Connect with us

ZADAR / ŽUPANIJA

ECO SEA CROATIA U subotu akcija čišćenja podmorja u Arbanasima

Objavljeno

-

Ovu subotu 23 listopada s početkom u 10 sati u Arbanasima na Muškom banju ispod šetališta Karma, MO Arbanasi će u suradnji s KDP Donat, ronilačkim klubom sv. Roko iz Bibinja i talijanskom tvrtkom Pelikan system održati ekološku akciju čišćenja podmorja.

Ronioci i plivači će vaditi iz mora sve što ne pripada prirodi i moru.  

Prema podacima direktora tvrtke Pelikan System, talijanske tvrtke koja je jedan od svjetskih lidera u sustavnom prikupljanju i zbrinjavanju plastičnog otpada iz mora, svake godine u moru završi 10 milijuna tona plastičnog otpada ili 1.300.000 slonova!  

Svaku  sekundu 50 kg plastike završava u more od kojih 50 % tone na morsko dno, čemu svjedočimo i u našem Jadranu.

Ova akcija je i edukativnog karaktera pa će se tako odvijati i radionice za djecu koja će kroz svoje sudjelovanje u razvrstavanju izronjenog otpada postati aktivni sudionici čišćenja podmorja, te će oslikavati cijelu akciju iz samo njima vidljive perspektive.

Zdenka Vrgoč iz Međunarodnog centra za podvodnu arheologiju održati će radionicu rekonstrukcije keramike dok će Alen Petani održati malakološku radionicu gdje će djeca proučavati žive primjerke puževa i školjkaša.

Naši vrijedni ronioci iz RK Sv. Roko fotografirati će podvodni živi svijet kao i cijelu akciju uklanjanja otpada te će se tjedan dana kasnije otvoriti izložba s fotografijama i oslikanim dječjim radovima s Eco Sea akcije u gradskoj područnoj knjižnici Arbanasi.

KDP Donat želi na ovaj način povezati svoje sportske ciljeve sa ekologijom i održivosti prirodnog okoliša i našeg mora te pokazati da nije dovoljna samo teorija već i stvarno djelovanje u praksi.

“Svi građani našeg grada, sportaši i svi oni koji su ekološki osviješteni, a poglavito mještani Arbanasi su dobrodošli na veliku akciju ovu subotu”, poručuju.

 
Nastavi čitati
Kliknite za komentar

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

ZADAR / ŽUPANIJA

FOTOGALERIJA Zimski đir gradom

Objavljeno

-

By

IMG_0082

Image 1 of 72

 
Nastavi čitati

ZADAR / ŽUPANIJA

HVIDR-a ZADAR: Osvojeni pehari sa Sportsko rekreativnih igara u Poreču

Objavljeno

-

By

Proteklog vikenda, 26.-28.11.2021.g. održane su Sportsko rekreativne igre državne razine Hrvatskog paraolimpijskog odbora I državno natjecanje u šahu u Poreču.

Zbog pandemije i poštivanja svih epidemioloških mjera, zadarske ekipe su nastupile sa malo manjim brojem sportaša nego inače, tako da je na natjecanju nastupilo 16 sportaša ispred Športskog saveza osoba s invaliditetom Zadarske županije u četiri discipline: boćanje, elektronski pikado, viseća kugla i šah.

“Ipak, ni ovi posebni uvjeti nisu spriječili naše boćare da se vrate kao državni prvaci sa dva pehara koja su osvojili za prva mjesta u parovima i u trojkama na čemu im posebno čestitamo.

Čestitamo i svim ostalim natjecateljima na uloženom trudu i predstavljanju našeg Saveza i Udruge HVIDR-a Zadar”, stoji u priopćenju zadarske HVIDR-e.

 
Nastavi čitati

ZADAR / ŽUPANIJA

PROJEKT BRENDIRANJA Grad Zadar poziva građane na popunjavanje on-line upitnika

Objavljeno

-

By

Grad Zadar provodi istraživačke aktivnosti projekta brendiranja, u koju svrhu je danas građanima upućen i sljedeći poziv:

“Poštovani građani i građanke,

pozivamo Vas da ispunite on-line upitnik i svojim odgovorima direktno pridonesete provedbi istraživačkih aktivnosti projekta brendiranja s ciljem stvaranja komunikacijskog sustava koji će pomoći uspostavljanju i razvoju kulturnog identiteta grada.

Realizacija projekta odvija se kroz UO za kulturu i šport te se realizira kroz istraživačke aktivnosti. Aktivnost je predviđena Planom razvoja kulture Grada Zadra 2019. – 2026. kroz strateški cilj Ojačati vidljivost kulture prema ciljanim skupinama i cilj Jačanje grada Zadra kao kulturnog središta.”

Upitniku do kraja ovog tjedna možete pristupiti na sljedećem linku:

https://limesurvey.srce.hr/275323?lang=hr

 
Nastavi čitati
Oglasi
Oglasi

U trendu