je ukrajinskoj reprezentaciji omogućena dvorana za pripreme:

-U Zadru se svi osjećamo jako dobro, smještaj i uvjeti za trening su odlični. Uz podršku svih vjerujemo u dobar plasman na natjecanju.

17. EP u mažoret-sportu počet će 22. lipnja 2022. otvaranjem u devet sati u Dvorani Krešimira Ćosića. Nastupit će timovi iz Poljske, Slovenije, Mađarske, Luksemburga, Češke, Bugarske, Italije, Slovačke, BiH, Crne Gore, Ukrajine, Srbije i Hrvatske. Prvenstvo će završiti svečanom ceremonijom 26. lipnja 2022.

Izvor: ŠC Višnjik

 
Nastavi čitati
Kliknite za komentar

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Sport

SPORTSKI VIKEND NA VIŠNJIKU: Košarka i odbojka

Objavljeno

-

By

Subota, 28. siječnja 2023.
KOŠARKA – Prva liga seniorke: Zadar – Gospić, pomoćna dvorana 3 u 17 sati; Prva liga seniora: O. Puntamika – Ribola, pomoćna dvorana 3 u 20 sati.
ODBOJKA – Superliga seniori: Zadar – Medicinar, pomoćna dvorana 4 u 17 sati.

Nedjelja, 29. siječnja 2023.
KOŠARKA – Međužupanijska liga U 13: ŠK Zadar – DOŠK, pomoćna dvorana 4 u 11 sati; LIKAR: Vladuli – Vodovod u 10 sati, Veterani Puntamike – Voštarnica u 11, 30 sati, Relja – Zaglav u 13 sati, sve u pomoćnoj dvorani 3; Međužupanijska liga ml. kadetkinja: Zadar – Ragusa, pomoćna dvorana 2 u 15 sati.
ODBOJKA – Međužupanijska liga ml. kadetkinja: Donat – Novalja, pomoćna dvorana 1 u 9, 15 sati; Prva B liga seniorke: Donat – Novalja, pomoćna dvorana 1 u 10, 45 sati; Međužupanijska liga kadeta: Zadar – Centrometal, u 13 sati, Varaždin – Medicinar u 13 sati, Zadar – KITRO u 14, 30 sati, Medicinar – Centrometal u 14, 30 sati, sve u pomoćnoj dvorani 1.

 
Nastavi čitati

Sport

OTVORENE PRIJAVE U subotu na Višnjiku 4. kolo Donat kupa

Objavljeno

-

By

U subotu, 28. siječnja na rasporedu je 4. kolo DONAT kupa koje se pliva u 17. sati na bazenu Višnjik oko 4. bove.

Djeca do 10 godina plivaju 200 metara, a stariji 1.000 metara (10 krugova).

Ovo je zimska liga koja ima 8 kola i zapravo okuplja sve zadarske plivače kao pripremu za ljetnu ligu.

U sklopu lige se i trči na atletskoj stazi – Aquatlon.

Prijave su na poveznicu kluba. 

 
Nastavi čitati

Sport

DUGI OTOK TRAIL 2023. Utrka kroz Park prirode Telašćica i otočja zadarskog arhipelaga

Objavljeno

-

By

11. ožujka 2023. održati će se trail utrka Dugi Otok Trail kroz očaravajuće prizore Parka prirode Telašćica i otočja zadarskog arhipelaga. Centralno mjesto događanja je Sali, slikovito ‘’malo misto’’ na obali ovog otočkog dragulja.

Pridružite nam se na otoku osebujnosti i kontrasta, najvećem u sjeverno – dalmatinskoj otočnoj skupini gdje obalu karakteriziraju oštri kontrasti kao što su strme i zapanjujuće stijene Parka prirode Telašćica, tihe uvale i pješčane plaže gdje se može uživati u predivnoj netaknutoj prirodi i čistoći mora, a zbog čega je park dobio status značajnog hrvatskog krajobraza, pozivaju iz organizacije.

Trčeći pokraj starih crkvica, liburnskih gradina, ostataka antičkih vila i brojnih suhozida svjedočiti ćete bogatoj povijesnoj i kulturnoj baštini te načinu života koji se odvijao na otoku od prapovijesti.

Utrka ima tri dužinske kategorije:
Bay Green – 11 km, 385 m+
Cliff Blue – 25 km, 840 m+
Red – 38 km, 1080 m+

Ukoliko se pitate zašto bi se ova utrka i staza znatno razlikovale od bilo koje druge otočke utrke na kojoj ste već bili i ukoliko se ne možete odlučiti da li doći na utrku ili ne, uvjerit ćemo vas da je ovaj otočki dragulj stvoren za outdoor aktivnosti.

Na cilju utrke očekuje vas sajam otočnih proizvoda i neizostavna fešta. Ako niste znali, Dugootočke fešte su dobro poznate po odličnom „štihu“, jedinstvenoj Tovarećoj mužici i dobroj spizi.

 
Nastavi čitati
Oglasi
Oglasi

U trendu