Connect with us

ZADAR / ŽUPANIJA

Bogat program manifestacije Zadar čita 2022. u organizaciji Gradske knjižnice Zadar

Objavljeno

-

Kulturna manifestacija „Zadar čita“ koju, s naglaskom na važnost poticanja čitanja, organizira Gradska knjižnica Zadar i ove godine privukla je veliki broj prijavitelja. Tako će, od 21. do 26. ožujka 2022. godine, 60 prijavljenih sudionika, na različitim lokacijama diljem Zadra i Zadarske županije, održati više od 140 programa.

U program su se uključili brojni vrtići, osnovne škole, srednje škole, nekoliko odjela sa Sveučilišta u Zadru, Narodni muzej Zadar, Arheološki muzej Zadar, Austrijska knjižnica Dr. Alois Mock, Znanstvena knjižnica Zadar, županijske narodne knjižnice, domovi za odrasle osobe i zadarske udruge iz područja kulture… Upravo kako tema manifestacije kaže, mreža ustanova, institucija, udruga i pojedinaca svojim raznolikim programima ostvarit će cilj ovog projekta, a to je poticanje i promocija čitanja i književnosti, od onih najmlađih pa do pripadnika treće dobi.

„Veseli nas veliki broj prijavljenih programa i sudionika iz područja kulture, odgoja i obrazovanja, socijalne skrbi te udruga Zahvaljujemo svima koji su se odazvali pozivu i priključili se ovakvoj vrsti promocije kulture i čitanja. Sadržaj programa nudi zaista širok spektar viđenja mreže kao tematske odrednice što nam daje potvrdu da je tema dobro prepoznata. Svake godine sve je veći broj prijavitelja što pokazuje da društvo prepoznaje da je čitanje temelj od kojeg polaze svi daljnji uspjesi.“ – rekla je Doroteja Kamber-Kontić, ravnateljica Gradske knjižnice Zadar.

Pored spomenutih programa, Gradska knjižnica Zadar organizira i vlastiti program kroz cijeli tjedan. Tako će se na svim lokacijama Knjižnice održati ukupno više od 30 programa za djecu, mlade i odrasle. Sve će se odvijati uživo, u prostoru Knjižnice, a središnji programi prenosit će se i putem YouTube kanala GKZD.

„Od središnjih programa izdvajamo predstavljanje knjige Kartografija ljubavi autorice Helene Sablić Tomić čime ujedno i otvaramo manifestaciju u ponedjeljak u 19 sati. Također, ugostit ćemo i književnike Ivicu Prtenjaču, u srijedu, te Noru Verde u četvrtak. Dubravka Pađen Farkaš djeci će, zajedno s ilustratoricom Manuelom Vladić Maštruko, predstaviti slikovnicu „Poljubac“. Osim toga, održat će se i niz drugih aktivnosti tijekom cijelog tjedna, a detalji su dostupni na mrežno stranici Knjižnice. Čeka nas zaista bogat program idućih dana.“ – kazala je Matea Bakmaz, koordinatorica manifestacije Zadar čita.

 

ZADAR / ŽUPANIJA

Grad Zadar i ove godine osigurava radne bilježnice za sve učenike osnovnih škola

Objavljeno

-

By

foto: Pixabay

Grad Zadar četvrtu godinu za redom osigurava radne bilježnice za sve učenike osnovnih škola.

Zakonom o udžbenicima i drugim obrazovnim materijalima za osnovnu i srednju školu (“Narodne novine”, br.  116/18) Ministarstvo znanosti i obrazovanja je propisalo kako se sredstva za nabavu udžbenika za učenike osnovnih škola osiguravaju u državnom proračunu.

Kako je Republika Hrvatska osigurala besplatne udžbenike za sve učenike osnovnih škola u RH od školske 2019./2020. godine, Grad Zadar je u 2019., 2020. i 2021. godini financirao nabavu drugih obrazovnih materijala (odabrane radne bilježnice od 1. do 8. razreda i geografski atlas za učenike 5. razreda)  za sve učenike osnovnih škola grada Zadra, u cjelokupnom iznosu.

     Sukladno Programu javnih potreba u predškolskom odgoju i školstvu Grada Zadra za 2022. godinu, u Proračunu Grada su osigurana sredstva za program financiranja nabave radnih bilježnica za školsku 2022./2023. godinu.

Sve osnovne škole u gradu Zadru će tijekom ljetnih praznika provesti postupke nabave te će učenike na početku nastavne godine na školskim klupama dočekati nove radne bilježnice.

 
Nastavi čitati

ZADAR / ŽUPANIJA

22. KOLOVOZA Na Stanarskoj fešti Ivica Sikirić Ićo, 023 Band i DJ Davor Valčić

Objavljeno

-

By

Društvo Stanaraca i ove godine feštom obilježava blagdan Kraljice mira na Stanovima.

Program će trajati tri dana, od 20. do 22. kolovoza, a evo što donosi:

20. kolovoza

20,00 / u prostorijama Mjesnog odbora Stanovi priređuje se izložba „50 godina nogometnih susreta DINARSKI I DEVIZNI“ (slike i video) autora Miljenka Dujele

21. kolovoza

Finale u boćama za žene i muškarce
20,00 / predstava za djecu „ALADIN“ teatra Dragon u dvorištu Osnovne škole Stanovi

NOGOMET:
19,00 / mladi i stari MNK Stanovi
20,00 / Poglavarstvo Grada Zadra i doktori

22. kolovoza

8,00 / Budnica kroz Stanove – Gradska glazba Zadar
21,00 / Predgrupa „023 BAND“
23,00 / Ivica Sikirić Ićo
DJ Davor Valčić

 
Nastavi čitati

ZADAR / ŽUPANIJA

KORONAVIRUS: 57 novozaraženih na zadarskom području.

Objavljeno

-

By

Na području Zadarske županije 57 je novih slučajeva zaraze koronavirusom.

Testirana su 184 uzorka. 

U Općoj bolnici Zadar na COVID odjelima hospitalizirano je 18 bolesnika od kojih je 3 na respiratoru. U Specijalnoj bolnici za ortopediju Biograd na moru na liječenju je 8 pacijenata oboljelih od koronavirusa.

 
Nastavi čitati
Oglasi
Oglasi

U trendu