Connect with us

ZADAR / ŽUPANIJA

VIDEO NAJAVA Ante Zlatko Stolica na festivalu Petrovo uho u Zadru

Objavljeno

-

Splićanin, književnik, redatelj, scenarist, koji je osvojio čitatelje romanom “Blizina svega” u kojem majstorski piše o svakodnevnici gostuje na festivalu Petrovo uho udruge zadarskih pisaca “ZaPis”, u atriju Gradske knjižnice Zadar u četvrtak od 18:30 sati. Na pozornici mu se pridružuje urednik Andrija Škare!

Ante Zlatko Stolica (Split, 1985.) s takvim imenom nije mogao ne biti umjetnikom. Scenarist, redatelj, njegova debitantska knjiga, Blizina svega, zbirka je priča, onih kratkih i onih vrlo kratkih.

Krasi ga sposobnost velikih majstora, rijetko tko je u stanju ono svakodnevno, na što je oko gotovo imuno, učiniti začudnim. A humora ne fali. Najdraža reakcija na ono što radi mu je, kaže, smijeh. Za ekranizaciju Šoljanovog “Kratkog izleta” osvojio je Zlatnu Arenu. Kaže da se pisanjem bavi van svog radnog vremena, van posla od kojeg živi i tome pristupa dosta romantičarski. Mnogima je bavljenje književnošću bijeg od svakodnevice, a AZ Stolica u crticama od svakodnevice stvara književnost! Vodi filmske radionice za mlade.
Cijeli program festivala Petrovo uho potražite i na web stranici Turističke zajednice Grada Zadra.

https://zadar.travel/hr/dogadaji/zadar-literary-festival-petrovo-uho

Udruga ZaPis na youtube kanalu objavila je i kratki najavni video o festivalu:

 

ZADAR / ŽUPANIJA

FOTOGALERIJA Đir po gradu sa Sašom Čukom

Objavljeno

-

 
Nastavi čitati

ZADAR / ŽUPANIJA

OBAVIJEST: U četvrtak bez vode cijeli Novi Bokanjac!

Objavljeno

-

By

Zbog radova na vodoopskrbnom sustavu dana 01.12.2022. godine (četvrtak), u vremenu od 08:00h do 12:00h biti će privremeno obustavljena isporuka vodom potrošačima u Zadru, predio Novi Bokanjac. 

Tijekom radova do ponovne uspostave vodoopskrbe, cisterne s vodom za ljudsku potrošnju biti će smještene u: Ulici Mile Cipre, kod kuć. br. 9 i u Ulici Franje Fanceva, kod kuć. br. 75.

 
Nastavi čitati

ZADAR / ŽUPANIJA

SV. FILIP I JAKOV: Napreduju radovi na izgradnji Poduzetničke zone!

Objavljeno

-

By

Napreduju radovi na izgradnji “Zone zanatskih i servisnih djelatnosti” odnosno poduzetničke zone u Općini Sv. Filip i Jakov!

Osnivanjem ove poduzetničke zone nastojat će se pridonijeti razvoju poduzetničke infrastrukture kako bi se stvorili uvjeti za poticanje stvaranja novih tvrtki te potaknuo početni razvoj i tekuće poslovanje postojećih gospodarskih subjekata.

 
Nastavi čitati
Oglasi

U trendu