Connect with us

Nekategorizirano

(TJEDNI HOROSKOP) Najsretniji znakovi će biti Strijelac, Blizanac i Vaga

Objavljeno

-

OVAN

LJUBAV: Ljubavna rezignacija i neraspoloženje bit će obilježja ovih dana. Distanca u osobnim odnosima bit će vaš odgovor na potrebe druge strane za nježnostima. Ipak, pokažite bar malo pažnje nekim darom kako vam kasnije ne bi bilo žao.

KARIJERA: Zavući se u mir vlastitog doma ovaj će vam tjedan biti glavna preokupacija. Radovi u kući li tihe djelatnosti iz mirnih prostora događat će se spontano. Na radnom mjestu vjerojatno ćete se boriti sa šefovima. Budite mudri.

ZDRAVLJE&SAVJET: Fokusirajte se na one sadržaje koji vas vesele.

BIK

LJUBAV: Ovih dana smanjit ćete svoje izlaske i više se usredotočiti na zajednički boravak u svom domu. Neće vam više biti potrebne društvene atrakcije. Bit će dovoljno ostati kod kuće s voljenom osobom ili poći na neko mjesto gdje ćete biti sami.

KARIJERA: Pogledajte malo bolje oko sebe i otkrit ćete da mnogo ljudi želi surađivati s vama. Potrebno je bolje se povezati i osmisliti kvalitetniji organizacijski plan. Kad to napravite, trebat će još razraditi neke detalje. Razradite sve u detalje.

ZDRAVLJE&SAVJET: Jača vaše samopouzdanje.

BLIZANCI

LJUBAV: Kako tjedan bude prolazio, primijetit ćete da sve bolje komunicirate se osobama suprotnog spola. Pored toga, bit ćete vrlo atraktivni i poduzetni. U takvim okolnostima možete zavesti mnoge. Oni u vezama bit će pomalo nemirni.

KARIJERA: Komunicirat ćete sa suradnicima oko nevelikih tema, ali ćete to odraditi besprijekorno. Ponekad će vam nedostajati pravih izazova jer oni koje doživljavate svakodnevno bit će obojani stresom. Borite se, isplatit će se.

ZDRAVLJE&SAVJET: Oslonite se na svoje bliske prijatelje.

RAK

LJUBAV: Tijekom ovog tjedna vaši će se osobni odnosi vjerojatno poboljšati. Svakim danom vi ćete postajati sve spremniji za dijeljenje s drugima. Voljena osoba će opet biti otvorena prema vama. Osvježit će vas zanimljiv izlet ili putovanje.

KARIJERA: Većina glavnih poteza ovisit će o drugima, ali vi polako dio preuzimate u svoje ruke. Sreća da je tako, jer imate potrebu razviti neke svoje ideje u praksi. Utoliko će doći do poboljšanja na vašem radnom mjestu. Budite hrabriji.

ZDRAVLJE&SAVJET: Osjetite prirodu oko sebe.

LAV

LJUBAV: Vaš ljubavni život ovih će dana biti prosječan. Bit ćete više manje zadovoljni, ali ne toliko da bi se moglo reći da ste presretni. Bit će zabavljanja, ali i ugodnih doživljaja u ozračju vlastitog doma. Neki će zrelo smanjiti svoja očekivanja.

KARIJERA: Pred vama je tjedan povećanih kretanja. Mnogi će putovati u drugi grad zbog posla. Sve to će vas osvježiti, te probuditi nove ideje kako unaprijediti ono što radite. Bit će i onih koji će s lakoćom razmjenjivati nove informacije sa suradnicima.

ZDRAVLJE&SAVJET: Nećete izbjeći dnevne stresove.

DJEVICA

LJUBAV: Svoju zavidnu energiju uložit ćete u učvršćivanje odnosa s osobom koju volite. Bit će to iskreni trud s važnim rezultatima. Poslužit ćete se novim idejama koje će povremeno iznenađivati drugu stranu. Ništa vas neće zaustaviti u izražavanju emocija.

KARIJERA: Učvrstit ćete stečene pozicije i povremeno se ponašati kao pravi vođa. Shvaćate da se vrijedilo potruditi i sad mirno možete nastaviti dalje. Posebno dobro ići će onima koji u svojoj profesiji koriste intuiciju ili već iza sebe imaju dokazane rezultate.

ZDRAVLJE&SAVJET: Zadržite neke stvari za sebe.

VAGA

LJUBAV: Vjerojatno ćete smanjiti izlaske, a više vremena provoditi na sasvim običnim mjestima. Oni koji još traže srodnu dušu baš tu bi mogli naići na ljubav, dok će vezani svakim danom sve više otkrivati koliko sitnice život znače.

KARIJERA: Pred vama su neke nove mogućnosti, ali samo ako se budete snašli u novim suradnjama koje nisu jednostavne. Sve vas to usmjerava na daljnji rad u kom mogu doći do izražaja neki vaši mali talenti, ali i znanje. Kontaktirat ćete mlade suradnike.

ZDRAVLJE&SAVJET: Ne pretjerujte sa sportom.

ŠKORPION

LJUBAV: Ne gnjavite partnera s dokazima ljubavi jer to nitko ne voli. Trenutačno vam je sasvim dobro, a vaša mala nesigurnost samo je plod vaše mašte. Shvatite da ne postoji garancija za ništa na ovom svijetu, a kad to usvojite, sami ćete se osjećati bolje.

KARIJERA: Rad iz sjene bit će vam najugodnija opcija. Ono što radite činit ćete mirno, bez previše atrakcija. Uživat ćete u istraživanju nepoznatog, ali i u sitnicama. Neki će svoje ambicije svesti na realnu mjeru. Postajete zreliji.

ZDRAVLJE&SAVJET: Rado ćete izlaziti u prirodu.

STRIJELAC

LJUBAV: Gdje god se pojavili, primijetit ćete da su mnoge oči uprte u vas. Bit ćete zanimljivi i privlačni drugima, pa su ovo dani kad lako možete naći društvo. Ako ste još sami, bolje pogledajte s kim radite. Netko vas već dulje vrijeme priželjkuje bolje upoznati.

KARIJERA: Želja za akcijom bit će jaka, ali okolnosti će vas stalno navoditi na rad iz sjene. To će vas malo usporiti. Ove dane stoga možete iskoristiti za kvalitetnu pripremu i razradu planova za poslovnu budućnost kakvu vi priželjkujete.

ZDRAVLJE&SAVJET: Idealno je vrijeme za meditaciju u tišini.

JARAC

LJUBAV: Sigurnost i dugovječnost osobnih odnosa postat će vam važni u ljubavnom životu. Svoju energiju usmjerit ćete na postizanje spomenutog. Partner će biti ugodno iznenađen. Oni koji su još sami sada će birati samo trajne opcije odnosa.

KARIJERA: Maštat ćete o nekoj novoj karijeri. To nije nemoguće, ali prvo treba odraditi ono što vam je dato. Spremnost da se izborite za ono što vam pripada bit će ključ vašeg uspjeha. Idite za svojim idejama i budite dosljedni i profesionalni.

ZDRAVLJE&SAVJET: Bilo bi dobro posjetiti frizera.

VODENJAK

LJUBAV: Oni koji su u duljim vezama imat će sve jaču potrebu za intimnošću, pa će se najvjerojatnije povući u mir svog doma gdje će uživati udvoje. Oni koji još traže srodnu dušu vjerojatno će postati glavna zvijezda intenzivnih večernjih izlazaka.

KARIJERA: Uslijedit će mudrija faza nakon što ste možda morali pognuti glavu. Shvatit ćete da dolazi vrijeme za diplomaciju koja vam otvara vrata. Istovremeno ste sve spremniji jasno i glasno izraziti svoj stav, jasno uz argumente.

ZDRAVLJE&SAVJET: Bit ćete vjerni sebi i svojim stavovima.

RIBE

LJUBAV: Iz dana u dan vi ćete se osjećati sve bolje u društvu voljene osobe. Neki će obnoviti bliskost koju već dugo nisu osjetili, drugi će krenuti na zanimljivo putovanje udvoje, a treći, koji su možda još sami, počet će izlaziti više.

KARIJERA: Zamišljat ćete se na vodećim pozicijama. Mnogi će zaista voditi stvari na poslu jer će se situacija tako složiti. Drugi će se rado oslanjati na vas. Istovremeno ćete poticati razvoj sasvim novih ideja ili tehnologija.

ZDRAVLJE&SAVJET: Zanemarite tuđa mišljenja. Slušajte sebe.

 
Nastavi čitati
Kliknite za komentar

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Nekategorizirano

USUSRET UTRCI WINGS FOR LIFE Već od četvrtka posebna regulacija parkiranja na Poluotoku

Objavljeno

-

By

Nakon dvije pandemijske godine 5 tisuća sudionika globalne utrke Wings for Life World Run ponovno starta iz Zadra ove nedjelje, 8. svibnja, s Liburnske obale, u 13 sati.

Za potrebe organizacije utrke Wings for Life World Run i sigurnosti sudionika privremeno će izvan funkcije biti dio parkirališnih mjesta u 1. zoni na prostoru Liburnske obale.

Od četvrtka, 5. svibnja poslijepodne neće se moći koristiti parkirališni prostor nekadašnjeg autobusnog kolodvora, a od 20 sati i zapadni dio parkirališta na području bivše zgrade Zaraušek.

Od subote, 7. svibnja  ujutro neće biti moguće koristiti parkirališni prostor istočno, kao ni dio parkirališta na Liburnskoj obali uz more te parkirališna mjesta uz gradski bedem od Lančanih vrata do Vrata svetog Krševana.

Sva navedena parkirališna mjesta bit će slobodna od nedjelje, 8. svibnja u večernjim satima.

Alternativna parkirališna mjesta su na prostoru Ravnica i bivše vojarne Franka Lisice.

 
Nastavi čitati

Nekategorizirano

(HOROSKOP) NAJSRETNIJI ZNAKOVI OVAJ TJEDAN: Vodenjak, Ribe i Strijelac

Objavljeno

-

By

OVAN – TJEDNI HOROSKOP
LJUBAV: Nekima će se činiti da su prepoznali svoj ljubavni ideal koji su tražili, ali bi se sve u trenu moglo pokazati kao puka iluzija. Zato budite više na zemlji, a manje u oblacima. Tako ćete biti sretniji. Oni u vezama bit će previše analitični prema partneru.
KARIJERA: Bit ćete izloženi brojnim kontaktima, a vaša sposobnost komunikacije povremeno će biti zbrkana. Potrudite se sve dobro organizirati i ako treba zapisati na papir. Najviše zato da ne ispadnete smiješni ili neprofesionalni.
ZDRAVLJE&SAVJET: Vježbajte jogu ili meditirajte.

BIK – TJEDNI HOROSKOP
LJUBAV: Najviše će vam odgovarati mir i povlačenje. Mnogi će vrijeme provoditi u vlastitom domu, a ako je voljena osoba uz njih, tim bolje. Oni koji su još sami prepuštat će se ljubavnim snovima. Njihova mašta kao da neće imati granice.
KARIJERA: Zaposleni u uslužnim djelatnostima vjerojatno će morati raditi prekovremeno. I ostali će dosta raditi, te neće imati vremena ni za razmišljanje, ni za sagledavanje svoje pozicije. Uglavnom, većina stoji dobro jer imaju posla.
ZDRAVLJE&SAVJET: Ponekad ćete se osjećati kao da imate krila.

BLIZANCI – TJEDNI HOROSKOP
LJUBAV: Ovih dana vjerojatno će mnogi od vas početi pretjerivati u uživanjima ili obratno, u suzdržanosti. Ili ćete svaki tren željeti biti s voljenom osobom, ili ćete težiti potpunoj samoći. Razmislite o sebi i o onom što želite, te nađite ravnotežu.
KARIJERA: Svoj poslovni interes polako ćete prebacivati na nova područja, uglavnom iz struke. Vjerojatno će se ostvariti i zakonski temelji da možete zavrtjeti nešto što ste dugo čekali ili planirali. No idite polako, korak po korak.
ZDRAVLJE&SAVJET: Prvo sagledajte s čim raspolažete.

RAK – TJEDNI HOROSKOP
LJUBAV: Brige će ipak ostajati iza vas i partnera, a usredotočit ćete se na to kako konstruktivno osnažiti svoj odnos. Bit će još uvijek malih provokacija, ali s njima ćete se nositi lakše. Na taj način uspjet ćete osvježiti će svoju vezu.
KARIJERA: Metoda da odjedno riješiti više stvari samo će napraviti nepotrebnu zbrku. Još ćete morati rješavati posljedice toga. Zato se priberite i sagledajte što je važnije, te odrađujte zadatke po njihovoj važnosti. Rezultati tada neće izostati.
ZDRAVLJE&SAVJET: Ne postavljajte suvišna pitanja.

LAV – TJEDNI HOROSKOP
LJUBAV: Vjerojatno ste očekivali nešto drugo od onog što živite i osjećate, no to je samo djelomična i prolazna zbrka s kojom se trebate suočiti na vješt način. Uz malo truda vi ćete izazove pretvoriti u veliku sreću za oboje.
KARIJERA: U poslu ćete se mjeriti s drugima, a povremeno i nadmudrivati. Ne inzistirajte na svojim idejama, jer vas drugi ovaj put neće potpuno razujeti. Izdržite. Nećete čekati dugo. Vaši šefovi imat će velike apetite, ali vam se neće svidjeti.
ZDRAVLJE&SAVJET: Opuštajte se uz dobru glazbu.

DJEVICA – TJEDNI HOROSKOP
LJUBAV: Oslobodite se prevelikih ljubavnih očekivanja, jer vam pozicija planeta u tom smislu donosi male prilike. Nije doduše isključeno da se od svega razvije i dublji odnos, ali ne odmah. Zato budite mudri i staloženi koliko god možete.
KARIJERA: Nakon što ste riješili jedan problem, odsada ćete raditi s manje napetosti i s više ugodnosti. Ipak, i dalje će biti malih provokacija. Zato budite budni i oslonite se na vlastitu samokontrolu. Također ne postavljate suvišna pitanja.
ZDRAVLJE&SAVJET: Prošetajte prije spavanja. San će biti kvalitetniji.

VAGA – TJEDNI HOROSKOP
LJUBAV: Oni koji su još sami još uvijek će čekati svog princa na bijelom konju, ali će polako shvaćati da ga nema niotkuda. To će im vjerojatno donijeti još poneku ljubavnu frustraciju ili okrenutost prema samima sebi. Neka preispitaju svoja očekivanja.
KARIJERA: Da bi poboljšali ono što radite, morate se otvoriti i više surađivati s drugima. Stav da je netko bogom dan nije dobar, a pogotovo kad to mislite za sebe. Poradite na vlastitoj analizi i sve će vam biti jasnije, a onda i lakše. Posebno ako ste šef.
ZDRAVLJE&SAVJET: Neki će putovati. Veselite se.

ŠKORPION – TJEDNI HOROSKOP
LJUBAV: Mnogi će provjerenim potezima pokušati ispuniti svoja ljubavna očekivanja. Partner ili ona osoba koju pokušavaju osvojiti katkada će ih blokirati, ali ne trajnije. Bit će uspona i padova, a samo o upornosti ovisi da li će ostvariti svoj cilj.
KARIJERA: Nije potrebno žuriti niti otkrivati sve adute, jer se neke stvari još bistre. Nemojte se potpuno eksponirati, ali možete raditi u tišini i prema pravilima igre. Strpljivo čekajte svojih pet minuta. Ako vam je teško, nađite vedre ljude.
ZDRAVLJE&SAVJET: Neki će se zainteresirati za fotografiju.

STRIJELAC – TJEDNI HOROSKOP
LJUBAV: Prvi dio tjedna donijet će poneku privatnu frustraciju ili prepreku za ljubav. Izdržite, a najviše zato jer od sredine tjedna počinje povoljnije ljubavno razdoblje kad će stvari polako dolaziti na svoje mjesto. Uz uvjet da ih ne forsirate.
KARIJERA: Doći će do poboljšanja u vašoj radnoj sferi. Neće to još biti bajka, ali bit će sasvim vidljivo da se stvari počinju sređivati. Istovremeno ćete osjetiti i kako vam se vraća snaga. Postajete učinkovitiji. Dobivate vizije.
ZDRAVLJE&SAVJET: Sad znate kako se može živjeti kvalitetnije.

JARAC – TJEDNI HOROSKOP
LJUBAV: Još par dana imat ćete osjećaj kao da vas ljubav mimoilaziti, no od sredine tjedna neke će prepreke jednostavno nestati. S druge strane, pojavit će se i izazovne situacije kad ćete biti u poziciji da branite ono što ste postigli.
KARIJERA: Intenzivirat će se komunikacije i kontakti sa suradnicima iz drugih gradova. Možda ćete i putovati. Sve će vam podići samopouzdanje, pa ćete raditi predanije i vući smjelije poteze. Bit će i onih koji će usavršavati jezike.
ZDRAVLJE&SAVJET: Sve ćete se više kretati što je dobro.

VODENJAK – TJEDNI HOROSKOP
LJUBAV: Opuštenost i neobaveznost bit će vaši aduti za uspješno zavođenje osoba suprotnog spola. Ponekad ćete za druge biti neuhvatljivi. Ipak, predajte se onom kog volite, a najviše zato da kasnije ne bi zažalili. Ljubav više nije daleko.
KARIJERA: Oni koji su se iskreno preispitali, znaju što im je činiti i krenut će tim smjerom. Isto bi im moglo donijeti veliki napredak i otvaranje nekih vrata koja će se kasnije pokazati značajnijim nego što se to sada čini. Treba biti otvoren.
ZDRAVLJE&SAVJET: Surađujte s neizbježnim.

RIBE – TJEDNI HOROSKOP
LJUBAV: Oni koji vole voljet će intenzivno, a druga strana će im uzvraćati malo manje intenzivno. Ipak, neka prihvate ono što imaju, jer nismo svi u paru uvijek u istoj fazi. Samci neka budu strpljivi jer ništa se ne događa preko noći.
KARIJERA: Vjerojatno ćete ići na sigurno jer će vam ne tako davna iskustva govoriti da tako postupate. Ipak, možete se okuražiti i na smjelije poteze. Nije sve tako teško kao što vi vidite. Bit će nekih kolega koji će vam pružiti podršku, a to veseli.
ZDRAVLJE&SAVJET: Moguća su ugodna putovanja.

NAJSRETNIJI ZNAKOVI OVAJ TJEDAN: Vodenjak, Ribe, Strijelac

 
Nastavi čitati

Nekategorizirano

BORBA S PANDEMIJOM Gabrić: U Dalmaciji je inače zazor od cijepljenja

Objavljeno

-

By

U emisiji Hrvatskog radija “U mreži Prvog” gostovali su zamjenica ravnatelja HZJZ-a Ivana Pavić Šimetin, načelnik stožera civilne zaštite Splitsko-dalmatinske županije Damir Gabrić te komunikologinja Nikolina Borčić i govorili o strategiji cijepljenja i testiranju učenika. 

Kako motivirati na cijepljenje?

Ivana Pavić Šimetin je rekla kako se kroz godinu dana prošlo kroz različite faze.

– Od toga da nije bilo dovoljno cjepiva, pa agresivna kampanja kojom bi se pozivalo ljude na cijepljenje nije i ne bi bila primjerena, zatim faze dovoljnog broja cjepiva i velikog interesa za cijepljenje, lai i faze u kojima smo imali dovoljno cjepiva, a nije bio dobar interes. Ovo nam nije prvi put. Takvu dužu pauzu s vrlo malim interesom za cijepljenjem smo imali tijekom cijelog ljeta. Od početka srpanj, cijeli kolovoz i rujan je bio takav da se vrlo mali dio ljudi cijepio. Kroz ovih godinu dana u našim strategijama i načinima obraćanja prema javnosti puno toga smo pokušali na različite načine. Neki pokušaji bi bili efikasniji da se ne nađe jedan dio javnosti koji ima potrebu biti protiv toga. Vjerujem da ćemo i danas na sastanku neke nove ideje iznjedriti, rekla je Šimetin Pavić u uvodu.

Rekla je kako patronažne sestre poznaju obitelji u koje odlaze, znaju na koji način trebaju s ljudima razgovarati te da je to sigurno pridonijelo odazivu na cijepljenje.

– Vidjet ćemo koje još imamo mogućnosti i kapacitete zdravstvenog sustava. Za Hrvatsku je problem što smo puno manje cijepljeni nego zapadne zemlje. Smatra se da oni koji su se htjeli cijepiti, koji su se mogli nagovoriti na neki način, da su se ti već i cijepili i da ostaje dio populacije s kojima je teško postići taj dogovor. Ne možemo od toga odustati, rekla je.

O djelotvornosti cjepiva protiv omikrona

– S omikronom imamo situaciju koju nismo imali prije. Ne samo da oni koji nisu cijepljeni obolijevaju, nego obolijevaju i oni koji su preboljeli. U takvoj mjeri nije bilo s prethodnim varijantama. To sigurno kod ljudi stvara dojam pomirenosti sa sudbinom. Ipak, to ne bi trebalo tako gledati zato što mi u programu cijepljenja imamo i druga cjepiva koja nisu niti 100 posto niti blizu neke jako velike učinkovitosti, a silno su pomogla u sprječavanju toga da i danas nemamo pandemiju niti epidemiju. Bez obzira na omikron varijantu znamo da cijepljenje štiti od teških oblika bolesti, rekla je.

Damir Gabrić je komentirao stanje u Splitsko-dalmatinskoj županiji.

– Jučer se u Spaladium areni cijepilo svega 119 osoba, od toga 7 osoba prvom dozom. Vjerojatno je jedan od uzroka i to što je u Dalmaciji inače zazor od cijepljenja. U Dalmaciji je inače slabiji odaziv na sve vrste cjepiva. Od početka rujna, 85 tisuća ljudi je ovdje preboljelo COVID i PCR testom je to potvrđeno. To je isto jedan od razloga zašto je manji interes za cijepljenje. Preko ljeta je Spaladium arena zjapila prazna. Tek od rujna je bila popunjena. Sad smo opet u fazi kad razmišljamo da idemo na neku zamjensku lokaciju jer nema više smisla, pošto imamo brojne punktove u županiji, da premjestimo ovaj punkt na neko prikladnije mjesto. Ne želimo odustati od cijepljenja i ne želimo da građani pomisle kako odustajemo. I dalje ćemo imati visoki standard u cijepljenju, rekao je Gabrić.

– I jutros u KBC-u Split imamo 184 osobe koje se bore za život, 28 osoba je na respiratoru. Nažalost i danas imamo tri preminule osobe. Preko 4 tisuće ljudi je prošlo kroz KBC, preko tisuću i 100 ljudi preminulo je u županiji. Mislio sam da bi te brojke trebale biti dovoljan poziv za naše sugrađane, očito nije. Ovdje su dosta jaki antivakserski pokreti. Ne očekujem veliki postotak ljudi koji će krenuti cijepiti se, naglasio je Gabrić. 

Nikolina Borčić je rekla kako stručnjaci daju sve od sebe kako bi informirali i potaknuli građane na cijepljenje.

– Teško mogu zamisliti neku komunikacijsku strategiju u kojoj bi oni više informirali. Veliki izazov kod nas je naš mentalitet. Taj kulturološki trenutak gdje svatko misli da zna bolje. Google i Facebook informacije imaju veću vrijednost od epidemiologa i liječnika koji je čitav život posvetio obrazovanju. Dogodilo se nepoštivanje autoriteta i znanja. Kao da je znanje izgubilo vrijednost i to je veliki problem današnjeg društva. To nije samo stvar Hrvatske, to je globalno. Ljudi se informiraju kroz izvore koji su njima simpatični. Možemo svjedočiti da su neki ljudi zaraženi s vrlo blagim simptomima jer su cijepljeni, rekla je Borčić.  

 
Nastavi čitati
Oglasi
Oglasi

U trendu