Connect with us

ZADAR / ŽUPANIJA

FOTOGALERIJA Župan Longin primio zadarske vinare koji su osvojili 17 medalja na Decanteru

Objavljeno

-

Župan Božidar Longin sa suradnicima primio je u Domu županije vinare iz Zadarske županije koji su na najpoznatijoj vinskoj smotri u Londonu, Decanter World Wine Awards 2021. osvojili rekordnih 17 odličja – 2 zlata, 3 srebra i 12 bronci.

“Čestitam vam na ovom uspjehu. Donijeti 17 odličja iz Londona je velika stvar. Zadarska županija na velika vrata kuca i na najvećim svjetskim događanjima kada su u pitanju vrhunska vina. U rijetko kojem segmentu smo napredovali kao u vinogradarstvu i vinarstvu i na tome moramo ustrajati”, istaknuo je župan Longin pohvalivši odluku o osnivanju Udruge vinara Zadarske županije jer je tako puno lakše organizirati promociju i izlazak na tržište.

„Zajednički smo krenuli u brendiranje naše Županije kao eno-gastro destinacije, u suradnji s našim ugostiteljima i turističkim djelatnicima, jer je cilj da na našim ugostiteljskim objektima poslužujemo u najvećoj mjeri domaća vina, ulja i ostale proizvode naših vrijednih poljoprivrednika kojima se ponosimo. U tom kontekstu proizvodnja kvalitetnih vina i otvaranje sve većeg broja agroturističkih gospodarstava i vinarija, koji postaju dijelom županijske Ceste vina i ulja, značajna je aktivnost koju Zadarska županija podupire, a nastavit ćemo i dalje“, poručio je župan posebno istaknuvši činjenicu da su vina Zadarske županije u velikoj većini iz ekološke proizvodnje što im dodatno diže vrijednost.

U ime nagrađenih obratio se predsjednik Udruge vinara i vinogradara Zadarske županije Tomislav Glavić koji je zahvalio Županiji na dugogodišnjoj suradnji i potpori proizvođačima.

“Nagrade s Decantera pokazatelj su da je odluka o osnivanju udruge bila ispravna jer smo prvi puta ostvarili ovakav rezultat. Nastojat ćemo da naša vina budu još kvalitetnija i s još boljim nagradama, Pozdravljamo i inicijativu maslinara i uljara o osnivanju njihove udruge. Oni su u New Yorku također postigli ogroman rezultat sa svojim uljima te se nadam se da ćemo uspjeti u zajedničkom cilju – promociji našeg kraja putem domaćih proizvoda u čemu ćemo i dalje imati pomoć Zadarske županije”, rekao je Glavić.

Nagrađena vina:

Zlato:
Degarra – Garageist Bili 2016.
Bora – Pošip gold 2019.
Srebro:
PZ Maslina i Vino – Crljenak 2018.
Degarra – Rimo Brut 2016.
Badel 1862 – Korlat Cabernet Sauvignon 2016.
Bronce:
Vina Poljak – Cuvée Trifun 2015.
Vučemilović – Rabiosa 2017.
Degarra – Rosé bronze 2020.
Ker-Vin – Martin Cabernet Sauvignon 2017.

Vina Fiolić – Sur Lie 2018.
Jokić – Maraština 2018.
Jokić – Cuvée 2015.
Badel 1862 – Korlat Syrah 2016.
Badel 1862 – Korlat Merlot 2016.
Badel 1862 – Korlat Supreme 2013.
Škaulj – Cabernet Sauvignon 2017.
Škaulj – Carl Gustaf 2016.

VINARI-BADEL

Image 1 of 12

 
Nastavi čitati
Kliknite za komentar

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

ZADAR / ŽUPANIJA

VIR / U prometnoj nesreći teško ozlijeđen 24-godišnji vozač quada

Objavljeno

-

By

Jučer, 01. svibnja oko 18,30 sati, na Viru se dogodila prometna nesreća u kojoj je jedna osoba teško ozlijeđena.

Prometna nesreća se dogodila na poljskom putu na predjelu Crvene stijene kada  je 24-godišnjak upravljajući četverociklom (quad) zagrebačkih registracijskih oznaka, iz neutvrđenih razloga izgubio nadzor nad upravljačem te vozilom sletio niz liticu u more.

Na mjesto događaja su upućene sve žurne službe, nakon čega je 24-godišnjak prevezen na pružanje liječničke pomoći u OB Zadar, gdje su mu konstatirane teške tjelesne ozljede.

Na mjestu događaja je policija provela očevid te je o svemu upoznato nadležno državno odvjetništvu.

 
Nastavi čitati

ZADAR / ŽUPANIJA

ROVANJSKA / Poginuo 37-godišnji ronilac

Objavljeno

-

By

Jučer, 01. svibnja u 17.40 sati policija je zaprimila dojavu u svezi nestanka 37-godišnjeg hrvatskog državljanina koji je tijekom popodneva ronio u moru kod mjestu Rovanjska.

U potragu za roniocem odmah se uključila policija te druge žurne službe.

Tijelo ronioca pronađeno je oko 20 sati u moru na udaljenosti oko 20 metara od obale, na dubini oko 2,6 metara, koje su potom policijski službenici – ronioci, Interventne jedinice policije Policijske uprave zadarske, izvukli iz mora.

Tijelo stradalog ronioca pregledao je mrtvozornik koji je utvrdio kako na tijelu nema vidljivih tragova nasilja, a tijekom današnjeg dana obavit će se obdukcija kako bi se utvrdio uzrok smrti. 

 
Nastavi čitati

ZADAR / ŽUPANIJA

WINGS FOR LIFE / Pripremite se na posebnu regulaciju prometa gradom. Dio parkirališta zatvara se već večeras!

Objavljeno

-

By

U nedjelju, 5. svibnja, s Liburnske obale u Zadru startat će novo izdanje utrke Wings for Life World Run.

Za pripremu i samo održavanje utrke na snazi će biti i posebna regulacija prometa u mirovanju koja se odnosi na javna parkirališna mjesta na Liburnskoj obali:

Od četvrtka, 2. svibnja, u 22 sata, zatvara se dio parkirališnog prostora na prostoru bivšeg autobusnog kolodvora kod Lančanih vrata, kao i parkirališni prostor na prostoru bivše zgrade Zaraušek uz Morska vrata.

Od petka, 3. svibnja, u 8 sati, zatvara se parkirališni prostor uz Liburnsku obalu, priobalni dio.

Od subote, 4. svibnja, moguća preostala vozila na tom području bit će premještena na Ravnice u prostor koji koristi pauk služba.

Alternativna parkirališna mjesta su na prostoru Ravnica i bivše vojarne Franka Lisice.

Sva navedena parkirališna mjesta bit će slobodna od nedjelje, 5. svibnja, u večernjim satima.

 
Nastavi čitati
Oglasi
Oglasi
Oglasi
Oglasi

U trendu