Connect with us

ZADAR / ŽUPANIJA

HDZ OBJAVIO LISTE KANDIDATA ZA IZBOR PREDSJEDNIKA I POTPREDSJEDNIKA Kalmeta i Erlić bez protukandidata

Objavljeno

-

Utvrđene liste kandidata za izbor predsjednika i potpredsjednike Županijskog odbora, gradskih i općinskih odbora HDZ-a u Zadarskoj županiji, priopćeno je danas iz zadarskog HDZ-a

Sukladno članku 55. Pravilnika o unutarstranačkim izborima u Hrvatskoj demokratskoj zajednici od 30. kolovoza 2021. godine, objavljene su liste kandidata za predsjednika i potpredsjednike županijskog odbora, gradskih i općinskih odbora HDZ-a u Zadarskoj županiji, na izborima koji će se održati 17. listopada 2021. godine.

Županijski odbor bira predsjednika i 4 potpredsjednika, gradski odbori biraju predsjednika i 3 potpredsjednika, dok općinski odbori biraju predsjednika i 2 potpredsjednika.

Za predsjednika ŽO HDZ-a jedini je kandidat Božidar Kalmeta, a za šefa gradskog odbora Šime Erlić.

U nastavku donosimo pregled svih kandidacija:

 

ZADAR / ŽUPANIJA

U UTORAK SVEČANO DILJEM ZADARSKE NADBISKUPIJE Slivnica slavi blagdan sv. Kuzme i Damjana, zadarske Milosrdnice sv. Vinka Paulskog

Objavljeno

-

By

Blagdan sv. Kuzme i Damjana svečano se slavi u utorak, 27. rujna u župi sv. Kuzme i Damjana u Slivnici.

Svečano misno slavlje u župnoj crkvi sv. Kuzme i Damjana s početkom u 11,00 sati, potom i svečanu procesiju s kipovima Kuzme i Damjana kroz to mjesto u zadarskom zaleđu predvodi zadarski nadbiskup koadjutor Milan Zgrablić.

Prije mise, u župnoj crkvi u 10,20 sati započinje molitva krunice.

Proslavi župnog blagdana prethodi Trodnevnica od 24. do 26. rujna s početkom u 18,30 sati, započinjući s molitvom krunice.   

Blagdan sv. Vinka Paulskog svečano se slavi u utorak, 27. rujna u samostanu sv. Vinka u Zadru gdje djeluju Milosrdnice sv. Vinka Paulskog.

Koncelebrirano misno slavlje u kapeli zadarskog samostana u 18,00 sati predvodi zadarski nadbiskup Želimir Puljić.

Milosrdnice su jedna od najbrojnijih ženskih redovničkih zajednica djelatna u različitim pastoralnim službama u Zadarskoj nadbiskupiji. U sklopu samostana Sv. Vinka djeluje dječji vrtić Blagovijest kojega vode milosrdnice i među najtraženijim je dječjim vrtićima u Zadru.

 
Nastavi čitati

Galerije

FOTOGALERIJA Subotnja špica

Objavljeno

-

 
Nastavi čitati

ZADAR / ŽUPANIJA

PRVO NAZOVITE! Evo tko je dežurni stomatolog ove nedjelje…

Objavljeno

-

By

Foto: StockSnap / Pixabay

Ove nedjelje, 25. rujna 2022. godine, u dentalnoj zdravstvenoj zaštiti u pripravnosti je Iva Rakvin Krizmanić, dr.med.dent.

Zahvati će se obavljati u ordinaciji dentalne medicine na adresi Lovre Matačića 50, Zadar, u vremenu od 8 do 20 sati, isključivo uz prethodni dogovor na broj telefona 091/517-6248.

 
Nastavi čitati
Oglasi
Oglasi

U trendu