Connect with us

ZADAR / ŽUPANIJA

TURISTIČKA ZAJEDNICA GRADA ZADRA PREDSTAVLJA NOVI DESTINACIJSKI VIDEO Dejan Marcikić i Nevena Dujmović u naslovnim ulogama Goićevog filma o ljepotama Zadra

Objavljeno

-

Nakon sedam mjeseci rada u četvrtak 5. svibnja, u II Palače – polivalentnoj dvorani Providurove palače, Turistička zajednica Grada Zadra predstavlja novi destinacijski video „Meet. Feel. Explore. Zadar“, autora Igora Goića.
Upoznaj. Osjeti. Istraži. moto je pod kojim se nastavlja promovirati Zadar kao grad koji treba posjetiti i doživjeti, a u središtu ovog filma je emocija koju grad pruža onima koji dođu u njega. Priča prati Jacka (Dejan Marcikić) koji svojoj partnerici Jill (Nevena Dujmović Prižmić) opisuje najljepši san koji je usnio. 
– Igor je cijeloga sebe unio u projekt, kao i svi drugi koji su sudjelovali u stvaranju filma, i zbog toga je film drugačiji od drugih. U njemu je na jedan kreativan način prikazano sve čime se Zadar ponosi, Poluotok, grad u cijelosti, otoci, muzeji, ali i običaji, gastronomija, ljudi koji ovdje žive… Film će zajedno s kraćim varijantama biti dostupan našim hotelijerima, iznajmljivačima, agencijama, koji će kroz svoje kanale moći promovirati destinaciju Zadar, kaže direktor TZ Zadar Mario Paleka.
Turistička zajednica i u ranijim godinama bila je vrlo aktivna u snimanju videa. Sam Goić snimio je vinjete Discover Zadar i Feel Zadar, a zapaženi serijal od pet jednominutnih filmova, koji prikazuju gastronomiju, kulturu, avanturizam, zalazak Sunca i Maraschino, snimila je Andreja Buča. Naravno, tu su i stotine „dnevnih“, kraćih filmova objavljenih na YouTube kanalu TZG Zadra.  Ovog puta Goić se poželio odmaknuti od standardne forme i snimiti nešto što će svojim konceptom, radnjom, pa i nešto dužim trajanjem, podsjećati na film.
– U prva dva filma obradili smo kulturnu baštinu i život, a ovog puta htjeli smo dati jedan sveobuhvatniji pogled na Zadar.  Glavni junak prolazi kroz različite arhetipske situacije poznate iz filmova o Indiana Jonesu, Jamesu Bondu, Da Vincijevu kodu, dok je Zadar u pozadini prikazan kao mjesto bogate baštine, prirodnih ljepota, gastronomije, avanturizma. To su dani i dani neprestanog rada, ne bismo izdržali da nas svih nije pokretala ljubav prema gradu i ovome što radimo, kaže Goić.
Naslovne uloge tumače Dejan Marcikić i Nevena Dujmović Prižmić. Tu su i zanimljivi naturščici, Zadranima dobro poznati ugostitelj Erik Pavin u ulozi kuhara, Hrvoje Dukić kao gost restorana te dvije dame, Gabriela Marin i Tea Šegić.  Goić posebno ističe originalni soundtrack vodičkog glazbenika Tome Cukrova, koji je skladao glazbu po kadrovima koji su mu dostavljani, pa se ona u potpunosti „sljubila“ s vizualom.
Nakon predstavljanja u Providurovoj palači, film će „zaploviti“ društvenim mrežama i različitim komunikacijskim kanalima. Prve marketinške kampanje već su dogovorene na području Austrije i Slovenije (Facebook, YouTube, oe24.atsiol.netaktivni.si), u Hrvatskoj preko 24sata i Tportala, dok će na samoj premijeri u Providurovoj palači u četvrtak poseban prilog snimiti inMagazin  NoveTV. Nakon toga slijedi daljnja promocija, kao i snimanje novog videa, u kojemu će pokretač radnje nakon Jacka biti njegova partnerica Jill, odnosno Nevena Dujmović.

 
Nastavi čitati
Kliknite za komentar

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

ZADAR / ŽUPANIJA

Humanitarna akcija HSP AS za Pučku kuhinju Socijalnu samoposlugu 

Objavljeno

-

By

Stranka HSP AS svake godine organizira humanitarnu akciju donirajući uskrsne pogače i jaja Pučkoj kuhinji i Socijalnoj samoposluzi za najugroženije stanovnike Zadra, kako bi proveli dostojanstveno Uskrs i uskrsne blagdane.

“U duhu Uskrsa želimo dati nadu i radost korisnicima Pučke kuhinje pokazujući još jedanput kršćansku solidarnost i ljubav.

Također promičemo socijalnu osjetljivost i socijalnu uključenost svih građana kroz cijelu godinu što je također jedan od ciljeva HSP AS.

Stranka HSP AS Republiku Hrvatsku vidi kao socijalnu državu koja se brine o svim, a posebno o najugroženijim slojevima društva.   

Sretan i blagoslovljen Uskrs svim stanovnicima Zadra i zadarske županije!” – rekla je Miranda Jamnicki predsjednica GO HSP AS 

 
Nastavi čitati

ZADAR / ŽUPANIJA

VELIKI PETAK / Večeras Služba Muke Gospodnje i procesija s Križem središtem Zadra

Objavljeno

-

By

foto: arhiva, IKA

Na Veliki petak, 29. ožujka, Službu Muke Gospodnje u 19 sati u katedrali sv. Stošije u Zadru predvodi zadarski nadbiskup Milan Zgrablić.

Nakon obreda u katedrali, nadbiskup, svećenici i puk idu u procesiji s Križem središtem Zadra, za vrijeme koje će se pjevati prijekori Puče moj – od katedrale sv. Stošije, Širokom ulicom do crkve sv. Šime, gdje će nadbiskup Zgrablić puku udijeliti blagoslov s Križem.

 
Nastavi čitati

ZADAR / ŽUPANIJA

PODSJEĆAMO… Evo kako će trgovine i šoping centri u Zadru raditi na Veliku subotu, Uskrs i Uskrsni ponedjeljak…

Objavljeno

-

By

foto: Pixabay

Donosimo raspored rada većih marketa i supermarketa, odnosno trgovačkih lanaca u Zadru za vrijeme Uskršnjih blagdana, uz napomenu da na dan Uskrsa i Uskrsni ponedjeljak – nitko neće raditi.

BAUHAUS:

Subota: od 8 do 14

KAUFLAND:

Subota: od 7 do 22

HEY PARK

Subota: od 7 do 21

TOMMY

Subota: od 7 do 21

KONZUM:

U subotu, prodavaonice će raditi prema regularnom radnom vremenu. 

LIDL:

Subota: od 7 do 22

INTERSPAR

Subota: Od 7 do 21

PLODINE

Subota: od 7 do 22

SUPERNOVA:

Subota: od 9 do 21

STUDENAC:

Subota: od 7 do 21

PEVEX

Subota: do 15.30

 
Nastavi čitati
Oglasi
Oglasi
Oglasi
Oglasi

U trendu