Connect with us

ZADAR / ŽUPANIJA

OTVORENO PISMO PREDSJEDNIKU GRADSKOG VIJEĆA Lukić poručuje Vučetiću: “Obezvrijedio si funkciju koju obnašaš”

Objavljeno

-

Mate Lukić, član Kluba vijećnika HDZ-HSP-SU u Gradskom vijeću Grada Zadra uputio je priopćenje za javnost u kojemu se obraća predsjedniku Vijeća, Marku Vučetiću.

Priopćenje u nastavku prenosimo u cijelosti:

Kad kao predsjednik G.V. javno najaviš promjene, a demantiraju te oni koji su te postavili tu, poručujući ti da nisu dio tvoje većine te da si izabran slučajem okolnosti te da oni odlučuju, a ne ti sa suradnicima.

Navedeno je zapravo u potpunosti točno, jasno je što trebaš uraditi. Čak i ne moraš ako je to dio eksperimenta jer ionako si obezvrijedio tu funkciju koja je u ovim vremenima jako nezahvalna.

Ako misliš da bi bio bolji kao vijećnik, izvoli. Pažljivo ćemo slušati tvoje priče o oslobođenju Zadra u Domovinskome ratu protiv tkz. JNA proizašle iz komunističke baštine AVNOJ-a/ZAVNOH-a, okupaciju našeg grada, zavičaja talijansku, jugoslavensku, uključujući i onu pod izdajničkim, kvislinškim zavnohovskim znamenjem.

Također, možemo i o onome oslobođenju preko uskoka, poskoka i piromana koje zazivaš. Vidiš Marko ti bi KK Zadru dao 1 kunu, a ja kad netko zaglibi izvadim i 2 kune. Pomozi drugome duplo ti se vrati, barem tako kažu.

Možeš nam se pridružiti na koncertu tvoga imenjaka Perkovića početkom idućega mjeseca. Bili smo dobro društvo, probudit ćemo ti staru emociju. Znam da ti je sad dosadno s ljudima kojima si okružen, a i ti znaš da ne pripadaš tu. Ali ako je to dio eksperimenta koji te zabavlja izdrži.

 

ZADAR / ŽUPANIJA

NOVI RADOVI NAJAVLJENI IZ VODOVODA! U ponedjeljak bez vode čak 9 ulica u Zadru. Evo popisa…

Objavljeno

-

By

Zbog izvođenja građevinskih radova tvrtke Ludwig Pfeiffer Hoch und Tiefbau GmbH&Co.KG prema projektu „Poboljšanja vodno-komunalne infrastrukture Zadar – Petrčane”, u Zadru, dana 06.02.2023.godine (ponedjeljak) u vremenu od 08:00do 15:00h bez vode biti će potrošači u ul.:

Ivana Rendića

Nikole Šopa

Dragutina Blažekovića

Ante Topića Mimare

Tijekom radova do ponovne uspostave vodoopskrbe, cisterna s vodom za ljudsku potrošnju biti će smještena u ulica Ivana Rendića, kod kuć.br. 3.

Zbog radova na vodoopskrbnom sustavu u Zadru, dana 06.02.2023.godine (ponedjeljak) u vremenu od 08:00do 15:00h, bez vode će biti potrošači u ul.:

Marina Držića

Augusta Šenoe

Tina Ujevića

Frana Supila

Ivana Gorana Kovačića

Tijekom radova pa do ponovne uspostave vodoopskrbe, cisterna s vodom za ljudsku potrošnju biti će smještena u ulici Marina Držića, kod kuć.br. 17.

 
Nastavi čitati

ZADAR / ŽUPANIJA

SVEUČILIŠTE: Raspisan natječaj za dodjelu Rektorove nagrade. Evo detalja…

Objavljeno

-

By

Raspisuje se natječaj za dodjelu Rektorove nagrade studentima Sveučilišta u Zadru, sukladno uvjetima i kriterijima propisanim Pravilnikom o dodjeli Rektorove nagrade, priopćeno je sa zadarskog Sveučilišta.

Sve detalje možete pronaći OVDJE.

 
Nastavi čitati

ZADAR / ŽUPANIJA

10. VELJAČE Drugo izdanje “Dana vina i gastronomije Zadarske županije”

Objavljeno

-

By

Događanje koje okuplja sve one kojima je hrana sastavni dio posla, od proizvođača vina, sira, ribe i drugih prehrambenih proizvoda Zadarske županije, renomiranih chefova i stručnjaka iz područja eno-gastronomije, do predstavnika prehrambene i turističke industrije, distribucije i ugostiteljstva održat će se od 14 do 18 sati u kongresnom centru FORTIS u Falkensteiner Punta Skala Resortu.

Program će se sastojati od uvodnog dijela u kojem će svoje umijeće predstaviti mlade snage iz zadarske Ugostiteljske škole, a bit će predstavljen i Maraskin Maraschino Kiss koktel.

Uslijedit će masterclassevi renomiranih chefova o suvremenim i tradicionalnim načinima korištenja namirnica Zadarske županije kao i degustacija – Damira Tomljanovića i Saše Begana koji će držati masterclass na temu ribe, te Josipa Vrsaljka na temu slastica točnije Zadarske torte, a svi posjetitelji moći će i kušati sva jela koja spreme.

Tu je i panel na kojima će stručnjaci, poput Saše Špiranca, ocjenjivača na Decanteru i osnivača Vinarta, te Borisa Šuljića, vinara i vlasnika hotel Boškinac čiji restoran drži Michelinovu 1*, raspravljati o aktualnim temama razvoja proizvoda, plasiranja na tržište te ulaganja u dodanu vrijednost.

Prijave traju do 8. veljače i to putem linka.

U organizaciji Turističke zajednice Zadarske županije i uz podršku Zadarske županije, Upravnog odjela za poljoprivredu, ribarstvo i EU fondove.

 
Nastavi čitati
Oglasi
Oglasi

U trendu