Connect with us

ZADAR / ŽUPANIJA

(FOTOGALERIJA) Neno Belan & Fiumens nastupili na zadarskoj adventskoj pozornici

Objavljeno

-

Foto: Bojan Bogdanić


Što je obećao, to je i ispunio! Obećao je pozitivnu energiju i dobre vibracije, a tako je i bilo na sinoćnjem koncertu Nene Belana na zadarskoj adventskoj pozornici.

“A gdje si ti” – pjesma je s kojom je otvorio svoj koncert na Adventu u Zadru. Zbog odlične i rasplesane atmosfere, zasigurno će ostati u pamćenju svima onima koji ga nisu propustili i koje nije trebalo pitati gdje su. Obzirom na broj posjetitelja, jasno je da su bili na Trgu Petra Zoranića!

Više od dva sata trajala je odlična zabava uz raspoloženog Belana i njegove Fiumense. Nema koje pjesme nije bilo na koncertnom repertoaru. “Divojka s juga”, “Jagode i čokolada”, “Rock galama”, “Rijeka snova”, “Ponoćna zvona”, “Sunny day” i još niz drugih velikih hitova iz njegove duge i bogate karijere.

Kao gost koncerta Neni Belanu i Fiumensima na saksofonu se pridružio pjevač Daleke obale Jakša Jordes, s kojim Belan često surađuje, ali i zadarska pjevačica vrhunskoga glasa Elena Stella.

Iako se nisu imali prilike družiti posljednjih godinu dana, ovim koncertom je potvrđeno da ljubav zadarske publike i Nene Belana traje i dalje nakon svih ovih desetljeća!

00-019-Advent-u-Zadru-Neno-Belan-10.12.2021-foto-Bojan-Bogdanic-011

Image 2 of 90

 
Nastavi čitati
Kliknite za komentar

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

ZADAR / ŽUPANIJA

PRED VRATIMA PROMJENA VREMENA / Iskoristite sunčanu subotu. Od nedjelje pljuskovi i grmljavina

Objavljeno

-

By

foto: Saša Čuka

Danas pretežno sunčano, mjestimice s umjerenom naoblakom. Ujutro ponegdje magla, većinom samo u Podravini i Međimurju. Poslijepodne uz prolazno više oblaka, uglavnom na jugu zemlje i u unutrašnjosti Istre lokalno može pasti malo kiše ili pljusak. Vjetar slab do umjeren jugozapadni, na Jadranu i jugo, a ujutro duž obale burin. Najviša dnevna temperatura većinom od 22 do 27 °C.

U nedjelju promjenljivo i nestabilno. Uz umjeren i jak razvoj oblaka mjestimice će biti kiše i pljuskova s grmljavinom, osobito na Jadranu i krajevima uz Jadran. Vjetar na kopnu većinom slab jugozapadni, na Jadranu umjereno do jako jugo. Najniže jutarnja temperatura od 10 do 15, na moru između 14 i 19, a najviša dnevna uglavnom od 22 do 27 °C.

IZGLEDI VREMENA:

Promjenljivo i nestabilno mjestimice s kišom i pljuskovima s grmljavinom. Vjetar na kopnu slab do umjeren jugozapadni, na Jadranu većinom umjereno jugo. Temperatura zraka bez veće promjene.

 
Nastavi čitati

ZADAR / ŽUPANIJA

OPĆINA SV. FILIP I JAKOV: Odobreno 89.977,03 eura za uređenje igrališta Raštane Gornje

Objavljeno

-

By

Prvi dio Zahtjeva za potporu Nositelja projekta OPĆINA SVETI FILIP I JAKOV, u čije ime i za čiji račun je LOKALNA AKCIJSKA GRUPA „LAURA“ podnijela prvi dio Zahtjeva za potporu za provedbu tipa operacije 7.4.1. »Ulaganja u pokretanje, poboljšanje ili proširenje lokalnih temeljnih usluga za ruralno stanovništvo, uključujući slobodno vrijeme i kulturne aktivnosti te povezanu infrastrukturu« koji se provodi putem lokalnih razvojnih strategija (LRS) odabranih LAG-ova unutar podmjere 19.2. »Provedba operacija unutar CLLD strategije« je pozitivno ocijenjen.

Temeljem kriterija odabira, odabrani LAG je dodijelio 60 bodova te Agencija za plaćanja potvrđuje dodijeljeni iznos bodova.

Agencija za plaćanja utvrđuje intenzitet potpore u visini od 90% za ulaganje.

Procijenjeni iznos potpore je 89.977,03 EUR, a utvrđen je sukladno Planu nabave.

Opis predmeta nabave:

Izgradnja montažne tribine i opremanje nogometnog igrališta (postavljanje rasvjete)u naselju Raštane Gornje.

Radovi rušenja i demonataže, zemljani radovi, tesarski i betonski radovi, armirački radovi, montažerski radovi na izgradnji montažne tribine; pripremno završni i zemljani radovi i elektromontažni radovi na postvaljanju rasvjete; sukladno troškovniku Glavnog projekta.

Nositelj projekta OPĆINA SVETI FILIP I JAKOV je podnio prijavu projekta dana 21. kolovoza 2023. godine na LAG natječaj za tip operacije Mjera 8 “Ulaganja u pokretanje, poboljšanje ili širenje lokalnih temeljnih usluga„ LOKALNE AKCIJSKE GRUPE „LAURA“. Nakon provedenog postupka odabira projekata od strane odabranog LAG-a, utvrđeno je da nositelj projekta/projekt ispunjava uvjete i kriterije propisane LAG Natječajem. Nositelju projekta je dana 17. listopada 2023. godine izdana Odluka o odabiru projekta. Odlukom o odabiru projekta, projekt je odabran na LAG Natječaju.

 
Nastavi čitati

ZADAR / ŽUPANIJA

DOBRE VIJESTI / Dijagnostika poremećaja iz spektra autizma od sada i u zadarskoj bolnici!

Objavljeno

-

By

Dijagnostika poremećaja iz spektra autizma sada se može dobiti na Odjelu pedijatrije Opće bolnice Zadar i to putem uputnice. Vijest je ovo koju je, nakon nabave i provedbe ADOS-2 instrumenta, s ponosom objavio naš tim psihologa i logopeda, priopćeno je iz Bolnice.

Do sada su roditelji bili primorani na ovakve oblike dijagnostičkih postupaka odlaziti u veće gradove, gdje su za navedenu procjenu dugačke liste čekanja.

Opservacijski protokol za dijagnostiku autizma (ADOS-2) je standardizirani protokol koji se koristi u postupku dijagnostike pojedinaca kod kojih postoji sumnja na poremećaj iz spektra autizma. Prije samog početka provedbe zadarska je bolnica trebala nabaviti dijagnostički set, ali i osigurati kvalificirane zdravstvene radnike za provođenje ADOS-2 instrumenta. Stručnjaci koji u Općoj bolnici Zadar sudjeluju u izvođenju samog protokola su psihologinje Anita Čačić i Antica Petričić, spec. kliničke psihologije te logopedinja Anamarija Jurin, spec. rane intervencije.

Sve informacije vezane za naručivanje možete zatražiti putem e-mail adrese logoped@bolnica-zadar.hr.

Grad Zadar i Zadarska županija, ostale jedinice lokalne uprave i samouprave te brojna trgovačka društva prepoznali su regionalni značaj Opće bolnice Zadar te su financijskim sredstvima pomogli u nabavi ADOS-2 instrumenta i sufinanciranju obvezne edukacije zaposlenih djelatnika za njegovo provođenje.

“Smatramo kako ovaj način rada predstavlja veliki kvalitativni iskorak u području dijagnostike Odjela za pedijatriju Opće bolnice Zadar te se ovim putem zahvaljujemo svim donatorima koji su udruženim snagama omogućili sveobuhvatnu dijagnostiku djece s poremećajem iz spektra autizma!”, poručuje tim psihologa i logopeda iz OB Zadar.

Iz zadarske bolnice upućene su ovom prilikom i zahvale, i to:

Grad Zadar                                                                     Julijana Begonja

Zadarska županija                                                         B. N. Invest d.o.o.

Grad Nin                                                                         Dobre vibracije d.o.o.

Općina Zemunik Donji                                                 NISA d.o.o.

Općina Sukošan                                                             Profil gradnja d.o.o.

Općina Sveti Filip i Jakov                                             Teodolit d.o.o.

DVORINA d.o.o.                                                            Dječji vrtić Maslačak

AMPLUS-INŽENJERING d.o.o.                                     INEL-PROJEKT d.o.o.

ORBIS d.o.o.                                                                   Mikeli Trade d.o.o.

IBIS 92 d.o.o.                                                                  Partner d.o.o.

JADERA d.o.o.

 
Nastavi čitati
Oglasi
Oglasi
Oglasi
Oglasi

U trendu