Connect with us

ZADAR / ŽUPANIJA

(FOTOGALERIJA) ŽUPANIJSKI DANI Ispred “Loptice” održan dječji duatlon spretnosti “1000 koraka kroz 1000 ulica”

Objavljeno

-

U sklopu Županijskih dana održan je duatlon spretnosti za najmlađe – 1000 koraka kroz 1000 ulica.

Tradicionalni šesti put djeca su se protekle subote na parkingu ispred Loptice mogli okušati u kombinaciji trčanja i vožnje bicikle. Organizatori su Dječja sportska škola Loptica Triatlon klub Zadar koji uspješno surađuju na ovom projektu od 2015. godine kada je održan prvi mini duatlon.

Pod pokroviteljstvom Zadarske županije preko 120 djece u dobi od 4 do 7 godina okušalo se u mini duatlonu. Ova disciplina prilagođena je djeci predškolske dobi – sastoji se od trčanja, nakon čega slijedi vožnja bicikla, te za kraj još malo trčanja. Svi sudionici su ujedno i pobjednici pa su tako svi  sportaši i sportašice dobili zaslužene majice glavnog sponzora EVN Croatia plina kao  i diplome.

Dječja sportska škola Loptica ove godine obilježava 20 godina rada u kojima je preko 4.000 djece prošlo kroz njihove programe. Okuplja djecu pretežno predškolske dobi te im sa svojim motom “igrom do sporta” približava sport na odličan način. Kroz sportske aktivnosti koje se baziraju na elementima 15 različitih sportova i 60 igara, djecu se uči prihvatiti poraz te se sportski i ljudski ponašati kada se pobjeđuje.

Nakon dvije godine prisilne pauze, okupljena djeca su jedva dočekala priliku za natjecanje i druženje što nam garantira da će se ova manifestacija i suradnja između Loptice i Triatlon kluba Zadar nastaviti i dalje. 

 

ZADAR / ŽUPANIJA

Grad Zadar i ove godine osigurava radne bilježnice za sve učenike osnovnih škola

Objavljeno

-

By

foto: Pixabay

Grad Zadar četvrtu godinu za redom osigurava radne bilježnice za sve učenike osnovnih škola.

Zakonom o udžbenicima i drugim obrazovnim materijalima za osnovnu i srednju školu (“Narodne novine”, br.  116/18) Ministarstvo znanosti i obrazovanja je propisalo kako se sredstva za nabavu udžbenika za učenike osnovnih škola osiguravaju u državnom proračunu.

Kako je Republika Hrvatska osigurala besplatne udžbenike za sve učenike osnovnih škola u RH od školske 2019./2020. godine, Grad Zadar je u 2019., 2020. i 2021. godini financirao nabavu drugih obrazovnih materijala (odabrane radne bilježnice od 1. do 8. razreda i geografski atlas za učenike 5. razreda)  za sve učenike osnovnih škola grada Zadra, u cjelokupnom iznosu.

     Sukladno Programu javnih potreba u predškolskom odgoju i školstvu Grada Zadra za 2022. godinu, u Proračunu Grada su osigurana sredstva za program financiranja nabave radnih bilježnica za školsku 2022./2023. godinu.

Sve osnovne škole u gradu Zadru će tijekom ljetnih praznika provesti postupke nabave te će učenike na početku nastavne godine na školskim klupama dočekati nove radne bilježnice.

 
Nastavi čitati

ZADAR / ŽUPANIJA

22. KOLOVOZA Na Stanarskoj fešti Ivica Sikirić Ićo, 023 Band i DJ Davor Valčić

Objavljeno

-

By

Društvo Stanaraca i ove godine feštom obilježava blagdan Kraljice mira na Stanovima.

Program će trajati tri dana, od 20. do 22. kolovoza, a evo što donosi:

20. kolovoza

20,00 / u prostorijama Mjesnog odbora Stanovi priređuje se izložba „50 godina nogometnih susreta DINARSKI I DEVIZNI“ (slike i video) autora Miljenka Dujele

21. kolovoza

Finale u boćama za žene i muškarce
20,00 / predstava za djecu „ALADIN“ teatra Dragon u dvorištu Osnovne škole Stanovi

NOGOMET:
19,00 / mladi i stari MNK Stanovi
20,00 / Poglavarstvo Grada Zadra i doktori

22. kolovoza

8,00 / Budnica kroz Stanove – Gradska glazba Zadar
21,00 / Predgrupa „023 BAND“
23,00 / Ivica Sikirić Ićo
DJ Davor Valčić

 
Nastavi čitati

ZADAR / ŽUPANIJA

KORONAVIRUS: 57 novozaraženih na zadarskom području.

Objavljeno

-

By

Na području Zadarske županije 57 je novih slučajeva zaraze koronavirusom.

Testirana su 184 uzorka. 

U Općoj bolnici Zadar na COVID odjelima hospitalizirano je 18 bolesnika od kojih je 3 na respiratoru. U Specijalnoj bolnici za ortopediju Biograd na moru na liječenju je 8 pacijenata oboljelih od koronavirusa.

 
Nastavi čitati
Oglasi
Oglasi

U trendu