Connect with us

Sport

Husain AL-Musalam i Antonio Jose Silva na Višnjiku pozdravili Ukrajince

Objavljeno

-

Športski centar Višnjik u srijedu, 6. travnja 2022. bio je srce svjetske i europske obitelji vodenih sportova. Doslovno srce, ali i – duša! Višnjik i Zadar pohodili su Husain Al-Musalam predsjednik Svjetske federacije vodenih sportova, Antonio Jose Silva, predsjednik Europske federacije vodenih sportova u društvu s jednim od dopredsjednika Josipom Varvodićem, sa suradnicima, zatim Mladen Drnasin, predsjednik Hrvatskoga vaterpolskoga saveza, Arno Longin, predsjednik Hrvatskoga saveza za skokove u vodu, Josip Pavić, savjetnik ministrice Nikoline Brnjac u Ministarstvu turizma i sporta, Iva Jerković iz Hrvatskoga plivačkoga saveza, zatim Branko Dukić, zadarski gradonačelnik, Blanka Vlašić, dopredsjednica Hrvatskoga olimpijskoga odbora, te Hrvoje Balen, Damir Šegota i Neven Šavora iz Hrvatskoga olimpijskoga odbora, Marko Neveščanin, predsjednik KSV-a Zadar…

Neposredni povod dolasku Husaina Al- Musalama i Antonija Josea Silve, dvaju čelnika svjetske, odnosno europske federacije vodenih sportova, jest posjet skupini ukrajinskih skakača u vodu, reprezentativaca, koji su na Višnjiku gosti Zadra i Hrvatske dok u njihovoj zemlji bjesni teška ruska vojna agresija. Na bazenu, taman kad su Ukrajinci završili svoj dnevni program treninga, bilo je veoma emotivno. Husain Al-Musalam obratio im se toplim ljudskim riječima, punima razumijevanja i empatije, ohrabrio ih je sve da ustraju, poželio im da se što prije vrate kućama kao i da u sportskom dijelu svojih života imaju što više uspjeha. Slično je Ukrajincima prigodnim riječima poželio i Antonio Jose Silva.

Prethodno je Denis Karlović, direktor Športskoga centra Višnjik, bio domaćin susretu svih gostiju kojom je prilikom Husain Al-Musalam posebno pozdravio Illyju Kvashu, glavnog trenera ukrajinske reprezentacije u skokovima u vodu, te u svoje i u ime FINA-e izrazio snažnu potporu svekolikom ukrajniskom narodu i vodstvu u borbi protiv ruskih agresora. Ujedno je i nedvosmisleno zahvalio Republici Hrvatskoj, Hrvatskom olimpijskom odboru i Hrvatskom savezu za skokove u vodu, kao i Gradu Zadru, što su nesebično i na svaki način priskočili Ukrajincima u pomoć i omogućili im da u izvrsnim uvjetima na Višnjiku realiziraju svoj plan i program treninga.

Antonio Jose Silva također je u ime LENA-e dao snažnu potporu ukrajinskim sportašima i ukrajinskom narodu, a u istom su tonu još govorili i Branko Dukić, Blanka Vlašić, Marko Neveščanin, Josip Pavić, Mladen Drnasin…

Dolazak čelnika svjetske i europske federacije vodenih sportova, hrvatskih nacionalnih saveza i Hrvatskoga olimpijskoga odbora bio je sjajna prigoda i da se razmotri plan podizanja otvorenoga olimpijskoga bazena sa skakaonicom u sklopu ŠC-a Višnjik. Denis Karlović informirao je skup da je pripremljena pravomoćna građevinska dozvola, a Branko Dukić kazao je da će taj projekt biti jedan od sljedećih gradskih projekata. Husain Al-Musalam i Antonio Jose Silva sa zadovoljstvom su primili te informacije, ujedno izrazivši veliku potporu spomenutom projektu koji bi i Zadru i Hrvatskoj omogućio, uz ostalo, domaćinstvo i organizaciju velikih međunarodnih sportskih priredaba. Da je takav objekt nužan i Zadru i Hrvatskoj složili su se i Josip Pavić, Mladen Drnasin, Arno Longin i drugi.

Tijekom dana, inače, predstavnici Hrvatskoga atletskoga saveza Ivan Veštić, predsjednik, te Mladen Katalinić, izbornik, u društvu s Hrvojem Balenom, Nevenom Šavorom i Damirom Šegotom iz Hrvatskoga olimpijskoga odbora, zatim s Denisom KarlovićemSnježanom Jurinić iz UO za kulturu i špoirt Grada Zadra, te Športske zajednice Grada Zadra i atletskim radnicima iz Zadra posjetili su igralište Bagat na kojem je uređeno zaletište za bacačke discipline. Realizaciju zahvata omogućio je Hrvatski olimpijski odbor u suradnji sa Športskom zajednicom Grada Zadra i Športskim centrom Višnjik.

U ime HOO-a Neven Šavora kazao je da je potpora osigurana i zato što u Zadru ima sjajnih atletičarki i atletičara, među kojima je i Veronika Šokota, bacačica koplja, koja je u programu razvoja mladih sportaša. Veštić i Katalinić zahvalili su svima koji su pomogli zahvat, kao i Denis Karlović koji je iznio informaciju da će kvalitetno i trajno rješenje atletske infrastrukture biti podizanje kompleksa tzv. Barutane u čijem će sklopu biti i suvremeni atletski stadion, te Slobodan Mijolović u ime Atletskoga saveza Zadarske županije, a Predrag Saratlija u ime ASK-a Zadar. Snježana Jurinić također je istakla značenje razumijevanja i potpore Hrvatskoga olimpijskoga odbora, te njegovu dobru suradnju sa Športskom zajednicom Grada Zadra i Športskim centrom Višnjik.

Visnjik.hr

 
Nastavi čitati
Kliknite za komentar

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Sport

ŠC VIŠNJIK U petak otvorenje boulder dvorane. Zadar dobiva prvu umjetnu penjačku stijenu!

Objavljeno

-

By

Sportski penjački klub Paklenica najavljuje otvorenje „boulder“ dvorane ovog petka 09. prosinca s početkom u 19:00h na adresi Splitska ul. 1, Zadar u okviru Športskog centra Višnjik.

Radi se o jedinoj umjetnoj penjačkoj stijeni u Zadru, u kojoj se odnedavno primaju upisi za treninge za dječje uzraste, a od ovog petka biti će otvorena i svim građanima – kako iskusnim penjačima, tako i totalnim početnicima koji žele napraviti svoje prve vertikalne korake.

Umjetna stijena je smještena u prostoru površine od 90m2, a radi se o „boulder“ stijeni koja ide do 3m visine ispod koje su mekane strunjače koje ublažavaju pad stoga je od opreme potrebno samo imati ili čiste patike ili specijaliziranu penjačku obuću („penjačice“).

Inače, sportsko penjanje je jedan od najbrže rastućih sportova posljednjih desetak godina, a od 2020. penjanje postaje zaseban sport odvojen od planinarenja i alpinizma te dobiva status olimpijskog sporta. Svoju uspješnu olimpijsku premijeru penjanje je imalo na Olimpijskim igrama u Tokiju 2021., a već sada znamo da ćemo penjanje gledati i na sljedeće dvije olimpijade, poručuju iz SPK Paklenica.

 
Nastavi čitati

Sport

PK JADERA: 12 medalja, štafetni regionalni prvaci, te niz titula štafetnih i individualnih viceprvaka sa Regionalnog PH

Objavljeno

-

By

03/04.12.2022. na 25m bazenu Višnjik u Zadru održano je Regionalno prvenstvo Hrvatske Regije 1 (Dalmacije) za starije kategorije od ml.juniora do seniora. U konkurenciji 139 natjecatelja iz 12 klubova naše regije pod vodstvom trenera Marijana Čulina, prof. PK Jadera nastupila je sa 7 članova: Dora Babić, Luka Čulina, Andrija Kačanić, Stipe Kasun, Tonka Krstić, Mate Molnar i Šimun Zdrilić.

Svi plivači su isplivali osobne rekorde, a najbolje rezultate je ostvario ml.junior Andrija Kačanić (07) koji je osvojio 5 medalja. Do 4 srebrne medalje i titule regionalnog vice prvaka doplivao je u disciplinama: 100m slobodno (54.62), 50m slobodno (25.04), 100m mješovito (1:02.74) i 50m leptir (27.38). Brončanu medalju je osvojio u disciplini 100m leptir s vremenom 1:03.00. Uz 5 osvojenih medalja Andrija je isplivao i ml.juniorske A norme za Prvenstvo hrvatske u svim disciplinama u kojima je nastupio, dok je u disciplini 50m leptir isplivao i A juniorsku normu.

Mate Molnar (08) koji do kraja godine spada u kategoriju kadeta doplivao je do srebrne medalje i titule ml.juniorskog viceprvaka u najdužoj disciplini programa. Mate je dionicu od 1500m isplivao za 18:11.96 što je bilo dovoljno i za B ml.juniorski limit za PH. Među 10 najbržih ml.juniora plasirao se u disciplinama: 400m slobodno (4:33.37) na 7.mjesto i 200m slobodno gdje je s vremenom 2:08.57 zauzeo 9.mjesto.

Ml.junior Stipe Kasun (06) je otplivao dvije A norme za PH i to u disciplinama 100m prsno (1:12.38) i 200m prsno (2:39.60) dok je u disciplini 50m prsno (33.60) doplivao do B norme. Stipe se ujedno u sve tri discipline plasirao na visoko 5.mjesto u kategoriji.

Muška mj.juniorska štafeta u sastavu: Andrija Kačanić (07), Stipe Kasun (06), Luka Čulina (06) i Mate Molnar (08) je zajedničkim snagama doplivala do 6 medalja. Redom zlatnu medalju i titulu ml.juniorskih regionalnih prvaka osvojili su u disciplini 4x200m slobodno s vremenom 8:44.23 u istoj disciplini u kategoriji juniora osvojili su srebro i titulu juniorskih vicepraka te broncu u seniorskoj kategoriji, još dvije srebrne medalje i titule ml.juniorskih vicepraka doplivali su u disciplinama 4x50m mješovito (1:58.31) i 4x100m slobodno (3:55.61), dok su u disciplini 4x50m slobodno doplivali do brončane medalje s vremenom 1:45.75.

Trener koji je na natjecanju vodio ekipu je Ante Džaja, prof.

 
Nastavi čitati

Sport

SPORTSKO-ZABAVNI VIKEND NA VIŠNJIKU: Zimski park, košarka, vaterpolo…

Objavljeno

-

By

Petak, 2. prosinca 2022.
ZIMSKI PARK ’22. – Od 10 sati nastup polaznika DV-a iz Bokanjca – dramska igra i igraonica i druženje s polaznicima DV-a Hlapić.
Klizalište i ledeni tobogan od 9 sati do 23 sata.
Jahanje ponija i fotografiranje od 17 sati.
Luna park Madi; Adventske kućice.
KOŠARKA – ABA liga: Zadar – FMP, Dvorana Krešimira Ćosića u 19 sati. Reprezentativno okupljanje Regije Jug, dječaci U 15, Dvorana Krešimira Ćosića, pomoćna dvorana 3 u 15 sati.

Subota, 3. prosinca 2022.
ZIMSKI PARK ’22. – Od 16, 30 sati Helen Doron English Zadar; Zumba by Meri Tičić de Los Santos; Glazbena udruga Libreto; Zadarski plesni ansambl; dječja klapa Riva.
Klizalište i ledeni tobogan od 9 sati do 23 sata.
Jahanje ponija i fotografiranje od 17 sati.
Luna park Madi; Adventske kućice.

šc-višnjik-zadar-zimski-park-klizalište-advent-klizanje-djeca-ples-otvaranje

NOGOMET – Mlađi pioniri i pioniri: Arbanasi – Split u 11 i u 12, 30 sati; juniori – Zadar – Junak u 14 sati.
VATERPOLO – Hrvatsko seniorsko prvenstvo: Zadar 1952 – POŠK u 20 sati.
ODBOJKA – Prva liga seniorke: Zadar – Olimpik, Dvorana Krešimira Ćosića, pomoćna dvorana 4 u 16 sati; Superliga seniora: Zadar – Centrometal, Dvorana Krešimira Ćosića, pomoćna dvorana 4 u 18, 30 sati.
KOŠARKA – Prva liga seniora: Jazine A. – Kaštela, Dvorana Krešimira Ćosića, pomoćna dvorana 3 u 15 sati. Dalmatinski kup: ŠK Zadar – Dubrovnik u 9, 30 sati; Dražen Petrović – Split u 11 sati; Split – Dubrovnik u 14 sati; ŠK Zadar – Dražen Petrović u 15, 30 sati, sve u pomoćnoj dvorani 3 . Međužupanijska liga mlađih kadeta: Opus Puntamika – ABC, pomoćna dvorana 4 u 12, 20 sati. Prva ženska liga: Zadar – Salona, pomoćna dvorana 3 u 18 sati.
PLIVANJE – Regionalno PH-e za Regiju Jug od 15 sati.

Nedjelja, 4. prosinca 2022.
ZIMSKI PARK ’22. – Od 16 Udruga plesaonica; Zumba by Meri Tičić de Los Santos.
Klizalište i ledeni tobogan od 9 sati do 23 sata.
Jahanje ponija i fotografiranje od 17 sati.
Luna park Madi; Adventske kućice.
KOŠARKA – HT Premijer liga: Zadar – Alkar, Dvorana Krešimira Ćosića u 18 sati. LIKAR: Brodarica – Vrsi u 10 sati; Sidro Relja – Vodovod u 11, 30 sati; Voštarnica – Jadera u 13 sati, sve u pomoćnoj dvorani 4.
NOGOMET – Papaline: Zara – Sv. Mihovil u 9 sati; pioniri i kadeti: Zadar – Solin u 12 i u 13, 45 sati.
KARATE – Dalmatinska liga, 4. kolo, pomoćna dvorana 3 od 9 do 16 sati.
ODBOJKA – Međužupanijska liga mlađih kadetkinja: Donat – Benkovac, pomoćna dvorana 1 u 9, 20 sati. Prva B liga seniorki: Donat – Benkovac, pomoćna dvorana 1 u 10, 30 sati.
PLIVANJE – Regionalno PH-e za Regiju Jug, od 8 sati i od 15 sati.

 
Nastavi čitati
Oglasi

U trendu