Connect with us

ZADAR / ŽUPANIJA

REAGIRANJE Zadarski HDZ o sjednici Vijeća: “SDP, Akcija mladih i Meštrovićeva lista nanose nemjerljivu štetu gradu Zadru!”

Objavljeno

-

O razvoju događaja na jučerašnjoj sjednici Gradskog vijeća Grada Zadra očitovao se prvo gradonačelnik Zadra Branko Dukić, a danas poslijepodne i sam HDZ. Evo što kažu:

“Završila je još jedna sjednica Gradskog vijeća na kojoj smo opet vidjeli kako većina – sastavljena od još malo pa bivšeg SDP-a, Akcije davno mladih i liste Enia zečjeg srca, a pod vodstvom potpuno dezorijentiranog kormilara Marka Vučetića – sramoti samu sebe.

Ipak, puno je gore od toga što oni sramote sebe to što pretvaraju u ruglo grad u kojem žive, jer toliko nekulture, neznanja, zlobe i frustracija ovaj grad nikada nije doživio, a ponajmanje zaslužio.Njihovo jedino geslo je biti protiv svega, “samo budi protiv”! A što nude kao rješenje?

Apsolutno ništa, osim malih i velikih laži, dezinformacija, podmetanja i etiketiranja svega i svakoga izuzev sebe i svojih pajdaša i sponzora. Da su takvi likovi odlučivali o ovom gradu proteklih desetljeća, počevši od njegove obrane u Domovinskom ratu pa do ubrzanog razvoja i realizacije čitavog niza kapitalnih projekata koji su razvili Zadar u jedan od najprivlačnijih gradova Hrvatske – postali bi prvorazredna kulturna i gospodarska provincija Europe.

Bilo je u Gradskom vijeću i prije različitih stavova, prijedloga i sukoba mišljenja, ali uvijek su svima Zadar i zadarski interesi bili prije i iznad svega! Ovo što danas radi većina u Gradskom vijeću na čelu s Radetom, Enijem i Rubešom/Pupićem, podsjeća na Herostrata iz antičkoga doba, čovjeka koji je zapalio veliko svetište, hram u Efesu, i to iz puke želje da postane slavan i značajan.

Tako i ovi današnji Herostrati guše ovaj grad i sve njegove svetinje samo iz puke želje da budu značajni i ništa više, tražeći svoje promašene puteve, nerealizirane ambicije i frustracije, a sve s dijagnozom lažne superiornosti. Jedino u čemu su oni superiorni jesu uvrede, “beštime” i sramota koju čine ovome gradu.

Naravno da ih nakon sljedećih izbora, kad god oni bili, više neće biti nigdje jer se Zadrani ne žele sramiti svoga Gradskog vijeća, ne žele zastoj u razvoju grada, ne žele “beštime”, vrijeđanje i sramoćenje. Nažalost, do njihova odlaska s političke scene, šteta koju rade bit će nemjerljiva!

Naš Zadar sa svojom sjajnom perspektivom, s 30-godišnjim statusom lidera u razvoju i napretku, zahvaljujući ovakvim iluzionistima može postati samo jadni fenjeraš, odnosno primjer kako tri “luda” mogu uništiti što su generacije i generacije mukotrpno s ljubavlju gradile.

Quo vadis, Zadre naš jedini?”

 

ZADAR / ŽUPANIJA

U UTORAK SVEČANO DILJEM ZADARSKE NADBISKUPIJE Slivnica slavi blagdan sv. Kuzme i Damjana, zadarske Milosrdnice sv. Vinka Paulskog

Objavljeno

-

By

Blagdan sv. Kuzme i Damjana svečano se slavi u utorak, 27. rujna u župi sv. Kuzme i Damjana u Slivnici.

Svečano misno slavlje u župnoj crkvi sv. Kuzme i Damjana s početkom u 11,00 sati, potom i svečanu procesiju s kipovima Kuzme i Damjana kroz to mjesto u zadarskom zaleđu predvodi zadarski nadbiskup koadjutor Milan Zgrablić.

Prije mise, u župnoj crkvi u 10,20 sati započinje molitva krunice.

Proslavi župnog blagdana prethodi Trodnevnica od 24. do 26. rujna s početkom u 18,30 sati, započinjući s molitvom krunice.   

Blagdan sv. Vinka Paulskog svečano se slavi u utorak, 27. rujna u samostanu sv. Vinka u Zadru gdje djeluju Milosrdnice sv. Vinka Paulskog.

Koncelebrirano misno slavlje u kapeli zadarskog samostana u 18,00 sati predvodi zadarski nadbiskup Želimir Puljić.

Milosrdnice su jedna od najbrojnijih ženskih redovničkih zajednica djelatna u različitim pastoralnim službama u Zadarskoj nadbiskupiji. U sklopu samostana Sv. Vinka djeluje dječji vrtić Blagovijest kojega vode milosrdnice i među najtraženijim je dječjim vrtićima u Zadru.

 
Nastavi čitati

Galerije

FOTOGALERIJA Subotnja špica

Objavljeno

-

 
Nastavi čitati

ZADAR / ŽUPANIJA

PRVO NAZOVITE! Evo tko je dežurni stomatolog ove nedjelje…

Objavljeno

-

By

Foto: StockSnap / Pixabay

Ove nedjelje, 25. rujna 2022. godine, u dentalnoj zdravstvenoj zaštiti u pripravnosti je Iva Rakvin Krizmanić, dr.med.dent.

Zahvati će se obavljati u ordinaciji dentalne medicine na adresi Lovre Matačića 50, Zadar, u vremenu od 8 do 20 sati, isključivo uz prethodni dogovor na broj telefona 091/517-6248.

 
Nastavi čitati
Oglasi
Oglasi

U trendu