Connect with us

ZADAR / ŽUPANIJA

GRADONAČELNIK DUKIĆ UZVRAĆA PREDSJEDNIKU VIJEĆA “Referendum smo imali 30. svibnja i Zadrani su odlučili da ne žele Vučetića za gradonačelnika. Još to nije prihvatio”

Objavljeno

-

Gradonačelnik Zadra Branko Dukić reagirao je na izjavu Marka Vučetića da bi za realizaciju projekta “Vrata Zadra” trebalo raspisati referendum. Evo što mu je poručio preko svog Facebook profila:

“Posljednji referendum na razini grada Zadra dogodio se 30. svibnja prošle godine na kojem su Zadrani odlučili da Marka Vučetića ne žele za gradonačelnika. Do danas nije prihvatio tu odluku. Participativna demokracija, omogućavanje građanima da direktno odlučuju po pojedinim pitanjima vezanim uz odgovornost lokalne samouprave je dio našeg programa te smo, dok pojedinci spavaju zimski san, krenuli s projektom “Kvart ipo” kao prvom fazom provedbe tog dijela programa. Zbog potrebe za održavanjem tribina pogotovo u prvim godinama projekta i velikog broja građana koji su iznijeli svoje prijedloge nadamo se da će nam epidemiološka situacija uskoro dozvoliti nastavak.

Vrata Zadra – o čemu bi u ovom trenu Vučetić odlučivao? Nakon što bude gotova konzervatorska podloga struka će imati sve potrebne parametre i onda prelazimo na definiciju sadržaja u što će svakako biti uključeni građani Zadra. Vizija je do sad sačuvala taj prostor od cjepkanja, a mi smo s državom eto i formalno uspjeli napraviti od tog prostora cjelinu. Jedino što sam do sad naglašavao je da je to najvrjednije zemljište, s kojim trebamo djelovati oprezno, na kojem možemo riješiti dio problema i potreba koje kao grad imamo i otvoriti novu razvojnu perspektivu. To je podrazumijevalo javnu garažu, hotel visoke kategorije i multifunkcionalnu dvoranu. Sve ostalo će biti isključivo prijedlog struke, no dok nisu definirani jasni parametri od konačnog prijedloga svih sadržaja (koji će nastati kroz uključenost građana) i jasne izvore financiranja nemoguće je donijeti bilo kakvu odluku.

Privatizacija KK Zadra – čim Vučetić ili njegovi kolege, koji su za razliku od njega preuzeli dio odgovornosti za klub, pronađu prvog ozbiljnog investitora raspisat ćemo referendum.”

 

ZADAR / ŽUPANIJA

FOTOGALERIJA Đir po gradu sa Sašom Čukom

Objavljeno

-

 
Nastavi čitati

ZADAR / ŽUPANIJA

OBAVIJEST: U četvrtak bez vode cijeli Novi Bokanjac!

Objavljeno

-

By

Zbog radova na vodoopskrbnom sustavu dana 01.12.2022. godine (četvrtak), u vremenu od 08:00h do 12:00h biti će privremeno obustavljena isporuka vodom potrošačima u Zadru, predio Novi Bokanjac. 

Tijekom radova do ponovne uspostave vodoopskrbe, cisterne s vodom za ljudsku potrošnju biti će smještene u: Ulici Mile Cipre, kod kuć. br. 9 i u Ulici Franje Fanceva, kod kuć. br. 75.

 
Nastavi čitati

ZADAR / ŽUPANIJA

SV. FILIP I JAKOV: Napreduju radovi na izgradnji Poduzetničke zone!

Objavljeno

-

By

Napreduju radovi na izgradnji “Zone zanatskih i servisnih djelatnosti” odnosno poduzetničke zone u Općini Sv. Filip i Jakov!

Osnivanjem ove poduzetničke zone nastojat će se pridonijeti razvoju poduzetničke infrastrukture kako bi se stvorili uvjeti za poticanje stvaranja novih tvrtki te potaknuo početni razvoj i tekuće poslovanje postojećih gospodarskih subjekata.

 
Nastavi čitati
Oglasi

U trendu