Connect with us

ZADAR / ŽUPANIJA

SPRING EDITION Danas počinje Zadar Street Food Festival – prvi nakon 2 godine bez ikakvih ograničenja!

Objavljeno

-

Iako nam je korona donijela nešto dobro budući smo festival započeli u pandemijskoj 2020., jako se veselimo prvom Zadar Street Food Festivalu bez ograničenja ulaza i uz mogućnost da vam konačno vidimo nasmijana lica bez maski i bez distance među nama. Bliži nego ikad!

Od 29. Travnja do 8. Svibnja, na najljepšoj mogućoj pozornici na Puntamici, dočekujemo vas na trećem po redu Zadar Street Food Festivalu – Spring Edition!

Od provjerenog koncepta ne odustajemo ali ga pokušavamo poboljšati na radost naših sugrađana, ali i velikog broja gostiju koji borave u našoj županiji. Uz već udomaćene sudionike festivala: Hedonist, Maguro restaurant & sushi bar, Picnic mingle & fun i Burgers & more, ove godine pridružili su nam se Papica burger house i Feral Street Food iz Zadra, a posebnu dobrodošlicu želimo našim vrlo posebnim gostima iz Zagreba- Beg’s plant based street foodu.

Uz standardnu ponudu pića iz programa Coca-Cole, Staropramen piva i lokalnih vina probranih na netom završenom Zadar Wine Festivalu koji i ove godine gostuje u Zadar Wine House, novost je APEROL SPRITZ lounge zone. Svjetski poznati brend je prepoznao Zadar Street Food Festival kao mjesto na koje se savršeno uklapa Aperol Spritz.

Naši DJ-evi već slažu playliste i čekaju vas da zaplešete kako sviraju, bliži nego ikad!

Bez testiranja. Bez Covid potvrda. Bez maski. Bez distance. Bez ograničenja!

Samo dobra “staronormalna” zabava s prijateljima, ispijanje piva i koktela uz najbolje burgere pod vedrim nebom, uz glazbu DJ-a, u gužvi poznatih i nepoznatih koji osjećaju isto što i vi.

Vidimo se na Zadar Street Food Festivalu od petka 29. travnja!

Festival će biti otvoren radnim danom od 16 do 24, a subotu i nedjelju od 11 do 24.

Ulaz je besplatan!

 
Nastavi čitati
Kliknite za komentar

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

ZADAR / ŽUPANIJA

7-DNEVNA PROGNOZA / U nastavku vikenda kiša, grmljavina, snijeg i olujni vjetar. Evo što donosi novi tjedan…

Objavljeno

-

By

foto: Saša Čuka

Danas umjereno do pretežno oblačno, mjestimice s kišom, najprije na zapadu i u središnjoj Hrvatskoj, a navečer i u noći na nedjelju i na krajnjem jugu. Pljuskovi i grmljavina najvjerojatniji su na sjevernom Jadranu, a u višem gorju očekuje se susnježica i snijeg. Na istoku zemlje većinom suho. Vjetar slab do umjeren sjeveroistočni i sjeverni, prolazno su mogući jaki udari. Na Jadranu jugozapadnjak i sjeverozapadnjak, lokalno i jaki, duž obale i bura, prema večeri na sjevernom dijelu u jačanju pa će podno Velebita na udare biti i olujna. Najviša dnevna temperatura zraka između 12 i 17 °C, u Gorskoj Hrvatskoj malo niža.

U nedjelju u unutrašnjosti promjenjivo oblačno, osobito na sjeverozapadu sa sunčanim razdobljima, na Jadranu sunčanije. Lokalno kiša ili poneki pljusak, u gorju i malo snijega, a u središnjim krajevima većinom suho. Vjetar umjeren, ponegdje i jak sjeverni i sjeveroistočni, na istoku sjeverozapadni. Na Jadranu umjerena do jaka bura, prijepodne osobito podno Velebita na udare i olujna, prema otvorenom moru u okretanju na sjeverozapadnjak. Najniža jutarnja temperatura zraka između 1 i 6, na moru od 7 do 11 °C. Najviša dnevna između 9 i 13, duž obale i na otocima od 14 do 17 °C.

IZGLEDI VREMENA:

Promjenljivo i nestabilno, povremeno će padati kiša. Najsunčaniji i uglavnom suh bit će ponedjeljak. Puhat će umjeren sjeverni i sjeveroistočni vjetar. Na Jadranu će umjerena i jaka bura, ponegdje na udare i olujna, malo oslabjeti, a u Dalmaciji će u ponedjeljak nakratko zapuhati do umjereno jugo. Jutra od ponedjeljka svježija.

 
Nastavi čitati

ZADAR / ŽUPANIJA

SVEČANA VEČERA U ESPLANADI / Zadarska županija u vodiču Gault&Millau Croatia 2024

Objavljeno

-

By

Foto: Robert Gašpert, Goran Jakuš i Damira Kalajžić za GM

Na gala večeri u zagrebačkom hotelu Esplanade jučer, 18. travnja 2024. godine, svečano je predstavljeno sedmo izdanje međunarodnog vodiča Gault&Millau Croatia 2024, a dodijeljeni su i trofeji najboljim chefovima i restoranima u Hrvatskoj, čiju kvalitetu ocjenjuju nezavisni inspektori vodiča.

Zadarska regija posebno je zastupljena u Gault&Millau Croatia 2024 vodiču kroz prilog od 10 stranica koje ilustriraju bogatstvo ove regije, a kao uvodnik u popis restorana koje preporuča ovaj svjetski vodič. To je rezultat partnerstva s TZ Zadarske županije koja kroz kontinuirano komuniciranje radi na brendiranju regije kao eno-gastro destinacije. Cilj je predstaviti županiju kao destinaciju održivog turizma, promovirati dalmatinski način života kroz hranu kombinirajući nove trendove u gastronomiji s kulinarskom tradicijom i običajima našeg kraja.

Nagrade najboljim restoranima i chefovima uručene su na ekskluzivnoj večeri – Noći kulinarskih Oscara –  u Smaragdnoj dvorani hotela Esplanade, na kojoj se ovog četvrtka okupilo više od 90 vodećih chefova hrvatskih restorana, te brojni uzvanici i partneri vodiča Gault&Millau Croatia. U ovogodišnju selekciju uvršteno je 300 vrhunskih restorana, 108 POP – popularnih mjesta (bistroa, street food, zalogajnica, slastičarnica), te selekcija 100 najboljih vina i 20 maslinovih ulja iz cijele Hrvatske.

Zadarska županija sve se više ističe u ovoj selekciji. Od 12 restorana u 2022. godini, do ovogodišnjeg izdanja koje broji čak 26 restorana i pop-ova iz Zadarske županije, a posebno je pohvalno što je u selekciji 20 maslinovih ulja, čak 4 iz Zadarske županije – 3 iz Pakoštana i 1 iz Polače.

Uzvanike gala svečanosti posebno su pozdravili Ingrid Badurina Danielsson, direktorica Hrvatskog izdanja vodiča Gault&Millau, Slavija Jačan Obratov, direktorica Sektora za sustav TZ i razvoj proizvoda te Mirko Herceg, savjetnik ministrice Ministarstva turizma i sporta RH koji su podijelili I nagrade u nekoliko kategorije, dok su trofeje najboljim chefovima uručili predstavnici tvrtki partnera koje podržavaju ovaj gastronomski Vodič, između ostalih i Mihaela Kadija, direktorica TZ Zadarske županije.

Mihaela Kadija tim je povodom izjavila: „Osobito smo ponosni što broj naših restorana u ovome prestižnom vodiču raste iz godine u godinu, te što su i chefovi naših restorana među nagrađenima. Prošle godine chef Saša Began, tada iz restorana Foša, osvojio je trofej Veliki chef sutrašnjice, dok je ove godine chef Braco Sanjin iz restorana Griblja u Sukošanu osvojio Trofej Chefa moderne tradicijske kuhinje.“.

Ekskluzivnu večeru od šest sljedova zajedno su kuhali chef Ludovic Turac, nositelj trofeja Veliki chef sutrašnjice prema Gault&Millau France 2024, te chef restorana Une Table au Sud iz Marseillea, Michelin* i 3 toke Gault&Millau France, i Ana Grgić Tomić, G&M Croatia Chef godine 2022, chefica restorana Zinfandel’s hotela Esplanade, Michelin Green* i 4 toke Gault&Millau Croatia.

Uz kreativne riblje i mesne sljedove točila su se vrhunska vina vinarija od kojih se posebno isticao pošip vinarije Bora iz Zadarske županije, a poklon vrećice za sve uzvanike dodatno su upotpunili Maraskin Zadarski Maraschino i cvijet soli Solane Pag.

Gault&Millau Croatia 2024 gastronomski vodič globalno je dostupan  na hr.gaultmillau.com, a tiskano izdanje vodiča može se kupiti u knjižarama Tisakmedia i dućanima Tisakplus po cijeni od 20 eura.

 
Nastavi čitati

ZADAR / ŽUPANIJA

OBAVIJEST: Teslina ulica u ponedjeljak bez vode!

Objavljeno

-

By

Zbog radova na vodoopskrbnom sustavu u Zadru, dana 22.04.2024. godine (ponedjeljak) u vremenu od 08:00h pa do 12:00h bez vode biti će potrošači u ulici Nikole Tesle.

Tijekom radova do ponovne uspostave vodoopskrbe, cisterna s vodom za ljudsku potrošnju biti će smještena u Ulici Nikole Tesle, kod kuć.br. 55.

 
Nastavi čitati
Oglasi
Oglasi
Oglasi
Oglasi

U trendu