Connect with us

ZADAR / ŽUPANIJA

AKCIJA VIKEND: 11 alkoholiziranih za volanom; 44-godišnji rekorder uhvaćen u Sukošanu. Izmjereno mu čak 2,91 promila

Objavljeno

-

Proteklog vikenda ( 07.-09. siječnja), policijski službenici Policijske uprave zadarske su tijekom provođenja pojačanih aktivnosti u prometu kontrolirali 357 vozila i vozača, a poduzeli su 131 represivnu mjeru

Tijekom kontrole prometa alkotestirana su 194 vozača, od kojih je 11 bilo pod utjecajem alkohola.

Od evidentiranih prekršaja, zbog prekoračenja brzine prekršajno je sankcioniran 31 vozač, 3 zbog nekorištenja sigurnosnog pojasa te 2 zbog nepoštivanja svjetlosnog prometnog znaka, tj. prolaska za vrijeme trajanja crvenog svijetla.

Zbog korištenja mobitela u vožnji, prekršajno je sankcionirano 7 vozača, 4 vozača zbog vožnje jednosmjernom ulicom te po 1 vozač zbog prekršaja upravljanja tehnički neispravnim ili neregistriranim vozilom i zbog nepropuštanja pješaka na obilježenom pješačkom prijelazu.

Iz prometa je isključeno 13 vozača i 1 vozilo. U tom se vremenu dogodilo 13 prometnih nesreća u kojima je jedna osoba teže ozlijeđena.

Najveća koncentracija alkohola od 2,91g/kg izmjerena je 44-godišnjem vozaču, koji je sudjelovao u prometnoj nesreći s materijalnom štetom koja se dogodila u subotu, 08. siječnja oko 11.50 sati u Sukošanu. Do prometne nesreće je došlo kada je 42-godišnji vozač osobnog automobila zadarskih registarskih oznaka zbog nepoštivanja prednosti prolaska u raskrižju oduzeo prednost i udario u osobni automobil šibenskih registarskih oznaka s kojim je upravljao 44-godišnjak.

Oba vozača su prekršajno sankcionirana sukladno odredbama Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Jučer, 09. siječnja u 15.15 sati u Zagrebačkoj ulici u Zadru, prilikom kontrole prometa policijski službenici su zaustavili 25-godišnjeg vozača koji je upravljao osobnim automobilom splitskih registarskih oznaka, za vrijeme izrečene zaštitne mjere upravljanja vozilima B kategorije.
Vozač je uhićen te je nad njim provedeno kriminalističko istraživanje nakon čega je prepraćen na Prekršajni odjel Općinskog suda uz Optužni prijedlog zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama gdje mu je određena mjera zadržavanja u zatvoru.

 

ZADAR / ŽUPANIJA

ČESTITKA / Gradonačelnik Dukić: “Kristovo uskrsnuće pruža nam vjeru da na kraju uvijek pobijedi ispravno i dobro”

Objavljeno

-

By

U nastavku donosimo Uskršnju čestitku gradonačelnika Branka Dukića:

“Drage Zadranke i Zadrani,

najveći kršćanski blagdan je pred  nama. Uskrs je simbol nade, dan kada slavimo Kristovo uskrsnuće koje nam pruža vjeru da na kraju uvijek pobijedi ispravno i dobro.

Svima želim zdravlje, mir i blagostanje, uz puno ljubavi i veselja u vašim domovima i s vašim najdražima.  

U ime cijele gradske uprave i svoje osobno, sretan i blagoslovljen Uskrs!”

 
Nastavi čitati

ZADAR / ŽUPANIJA

SVEUČILIŠTE: U četvrtak Dan karijera Pomorskog odjela 

Objavljeno

-

By

U četvrtak, 4. travnja 2024. godine održat će se Dan karijera Pomorskog odjela Sveučilišta u Zadru.

Cilj održavanja Dana karijera je omogućiti studentima da se izravno informiraju o zahtjevima tržišta rada, upoznaju potencijalne poslodavce te da se omogući tvrtkama i institucijama iz područja pomorstva da se predstave studentima.

U sklopu manifestacije bit će organizirana panel rasprava s istaknutim stručnjacima iz gospodarstva na temu Izazovi u obrazovanju i zapošljavanju u pomorskoj industriji.

Otvorenje manifestacije i panel rasprava će se održati u Svečanoj dvorani Sveučilišta u Zadru, a predstavljanje tvrtki i institucija iz područja pomorskog gospodarstva u prostorijama Pomorskog odjela.

Početak manifestacije zakazan je za 11:00.

 
Nastavi čitati

ZADAR / ŽUPANIJA

PROGNOZA / Vikend suh i sunčan, uz olujno jugo. Temperatura ide i do 27°C

Objavljeno

-

By

foto: Saša Čuka

Danas djelomice sunčano, povremeno uz promjenljivu naoblaku s kojom uglavnom u Gorskome kotaru i na širem riječkom području može pasti malo kiše. Puhat će umjeren, poslijepodne prolazno i jak jugozapadnjak, a na Jadranu ponegdje jako i vrlo jako jugo. Najviša dnevna temperatura većinom od 18 do 23 °C, na istoku unutrašnjosti do 26.

U subotu pretežno ili djelomice sunčano, iznadprosječno toplo te na Jadranu i dalje vrlo vjetrovito. Uz povremeno više oblaka lokalno u Istri i na Kvarneru može pasti vrlo malo kiše. Puhat će slab do umjeren, u Gorskoj Hrvatskoj te u unutrašnjosti Dalmacije i jak južni i jugoistočni vjetar, a na Jadranu jako i olujno jugo. Jutarnja temperatura zraka od 8 do 13, na Jadranu između 12 i 15 °C. Najviša dnevna većinom od 21 do 27 °C.

IZGLEDI VREMENA:

Iznadprosječno toplo te i dalje vjetrovito, osobito na Jadranu. Za vikend prevladavajuće suho i sunčano, a u ponedjeljak promjenljivo s mjestimičnom kišom, lokalno i grmljavinom. Puhat će slab i umjeren, u ponedjeljak i vrlo jak južni i jugozapadni vjetar. Na Jadranu jako i vrlo jako, mjestimice i olujno jugo.

 
Nastavi čitati
Oglasi
Oglasi
Oglasi
Oglasi

U trendu