Connect with us

ZADAR / ŽUPANIJA

EUROPSKI TJEDAN SPORTA Dvodnevna promocija sporta i aktivne brige o zdravlju u Bibinjama

Objavljeno

-

U subotu i nedjelju (25. i 26. rujna) u Bibinjama će se, u sklopu Europskog tjedna sporta, u organizaciji udruge Aktivno Bibinje održati Vikend akcija. Riječ je o svojevrsnoj pozivnici na uključivanje u aktivni način brige o zdravlju kroz sport te pravilnu i zdravu prehranu.

Program započinje u subotu u 9 sati na Trgu dr. Franje Tuđmana zajedničkim treningom i vježbanjem sportaša i mještana. Za sve sudionike treninga osigurane su pokloni, oprema i piće. Zajedničko vježbanje završit će plank challengeom. Pobjednika ovog izazova očekuje posebna nagrada. Istom prigodom predstavit će se bibinjski sportski klubovi.

Uz pokazne vježbe i razgovore trenera sa zainteresiranim budućim sportašima u ovom dijelu programa održat će se i nagradno natjecanje u nogometnim i košarkaškim vještinama.

Poslijepodne je rezervirano za predavanja stručnjaka iz područja kineziologije i nutricionizma u zgradi Općine Bibinje.

Grgur Kovačić

Grgur Kovačić će u 17 sati održati predavanje s temom Križobolja – bolest suvremenog doba.

Od 17:45 Tihana Pašalić će govoriti o prehrani djece u sportu, a od 18:30 Veronika Vlašić o prehrani žena rekreativki.

Prvi dan zatvara tvrtka Fortis Labor koja će u 19:15 sati predstaviti SOM Sport web aplikaciju za digitalno vođenje sportskih klubova. Ova aplikacija omogućuje digitalnu bazu svih sportaša i članova, evidenciju dolazaka na treninge, slanje članarina sa QR i 2D kodom, kreiranje putnih naloga i mnoge druge opcije koje su potrebne jednom sportskom klubom.

U jutarnjem dijelu nedjeljnog programa Vikend akcije na Trgu Franje Tuđmana održat će se Zdravi doručak na kojem će bibinjski ugostitelji i kuhari predstaviti svoje prijedloge za zdravi doručak.

Domagoj Lisica

Slijede degustacija i stručni komentari nutricionistica Antonele Režan i Veronike Vlašić o nutritivnim vrijednost pripremljenih obroka. Stručnjakinje će istom prigodom odgovarati na pitanja mještana vezana za prehranu. Bibinjci i gosti Bibinja moći će obaviti i mjerenje na Tanita vagi te dobiti informaciju o tjelesnoj masi i udjelu masnog tkiva u organizmu uz komentar i savjet nutricionistica.

I u nedjelju drugi dio dana u zgradi Općine Bibinje donosi seriju predavanja koju u 17 sati otvara Domagoj Lisica s temom Mitovi u sportu. Od 17:45 Luka Bashota će govoriti o suplementima u prehrani i sportu.

Posljednje predavanje na rasporedu je u 18:15 sati, a održat će ga Luka Fuzul na temu Kondicijska priprema djece i mladih u sportu.

 
Nastavi čitati
Kliknite za komentar

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

ZADAR / ŽUPANIJA

ADVENT U BIBINJAMA: Zbog kiše odgođeni Fritulijada i koncert Atomskog skloništa. Ovo su novi termini…

Objavljeno

-

By

Zbog loših vremenskih prilika ovog vikenda odgađa se Fritulijada te sutrašnji nastup Atomskog skloništa, izvijestili su iz Bibinja. 

Obilna kiša koja od prošlog tjedna ne prestaje padati nažalost je, ponovno, odgodila manifestacije u sklopu ovogodišnjeg Adventa u Bibinjama, no znaju se i novi datumi održavanja:

Fritulijada će se održati u utorak, 13. prosinca 2022.,

nastup Atomskog skloništa odgođen je za 29. prosinca 2022.

Nastup klape Bibinje koji je predviđen za ovu nedjelju, 11. prosinca se, zasad, održava na rasporedu, a eventualne izmjene bit će pravovremeno objavljene.

Turistička zajednica općine Bibinje se svima unaprijed zahvaljuje na razumijevanju.

Cjelokupni ovogodišnji adventski program koji će se održati tijekom prosinca pregledajte na poveznici → Advent u Bibinjama.

 
Nastavi čitati

ZADAR / ŽUPANIJA

RADOVI NA BULEVARU! Od ponedjeljka nova trasa za sve gradske i prigradske linije…

Objavljeno

-

By

foto: Liburnija

Od dana 12.12.2022. (ponedjeljak) do završetka građevinskih radova na raskrižju ulica Franka Lisice i Biogradske ceste sve gradske i prigradske autobusne linije prometovati će ulicama Ante Starčevića – 4.Gardijske brigade – …

Izuzetak:

  • Gradska autobusna linija za Gaženicu prometovati će uobičajenom trasom.
  • Gradska autobusna linija za gradsko groblje prometovati će ulicama A.Starčevića – F.Lisice.
 
Nastavi čitati

ZADAR / ŽUPANIJA

JOŠ RADOVA! U ponedjeljak bez vode Put Bokanjca i Skročini, u utorak dio Zatona i Nina

Objavljeno

-

By

Zbog radova na vodoopskrbnom sustavu u Zadru, dana 12.12.2022. godine (ponedjeljak) u vremenu od 08:00do 14:00h bez vode biti će potrošači u ul:

ulica Put Bokanjca od kuć.br. 61 do kuć.br. 69

ulica Put Skročini

Tijekom radova do ponovne uspostave vodoopskrbe, cisterna s vodom za ljudsku potrošnju biti će smještena u ulici Put Bokanjca, kod kuć.br. 67.

Zbog izvođenja građevinskih radova tvrtke Ludwig Pfeiffer Hoch und Tiefbau GmbH&Co.KG., dana 13.12.2022.godine (utorak) u vremenu od 08:00do 17:00h bez vode biti će potrošači u mjestu Zatonu ulici Šetalište kneza Branimira.

Tijekom radova do ponovne uspostave vodoopskrbe cisterna s vodom za ljudsku potrošnju biti će smještena u ulici Šetalište kneza Branimira, kod kuć.br. 21.

Zbog izvođenja građevinskih radova tvrtke Ludwig Pfeiffer Hoch und Tiefbau GmbH&Co.KG., dana 12.12.2022.godine (ponedjeljak) u vremenu od 08:00do 17:00h bez vode biti će potrošači u gradu Ninuu ul.:

Ulica Bana Josipa Jelačića

Ulica Vile Velebita

Tijekom radova do ponovne uspostave vodoopskrbe cisterna s vodom za ljudsku potrošnju biti će smještena u ulici Bana Josipa Jelačića, kod kuć.br. 1.

 
Nastavi čitati
Oglasi
Oglasi

U trendu