Connect with us

ZADAR / ŽUPANIJA

ZADARSKI OPERNI PJEVAČ U EMISIJI “KOLIBRIS” Boris Martinović: “Kod pjevanja, mora se probuditi duša u tijelu”

Objavljeno

-

U emisiji KolibriS gostovao je svjetski poznat operni pjevač Boris Martinović koji desetljećima osvaja svjetsku publiku ljepotom svog glasa, izvrsnom interpretacijom i izrazitom muzikalnošću.

Boris je rođen u Zadru, no već u ranoj mladosti s roditeljima seli u New York gdje je završio studij glazbe na poznatoj Julliard School of Music. Debitirao je 1976. godine u Lincoln Centru u New Yorku i već tada se u novinama New York Daily News o njemu pisalo kao “dvadeset-jednogodišnjem opernom bas pjevaču ogromnog potencijala”. Njegovu plodnu i bogatu karijeru obilježile su i suradnje s velikim dirigentima i pjevačima, a posebno se ističu nastupi s tri tenora – Domingom, Carrerasom i Pavarottijem te slavnim opernim pjevačicama Montserrat Caballé, Mirellom Freni i Denyce Graves.

U sklopu emisije razgovarali su i o Ljetnoj opernoj školi za solo-pjevače koju je Boris Martinović pokrenuo ovo ljeto u Zadru. Ove godine škola se održala na otoku Ugljanu i u čast Borisa Martinovića na Ugljan je došao slavni talijanski operni dirigent Marco Balderi, koji je nastupao kao pijanist na koncertima akademije i bio jedan od profesora. Za Ljetnu opernu školu prijavilo se 76 pjevača iz cijelog svijeta. Stručni žiri izabrao je 16 pjevača iz Meksika, USA, Njemačke, Italije, Armenije i Portugala koji su bili sudionici škole 2021. Slijedeće godine škola se održava u Zadru. Profesori će biti slavni Fabio Armiliato, Svetla Vassileva, Diana Martinovich i Boris Martinovich. Planiraju se i tri koncerta profesora škole i studenata, kao i postavljanje skraćene verzije opere W.A. Mozart-a Figarov Pir i G.Rossini-a Seviljski brijač.

“Mnogi su talentirani, ali sve drže u sebi. Kod pjevanja mora se probuditi duša u tijelu. Pjevanje je fizički, ali i duhovni čin i taj unutrašnji dio, koji je po meni najbitniji, je ključan jer tada glas izlazi van s dušom i snagom koju i drugi osjete”, kazao je Martinović.

Cijelu emisiju možete pogledati u nastavku:

 
Nastavi čitati
Kliknite za komentar

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

ZADAR / ŽUPANIJA

VIŠNJIK/ Obavijest o zatvaranju prometnice 

Objavljeno

-

By

Privremeno se zatvara Ulica Slavka Perovića dana 05. svibnja 2024. godine u vremenu od 06:00 do 22:00 sati zbog održavanja automobilističkog natjecanja „Nagrada grada Zadra” 2024., koje će se održati u tom vremenskom periodu na sjevernom parkiralištu ŠC Višnjik u organizaciji Auto karting kluba „Zadar” i  automobilističkog kluba „RTZ”.

 
Nastavi čitati

ZADAR / ŽUPANIJA

VIR / U prometnoj nesreći teško ozlijeđen 24-godišnji vozač quada

Objavljeno

-

By

Jučer, 01. svibnja oko 18,30 sati, na Viru se dogodila prometna nesreća u kojoj je jedna osoba teško ozlijeđena.

Prometna nesreća se dogodila na poljskom putu na predjelu Crvene stijene kada  je 24-godišnjak upravljajući četverociklom (quad) zagrebačkih registracijskih oznaka, iz neutvrđenih razloga izgubio nadzor nad upravljačem te vozilom sletio niz liticu u more.

Na mjesto događaja su upućene sve žurne službe, nakon čega je 24-godišnjak prevezen na pružanje liječničke pomoći u OB Zadar, gdje su mu konstatirane teške tjelesne ozljede.

Na mjestu događaja je policija provela očevid te je o svemu upoznato nadležno državno odvjetništvu.

 
Nastavi čitati

ZADAR / ŽUPANIJA

ROVANJSKA / Poginuo 37-godišnji ronilac

Objavljeno

-

By

Jučer, 01. svibnja u 17.40 sati policija je zaprimila dojavu u svezi nestanka 37-godišnjeg hrvatskog državljanina koji je tijekom popodneva ronio u moru kod mjestu Rovanjska.

U potragu za roniocem odmah se uključila policija te druge žurne službe.

Tijelo ronioca pronađeno je oko 20 sati u moru na udaljenosti oko 20 metara od obale, na dubini oko 2,6 metara, koje su potom policijski službenici – ronioci, Interventne jedinice policije Policijske uprave zadarske, izvukli iz mora.

Tijelo stradalog ronioca pregledao je mrtvozornik koji je utvrdio kako na tijelu nema vidljivih tragova nasilja, a tijekom današnjeg dana obavit će se obdukcija kako bi se utvrdio uzrok smrti. 

 
Nastavi čitati
Oglasi
Oglasi
Oglasi
Oglasi

U trendu