Connect with us

ZADAR / ŽUPANIJA

DORIS PINČIĆ ZAŠTITNO LICE KAMPANJE HTZ-a Nastavak promocije ruralnog turizma kroz kampanju “Doživi domaće. Istraži ruralnu Hrvatsku!”

Objavljeno

-

Nakon odličnih promotivnih rezultata ostvarenih tijekom prošlogodišnje provedbe nacionalne kampanje „ Doživi domaće. Istraži ruralnu Hrvatsku! “, Hrvatska turistička zajednica u suradnji s Ministarstvom turizma i sporta u ovoj godini nastavlja s aktivnostima promocije raznolike ponude hrvatskih ruralnih destinacija s fokusom na domaće tržište. Tako će u sklopu prvog vala ovogodišnje kampanje, koji će trajati od svibnja do kraja srpnja i koji obuhvaća sedam tematskih videa, biti istaknute sve zanimljivosti ruralnih destinacija oko područja Zadra, varaždinskog zavičaja, područja Splitsko-dalmatinske županije, poteza od Bilogore do Zagreba, Podravine, Šibenika i Knina, ali i Gorskog kotara.

„Pandemija COVID-a donijela je i određene promjene u navikama ljubitelja putovanja koji više nego ikada prije traže kvalitetu, autohtonost, održivost i sigurnost. Pritom također žele upoznavati manje poznate destinacije, kao i kulturu života lokalnog stanovništva. Navedene trendove prepoznajemo i uvažavamo te ih ističemo u sklopu ove kampanje, koja je tijekom prošle godine ostvarila odlične promotivne efekte. Navedeno potvrđuje i turistički promet u kontinentalnim ruralnim područjima čiji je rast od 40 posto u dosadašnjem dijelu godine rezultat, između ostalog, i provedenih promotivnih aktivnosti. Također, ovogodišnja kampanja osim na domaćem tržištu, koristit će se i u promociji na susjednim, inozemnim tržištima“, istaknuo je direktor Hrvatske turističke zajednice Kristjan Staničić, nadodavši kako će se drugi val kampanje provoditi u razdoblju od rujna do listopada.

Zaštitno lice ove uspješne kampanje poznata je voditeljica Doris Pinčić, a zanimljivi video materijali za cilj imaju promociju ovog proizvoda koji nudi mogućnost odmora u čistoj prirodi, ali i domaće uzgojenu hranu, jedinstvene doživljaje, autohtona iskustva te kvalitetnu uslugu.

„Ruralni dijelovi Hrvatske i domaćim i stranim turistima pružaju autentični sadržaj kroz cijelu godinu. Sva istraživanja potvrđuju kako se navike putovanja suvremenih turista mijenjaju te se povećava postotak onih koji žele putovati održivije. To označava povećani interes za putovanjima izvan glavnog dijela godine, povećani interes za brigom za okoliš destinacije boravka te povezivanje s lokalnim stanovništvom. Također, turistima postaje bitno ostaviti svoj „zeleni otisak“ odnosno mjesto boravka učiniti boljim nego što su ga zatekli. Upravo zato je iznimno važan nastavak kampanje „Doživi domaće. Istraži ruralnu Hrvatsku!“ jer osim promocijskog dijela doprinosi i našem strateškom cilju razvoja Hrvatske kao održive turističke destinacije“, izjavila je ministrica turizma i sporta Nikolina Brnjac.

Dodajmo kako je kampanja usmjerena na promoviranje pojedinih sadržaja po turističkim regijama, a kreirat će se i „best off“ video koji će sadržavati najbolje kadrove snimljenog materijala svih navedenih destinacija.

Kampanja će se provoditi na online i offline kanalima komunikacija te kroz društvene mreže Croatia, Full of Life uz oznake #RuralnaHrvatska i #DoživiDomaće.

 

ZADAR / ŽUPANIJA

FOTOGALERIJA Đir po gradu sa Sašom Čukom

Objavljeno

-

 
Nastavi čitati

ZADAR / ŽUPANIJA

OBAVIJEST: U četvrtak bez vode cijeli Novi Bokanjac!

Objavljeno

-

By

Zbog radova na vodoopskrbnom sustavu dana 01.12.2022. godine (četvrtak), u vremenu od 08:00h do 12:00h biti će privremeno obustavljena isporuka vodom potrošačima u Zadru, predio Novi Bokanjac. 

Tijekom radova do ponovne uspostave vodoopskrbe, cisterne s vodom za ljudsku potrošnju biti će smještene u: Ulici Mile Cipre, kod kuć. br. 9 i u Ulici Franje Fanceva, kod kuć. br. 75.

 
Nastavi čitati

ZADAR / ŽUPANIJA

SV. FILIP I JAKOV: Napreduju radovi na izgradnji Poduzetničke zone!

Objavljeno

-

By

Napreduju radovi na izgradnji “Zone zanatskih i servisnih djelatnosti” odnosno poduzetničke zone u Općini Sv. Filip i Jakov!

Osnivanjem ove poduzetničke zone nastojat će se pridonijeti razvoju poduzetničke infrastrukture kako bi se stvorili uvjeti za poticanje stvaranja novih tvrtki te potaknuo početni razvoj i tekuće poslovanje postojećih gospodarskih subjekata.

 
Nastavi čitati
Oglasi

U trendu