Connect with us

ZADAR / ŽUPANIJA

KOMENTAR Gradonačelnik Dukić o ishodu sjednice GV: “Među vijećnicima imamo i dio družine koja se ne igra demokracije nego destrukcije!”

Objavljeno

-

U nastavku donosimo komentar gradonačelnika Grada Zadra, Branka Dukića na ishod jučerašnje sjednice Gradskog vijeća:

“Napokon imamo zakoniti proračun! Nikad u povijesti grada se ovakvo nešto nije dogodilo, nigdje u Hrvatskoj se ovo ne događa, ali mi među vijećnicima imamo i dio družine koja se ne igra demokracije nego destrukcije i tako nam je kako nam je.

Čudnovate li družine!!

Ovako je to bilo na prošlom izglasavanju proračuna: Prvo su jedni bili za, drugi da će isto biti za ako budu i prvi, ali bi htjeli da budu i treći. Onda su treći rekli da neće, a prvi uvjerili druge da budu za. Ali su i drugi uvjerili prve da moraju biti zadovoljni i treći. Pa kad su prvi, drugi i treći prebrojali svoje ruke, onda su krenuli u pohod pa jedni drugima, drugi trećima, treći prvima, podizali ruke za nezakonite amandmane. I kad su sve tako dogovorili, u međuvremenu su se opet posvađali. Pa su na ovom zadnjem susretu treći bili za, prvi protiv, drugi ni za ni protiv.

Nije tu više važno ni što je korisno za građane, ni što je u skladu sa zakonom… Važno je da oni jedni drugima i trećima kažu da su izdajnici, prodani, kupljeni. Prvi, drugi ili treći, svejedno tko je tko!

Zamislite da ja ovako vodim gradsku upravu…

Sreća da ovako destruktivna grupa nije imala priliku nanositi štetu proteklih desetljeća jer bismo umjesto grada lidera u većini kategorija gledali druge kako rade i pravdali zašto mi to ne možemo.

I da bude još tužnije, dolazi i završna riječ predsjednika vijeća – onog četvrtog: ‘Sve najbolje onima koji će s nama dolaziti u doticaj jer će im sva sreća trebati!'”

 

ZADAR / ŽUPANIJA

U UTORAK SVEČANO DILJEM ZADARSKE NADBISKUPIJE Slivnica slavi blagdan sv. Kuzme i Damjana, zadarske Milosrdnice sv. Vinka Paulskog

Objavljeno

-

By

Blagdan sv. Kuzme i Damjana svečano se slavi u utorak, 27. rujna u župi sv. Kuzme i Damjana u Slivnici.

Svečano misno slavlje u župnoj crkvi sv. Kuzme i Damjana s početkom u 11,00 sati, potom i svečanu procesiju s kipovima Kuzme i Damjana kroz to mjesto u zadarskom zaleđu predvodi zadarski nadbiskup koadjutor Milan Zgrablić.

Prije mise, u župnoj crkvi u 10,20 sati započinje molitva krunice.

Proslavi župnog blagdana prethodi Trodnevnica od 24. do 26. rujna s početkom u 18,30 sati, započinjući s molitvom krunice.   

Blagdan sv. Vinka Paulskog svečano se slavi u utorak, 27. rujna u samostanu sv. Vinka u Zadru gdje djeluju Milosrdnice sv. Vinka Paulskog.

Koncelebrirano misno slavlje u kapeli zadarskog samostana u 18,00 sati predvodi zadarski nadbiskup Želimir Puljić.

Milosrdnice su jedna od najbrojnijih ženskih redovničkih zajednica djelatna u različitim pastoralnim službama u Zadarskoj nadbiskupiji. U sklopu samostana Sv. Vinka djeluje dječji vrtić Blagovijest kojega vode milosrdnice i među najtraženijim je dječjim vrtićima u Zadru.

 
Nastavi čitati

Galerije

FOTOGALERIJA Subotnja špica

Objavljeno

-

 
Nastavi čitati

ZADAR / ŽUPANIJA

PRVO NAZOVITE! Evo tko je dežurni stomatolog ove nedjelje…

Objavljeno

-

By

Foto: StockSnap / Pixabay

Ove nedjelje, 25. rujna 2022. godine, u dentalnoj zdravstvenoj zaštiti u pripravnosti je Iva Rakvin Krizmanić, dr.med.dent.

Zahvati će se obavljati u ordinaciji dentalne medicine na adresi Lovre Matačića 50, Zadar, u vremenu od 8 do 20 sati, isključivo uz prethodni dogovor na broj telefona 091/517-6248.

 
Nastavi čitati
Oglasi
Oglasi

U trendu