Connect with us

ZADAR / ŽUPANIJA

O NOĆAŠNJEM DEBAKLU PRIČA CIJELI GRAD Objava iz zadarskog HDZ-a: “Samodopadni Marko Vučetić ne zna i ne može voditi sjednice Gradskog vijeća!”

Objavljeno

-

Objavom na Facebooku pod naslovom “DOKAZIVANJE ILI ZLOBA? KOME TREBAJU NOĆNE SJEDNICE I TKO IH GLEDA?”, danas poslijepodne o noćašnjoj se sjednici Gradskog vijeća Grada Zadra očitovao i zadarski HDZ.

Evo što su objavili:

“Silovanje procedura i nesnalaženje u vođenju ponovno je dovelo do toga da sjednica Gradskog vijeća Grada Zadra traje do 6:30 sati ujutro.

Predsjednik Gradskog vijeća, samodopadni Marko Vučetić samoinicijativno, bez ikakvih konzultacija odlučio je započeti sjednicu GV-a u 16 sati i to pod pod obrazloženjem da neki vijećnici rade – ujutro. Premda svaki od vijećnika ima zakonsku mogućnost na opravdani izostanak s posla na dan održavanja sjednice, ništa od toga nije osigurano, upravo zbog bahatosti i svojeglavosti gospodina Vučetića. Pitamo se kakvu će efektivnost danas na poslu pokazati vijećnici koji po Vučetiću ‘rade ujutro’, nakon što su na posao vjerojatno došli – izravno sa sjednice.

Potpuni nemar, nepoznavanje praksi, kršenje poslovnika i potpuna nebriga za savjete ostalih vijećnika doveli su ponovno do toga da sjednica Vijeća traje gotovo 15 sati, do ranog jutra i to nakon prošle sjednice koja je trajala rekordnih 21 sat. Očito ništa nije naučio. Da ne spominjemo da vijećnicima za sjednice Gradskog vijeća treba osigurati dovoljno vremena i predočiti im materijale na vrijeme, što je procedura koju predsjednik GV-a opet nije poštovao.

Pokazalo se ponovno točnim ono na što su učestalo upozoravali članovi kluba vijećnika HDZ-a, a to je da predsjednik GV-a nije u mogućnosti osigurati normalne uvjete za rad. Marko Vučetić niti zna, niti može voditi sjednice Gradskog vijeća!”

 

ZADAR / ŽUPANIJA

PRIOPĆENJE Mate Lukić (HSP): “Ne postoji nikakva koalicija s SDSS-om!”

Objavljeno

-

By

Gradski vijećnik HSP-a u Zadru Mate Lukić uputio je priopćenje za javnost danas poslijepodne, kao odgovor na aktualna politička previranja na lokalnoj sceni, odnosno na kontrukcije dijela političke scene i lokalnih medija o navodnoj suradnji lokalnog HDZ-a i SDSS-a. Evo što je poručio:

“Marginalci za koje nikad nitko politički nije čuo, oni lijevi i kao nezavisni te liberali te neki pokreti koji se ne pokreću nikako napadaju HSP i HDZ te dobivaju medijski prostor, neki i po prvi puta a vjerojatno i zadnji u političkom životu.

Zato jer vijećnica koja je ušla sa liste manjine tek prošli vikend podržava većinu u Skupštini.

Ništa čudno da tako nije u svim županijama i gradovima da predstavnici manjina podržavaju većinu. Jer to je jedini način da naprave nešto u svojim mjestima. Zato valjda i jesu tamo.

Nikakva koalicija s istima ne postoji.

A vi lijevi i liberali s možete sramiti jer predstavnicu manjine diskriminirate na najniži mogući način. Sram vas i stid bilo! Koliko poštenih i dobrih Srba znam, kojima niste do koljena. A iste tražite glasove na izborima dodvoravajući im se i uvjeravajući ih da im mi ne želimo dobro.

To govori puno o vašem licemjerju.

Naravno, stav HSP-a je čvrst što se tiče politike. Nikakva koalicija s SDSS-om nikada.”

 
Nastavi čitati

ZADAR / ŽUPANIJA

FOTOGALERIJA Subotnja špica

Objavljeno

-

 
Nastavi čitati

ZADAR / ŽUPANIJA

KULINARSKI VIRTUOZ IZ SIKOVA Klaudijo Mrkić predstavio svoja jela na ovogodišnjem zadarskom Festivalu mesa

Objavljeno

-

By

Jela od junetine, prvenstveno odlična pašticada s njokima mladog Turisthotelovog chefa Klaudija Mrkića, zatim puna dva lonca juneće lešade i junetina s grila te ravnokotarska vina PZ MasVin bili su tema petog, pretposljednjeg dana ovogodišnjeg zadarskog Festivala mesa Meat Me 2.0 kojeg s brojnim partnerima, prvenstveno zadarskim mesarima i ugostiteljima, organizira TZ Zadar.

Kiša, pa i povremeni pljuskovi, obilježili su peti dan na zadarskoj Staroj pijaci, iako je posjet čak bio i bolji nego je organizacijski tim očekivao s obzirom na stvarno prijeteće kišne oblake i najavu lošeg vremena. Međutim, već do podne su planule sve porcije pašticade, a truck pokretnog fast foodaPicnic Mingle&Fun bio je odlična zamjena za otvoreni roštilj jer su učenici Hotelijersko-turističke i ugostiteljske škole pod vodstvom svog profesora Roberta Pinta u prikolici pekli juneće odreske. Posjetitelje je glazbom zabavljao DJ Denis, a program je vodila RTL-ova reporterka Nikolina Radić.

 
Nastavi čitati
Oglasi
Oglasi

U trendu