Connect with us

ZADAR / ŽUPANIJA

MATICA HRVATSKA ZADAR: Predstavljanje knjige Marije Vukić Perković: “Iz životne torbe jedne nastavnice”

Objavljeno

-

Ogranak Matice hrvatske u Zadru prikazuje knjigu Marije Vukić Perković: „Iz životne torbe jedne nastavnice“.

Prikaz će se održati u četvrtak 5. svibnja 2022. godine, u dvorani Ogranka Matice hrvatske u Zadru, Don Ive Prodana 1, s početkom u 18:30.

O knjizi će govoriti: s. Mirjam Gadža, prof., Elvira Katić, prof. te Marija Vukić Perković, autorica knjige. U glazbenom dijelu programa sudjeluje Mario Padelin, a tekstove će čitati Martina Drobnak, prof. Program će voditi Ivan Paštar, prof. i dipl. oec.

Marija Vukić Perković rođena je u Gospiću. „Otrgnuta od svog rodnoga grada i Like, zavoli Zadar i on je za se priveza zlatnim koncem“. Radni je vijek provela kao učiteljica razredne nastave i hrvatskoga jezika u zadarskoj okolici (Ljubač, Ražanac, Crno) te u Zadru. Kod učenika je razvijala svijest o ljepoti hrvatskoga jezika, s motom: „tuđe cijeni, a svoje voli“.

U svojoj petoj objavljenoj knjizi, poetsko-proznom djelu pod naslovom „Iz životne torbe jedne nastavnice“, autorica je ukoričila vrijeme od 1949. do 2021. godine. Knjigu je objavio Ogranak Matice hrvatske u Zadru.

 

ZADAR / ŽUPANIJA

FOTOGALERIJA Đir po gradu sa Sašom Čukom

Objavljeno

-

 
Nastavi čitati

ZADAR / ŽUPANIJA

OBAVIJEST: U četvrtak bez vode cijeli Novi Bokanjac!

Objavljeno

-

By

Zbog radova na vodoopskrbnom sustavu dana 01.12.2022. godine (četvrtak), u vremenu od 08:00h do 12:00h biti će privremeno obustavljena isporuka vodom potrošačima u Zadru, predio Novi Bokanjac. 

Tijekom radova do ponovne uspostave vodoopskrbe, cisterne s vodom za ljudsku potrošnju biti će smještene u: Ulici Mile Cipre, kod kuć. br. 9 i u Ulici Franje Fanceva, kod kuć. br. 75.

 
Nastavi čitati

ZADAR / ŽUPANIJA

SV. FILIP I JAKOV: Napreduju radovi na izgradnji Poduzetničke zone!

Objavljeno

-

By

Napreduju radovi na izgradnji “Zone zanatskih i servisnih djelatnosti” odnosno poduzetničke zone u Općini Sv. Filip i Jakov!

Osnivanjem ove poduzetničke zone nastojat će se pridonijeti razvoju poduzetničke infrastrukture kako bi se stvorili uvjeti za poticanje stvaranja novih tvrtki te potaknuo početni razvoj i tekuće poslovanje postojećih gospodarskih subjekata.

 
Nastavi čitati
Oglasi

U trendu