Connect with us

ZADAR / ŽUPANIJA

ZA LAKŠE POSLOVANJE U 2022. Besplatan priručnik TZ grada Zadra i edukacija za male iznajmljivače u Kneževoj palači

Objavljeno

-

Upoznavanje sa svim segmentima poslovanja obiteljskog smještaja, informacije o načinu prijave gostiju, sustavu eVisitor, izdavanju računa te financijskim obavezama tijekom tekuće godine, ili što znači rekategorizacija? – samo je dio sadržaja lijepo oblikovane i informacijama bogate brošure namijenjene iznajmljivačima u turizmu. Ovim praktičnim izdanjem koje s čestitkom za Uskrs ovih dana stiže na adrese registriranih zadarskih iznajmljivača, Turistička zajednica grada Zadra željela je – navodi se u brošuri – svim lokalnim iznajmljivačima osigurati uspjeh i poslovanje u skladu sa zakonom. Zato je podnaslovljena kao „Priručnik za vlasnike apartmana, kuća za odmor, studio apartmana i soba u domaćinstvu za 2022. godinu“.

– Knjižica je zaista pravi priručnik koji će svim našim zadarskim iznajmljivačima znatno olakšati poslovanje u ovoj godini. Tiskanje ovog priručnika ujedno je nastavak naših napora da u kriznim vremenima dodatno pomognemo svima koji se bave turizmom. Praćenje trendova u turizmu i uočavanje promjena u navikama naših gostiju te još važnije, zakonito djelovanje i kvaliteta usluge iznad svega, svima moraju biti formula za uspjeh – kaže direktor zadarske Turističke zajednice Mario Paleka.

Tako se u ovom priručniku mogu pronaći apsolutno sve informacije koje će turističkim iznajmljivačima olakšati poslovanje, pa čak i o obaveznim elementima u objektu – od plana evakuacije do sadržaja kutije prve pomoći. No pored praćenja zadanosti u poslovanju i eventualnih zakonskih promjena, bitno je, također, znati kako prodati vlastiti smještaj i istaknuti ga među svim drugim objektima koji se nalaze na turističkom tržištu. A sve će to biti teme na dvodnevnoj besplatnoj edukaciji za male iznajmljivače (12. i 13. travnja), koju s naslovnom temom „Uspješno poslovanje u turističkoj godini 2022.“ organizira zadarska Turistička zajednica u suradnji sa Savjetovalištem za obiteljski smještaj Interligo. Pozivaju se svi iznajmljivači da se prijave na besplatnu edukaciju najkasnije do ponedjeljka, 11. travnja do 14 sati na email: info@zadar.travel ili telefonskim pozivom na broj 023 316 166. Zbog još uvijek važećih epidemioloških mjera broj sudionika je ograničen.
Inače, o svim navedenim temama iznajmljivači se mogu informirati i na web stranici TZG Zadra za poslovne subjekte na adresi www.business.zadar.travel , a priručnik i sve ostale tiskane promotivne materijale možete pronaći ovdje: www.zadar.travel/useful-information/printed-promotional-materials

Program besplatne edukacije za male iznajmljivače

Multimedijalna dvorana Kneževe palače ugostit će u utorak i srijedu (12. i 13. travnja) stotinjak zadarskih iznajmljivača na besplatnoj edukaciji. Program koji organizira zadarska Turistička zajednica počinje 12. travnja u 9 sati, a vodit će ga Meri Čizmić Kraljević i Anamarija Cicarelli iz Savjetovališta za obiteljski smještaj Interligo. Prvog dana edukacije govorit će se o specijalizaciji obiteljskog smještaja; obiteljima s malom djecom, tinejdžerima i gostima seniorima. Kako i zašto gosti biraju destinaciju, koliko često treba mijenjati opremu u objektu i kako pripremiti objekt za fotografiranje ili snimanje? – također su neke od tema programa edukacije u utorak, kao i određivanje i upravljanje cijenama te zaštita iznajmljivača i gostiju od otkaza. Sudionici edukacije također će se moći upoznati s pripremom za rad s portalima i pravilima poslovanja online turističkih servisa poput Booking.com i Airbnb.com. Drugog dana edukacije govorit će se o algoritmu portala kao ključu uspjeha oglasa, analitici portala i učinkovitom oglašavanju na Google mapi, Facebooku te vlastitom portalu. Srijeda donosi i teme o dokumentima i knjigama koje treba voditi iznajmljivač, potom sve relevantno o izdavanju računa, prijavi i odjavi gostiju, razlici iznajmljivača kao fizičkoj i pravnoj osobi, dolasku inspektora u objekt, itd.  

 

ZADAR / ŽUPANIJA

STIŽU BILAVER I BUTKOVIĆ U Zadru sutra centralno obilježavanje Dana pomorstva i unutarnje plovidbe

Objavljeno

-

By

foto: Saša Čuka

Utorak, 6. prosinca 2022. godine, Zadar, Hotel Falkensteiner club Funimation Borik

Dan pomorstva i unutarnje plovidbe, koji Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture tradicionalno organizira na blagdan sv. Nikole, zaštitnika pomoraca i brodaraca, ove će se godine održati u Zadru.

Proslava Dana pomorstva i unutarnje plovidbe započet će polaganjem vijenaca u more u čast svim preminulim pomorcima i brodarcima, a nastavit će se središnjom Konferencijom o pomorstvu i unutarnjoj plovidbi.

Na Konferenciji će biti govora o aktualnim temama iz pomorstva i unutarnje plovidbe, a na panel raspravama, koje će se održati u okviru Konferencije, razgovarat će se o Zakonu o pomorskom dobru i morskim lukama te o novim tehnologijama u pomorstvu.

I ove će godine, u okviru Svečane akademije, tradicionalno biti dodijeljene nagrade i priznanja svima koji su dali poseban doprinos u razvoju pomorstva i unutarnje plovidbe u Republici Hrvatskoj i svijetu.

Potpredsjednik Vlade i ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković otvorit će Konferenciju, dok će vijence u more u čast svim preminulim pomorcima i brodarcima položiti državni tajnik za more Josip Bilaver.

 
Nastavi čitati

ZADAR / ŽUPANIJA

RADOVI! U srijedu bez vode dvije ulice u Zadru

Objavljeno

-

By

Zbog izvođenja građevinskih radova tvrtke Ludwig Pfeiffer Hoch und Tiefbau GmbH&Co.KG., dana 06.12.2022. godine (srijeda) u Zadru, u vremenu od 08:00h do 15:00h bez vode biti će potrošači u Kruševskoj Polačkoj ulici.

U slučaju nepovoljnih vremenskih uvjeta radovi se prebacuju za sljedeći dan.                                

Tijekom radova do ponovne uspostave vodoopskrbe, cisterne s vodom za ljudsku potrošnju biti će smještene u Kruševskoj  ulici k.br.14.

 
Nastavi čitati

ZADAR / ŽUPANIJA

OBAVIJEST IZ VODOVODA: Voda je opet zamućena, preporuča se prokuhavanje!

Objavljeno

-

By

Obavještavamo potrošače da je zbog obilnijih oborina došlo do zamućenja vode u svim dijelovima  vodoopskrbnog sustava, zbog čega se preporuča preventivno prokuhavanje vode za piće za bolesne i osjetljive osobe, malu djecu i stariju populaciju, priopćeno je iz Vodovoda Zadar.

Osim mutnoće, svi ostali pokazatelji zdravstvene ispravnosti vode za ljudsku potrošnju sukladni su važećim zakonskim propisima.

Voda je pod stalnom kontrolom laboratorija Vodovoda d.o.o. Zadar i Zavoda za javno zdravstvo Zadar.

 
Nastavi čitati
Oglasi

U trendu