Connect with us

ZADAR / ŽUPANIJA

(FOTO/VIDEO) “COVER ME IN SUNSHINE” Zadarski Libretići imaju novi singl – pogledajte video…

Objavljeno

-

Fotografije: Ivana Begović

U današnjim vrlo izazovnim vremenima ponekad nam se čini da je upravo nama odraslima najteže, no mi se s tim baš i ne bismo do kraja složili… Djeca su onaj dio sveukupne populacije koji gotovo pune dvije godine nema normalno djetinjstvo: prošli su i još uvijek prolaze izvođenje nastave online, česte izolacije i separacije od svojih vršnjaka, zatvaranje u svoje domove i manjak vremena provedenog u slobodnoj i nesputanoj igri, gubitak njima zlata vrijednih i važnih slobodnih aktivnosti, previše vremena provedeno na računalu… I tako bismo mogli, nažalost, unedogled.

Glazbeni studio LIBRETO tim je životnim okolnostima i uvjetima odlučio doskočiti na samo svoj način: nisu ugasili pjesmu, ples i druženje “u svojim redovima”. Nikada. Dapače, entuzijastično je i srčano potiču, a kao rezultat tog rada nastao je i projekt znakovita naziva COVER ME IN SUNSHINE.

Naime, djeca, mali pjevači iz javnosti dobro poznatog Dječjeg zbora LIBRETIĆI, odlučili su, zajedno sa svojim voditeljima, Dinkom Habušem i Ivanom Begović, obraditi svjetski poznati hit kojega u originalu izvode pjevačica Pink zajedno sa svojom kćeri, Willow Sage Hart. Dubinski su proživjeli svaku notu i svaki optimistični, radosni stih, pun svježine, utjehe i nade u bolje sutra, te su se uputili u studio Marina Ćute i snimiti uvježbano. Potom je uslijedilo i video snimanje u Biogradu, u prostoru Zazu igraonice (vl. Tana Ramić), gdje su se djeca sjajno provela pjevajući, plešući (koreografkinja Patricija Žunić), igrajući se, družeći se i snimajući vesele, nezaboravne kadrove (snimatelji Marin Ćuto i Katarina Mikulec), a sami to iskustvo opisuju kao dugoočekivani odlazak na zabavni i kreativni izlet koji su dugo iščekivali.

Krajnji produkt toga jest videospot pod nazivom COVER ME IN SUNSHINE kojega su ponosno objavili na svom YouTube kanalu pod nazivom Glazbeni studio Libreto te i ovom prilikom pozivaju sve svoje slušatelje, kao i one koji će to tek postati, da pogledaju njihov novi videouradak i upiju barem dašak divne, vesele, optimistične i poticajne atmosfere sa snimanja, a koja ih i inače uvijek prati u njihovom radu i stvaralaštvu.

Voditelji LIBRETA, Dinko i Ivana, u vrlo skoroj budućnosti najavljuju još jedan novi singl, ovoga puta u potpunosti u božićnom ruhu, za kojega su sami napisali i stihove i glazbu, a za sada nam samo mogu otkriti naziv pjesme – POKRAJ KAMINA, uz završnu poruku kako oni nikada neće odustati od svoje primarne misije i poziva – da svakom djetetu u LIBRETU, kroz svoj rad i djelovanje, nastoje obogatiti njihovo djetinjstvo i ostaviti pregršt prekrasnih uspomena za sobom.

“Mi smo uvijek na strani djece, oni su naš najveći motivatori, snaga, veselje i inspiracija. Djeca su jedina nada u sretnu budućnost. A od iskrene vjere u nju se nikada ne odustaje!” složno zaključuje ovaj kreativni poslovni i bračni par.

 
Nastavi čitati
Kliknite za komentar

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

ZADAR / ŽUPANIJA

VAŽNA OBAVIJEST IZ ZADARSKOG VODOVODA: U srijedu bez vode dio Tuđmanove, Polačišće, Zrinsko-frankopanska… Cijela Relja u problemu

Objavljeno

-

By

Zbog izvođenja radova tvrtke Lavčević d.o.o. prema projektu rekonstrukcije ul.Dr.Franje Tuđmana, dana 26.01.2022.godine (srijeda) u vremenu od 08:00 do 15:00 h bez vode biti će potrošači u ul.:

  • Dr. Franje Tuđmana od k.br.11 do k.br.15
  • Polačišće
  • Petra Svačića
  • Glagoljaška
  • Zrinsko Frankopanska
  • Trg kneza Višeslava  

Također se obavještavaju potrošači na gradskom području Relja, da može doći do otežane vodoopskrbe u navedenom vremeneskom periodu.

Tijekom radova cisterna s vodom za ljudsku potrošnju biti će smještena u ulici Polačišće kod k.br.9.

 
Nastavi čitati

ZADAR / ŽUPANIJA

ZA PRAVOVREMENO OTKRIVANJE BOLESTI U Općoj bolnici Zadar otvoren Centar za preventivnu medicinu

Objavljeno

-

By

“S neskrivenim zadovoljstvom obavještavamo Vas kako je u Općoj bolnici Zadar otvoren Centar za preventivnu medicinu”, priopćeno je danas iz OB.

U nastavku prenosimo cijelo priopćenje iz zadarske Bolnice:

“Benefiti ovakvog Centra za područje naše Županije pa i šire od toga nemjerljivi su u svakodnevnom nastojanju svih nas u pravodobnom prepoznavanju i otkrivanju bolesti koje onda osigurava i uspješnije liječenje koje dovodi do produljene i poboljšane kvalitete života, očuvane radne sposobnosti pojedinaca i zajednice, te smanjenja ukupnih troškova zdravstvene zaštite.

Centar za preventivnu medicinu Opće bolnice Zadar smješten je na 2. katu Poliklinike Zadar gdje je u ugodnom ambijentu uz suvremenu medicinsku opremu i vodeće stručnjake pojedine medicinske djelatnosti moguće obaviti preventivni sistematski pregled.

Opća bolnica Zadar dugi niz godina obavlja sistematske preglede i sudjeluje u Nacionalnim preventivnim programima ranog otkrivanja raka dojke, raka pluća, raka vrata maternice i raka debelog crijeva te je uključena u provedbu Programa preventivnih sistematskih pregleda hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata.

Tijekom 2021. godine usprkos pandemiji SARS CoV-2  virusa i epidemiološkim mjerama obavilo se preko 3000 sistematskih pregleda.

Preseljenjem u nove prostorije na Poliklinici stvoreni su uvjeti za proširenje kapaciteta i obavljanje većeg broja usluga. Iz navedenih razloga u ponudi su novi paketi usluga koje mogu ugovoriti i fizičke osobe, što dosad nije bilo moguće upravo zbog ograničenih kapaciteta.

Ovisno o potrebama i interesu žitelja naše županije plan je proširivati ponudu usluga za koje postoje slobodni kapaciteti. Ukupan prihod ostvaren od ove djelatnosti bit će isključivo namjenski utrošen za poboljšanje uvjeta za smještaj i liječenje naših pacijenata.

Više informacija o paketima usluga, cijenama, naručivanju, radnom vremenu dostupno je na službenoj web stranici Centra za preventivnu medicinu.”

www.cpm.bolnica-zadar.hr

 
Nastavi čitati

ZADAR / ŽUPANIJA

BUTKOVIĆ SA DUKIĆEM I LONGINOM Stotine milijuna kuna vrijedni infrastrukturni projekti za Zadar

Objavljeno

-

By

Foto: Božidar Kolega / Radio Zadar

Ministar prometa, mora i infrastrukture Oleg Butković sastao se danas sa zadarskim županom Božidarom Longinom i gradonačelnikom Brankom Dukićem. Tema sastanka bili su prioriteti cestovnih i željezničkih pravaca u županiji.  

– U tijeku su izmjene i dopune prostornog plana Zadarske županije kojima su definirani prioriteti cestovnih i željezničkih pravaca u županiji kao i pomorskog i zračnog prometa. Osnovni cestovni prioritet je spoj grada Zadra sa spojem na autocestu Zadar 1, istaknuo je nakon sastanka ministar Butković

Razgovaralo se i o izmještanju ceste DC-306 kojim bi se rasteretio promet u zapadnom dijelu Zadra, cesta kojom u ljetnim mjesecima prođe preko 15 tisuća vozila dnevno.

Što se tiče lučke infrastrukture, radovi na rivi u Zadru uz luku u Tkonu i Luke Sali veliki su projekti koji se izvode uz pomoć europskog novca rekao je Butković.

Nakon godina pravnih borbi država će ući u posjed marine Zadar. Izjavio je to danas u Zadru ministar prometa, mora i infrastrukture Oleg Butković odgovorivši i što će biti s trenutačnim objavljenim natječajem za koncesiju marine Zadar.

Izvor: Radio Zadar

 
Nastavi čitati
Oglasi
Oglasi

U trendu