Connect with us

Sport

POČETNICA B. KORINA BABARA ZLATNA! Uspjeh mladih Triatlon kluba Zadar na 6. TRIOP 2021. Preluk triatlonu

Objavljeno

-

U subotu, 3. srpnja, Triatlon klub Zadar sudjelovao je na 6. TRIOP Preluk triatlonu u organizaciji Triatlon kluba Matulji. Kao i do sada trka na Preluku opravdala je očekivanja svih sudionika. Vrhunska organizacija, najveći sportski događaj ove godine na Kvarneru te preko 300 natjecatelja samo su neki od detalja koji su obilježili još jednu sportsku subotu za hrvatske triatlonce.

Trka međunarodnog karaktera, nastupili su triatlonci iz AUT, SLO, ITA, MKD, SK, HUN.

Zapažene rezultate postigli su najmlađi članovi Triatlon kluba Zadar te su u gotovo svim kategorijama u kojima su se natjecali i osvojili medalju. Tako su se u Zadar vratili s 3. mjestom u mini akvatlonu za djevojčice u kategoriji 7 godina i mlađe, (Iskra Bljaić) 2. mjesto za dječake u kategoriji Početnici A (Matija Ivanović) 3. mjesto za dječake u kategoriji Početnici A (Vito Gobin), 3. mjestom za djevojčice u kategoriji za Početnice A (Iva Kapljić), 1. mjestom u kategoriji Početnice B (Korina Babara) 7. mjestom za djevojčice u kategoriji za Početnice B (Iva Pejdo) 14. mjesto za dječake u kategoriji Početnici B (Noel Babin) i 24. mjesto za dječake u kategoriji Početnici B (Marino Ćoza).

Nakon najmlađih uslijedili su nastupi i onih malo starijih koji su u kategoriji supersprint triatlona za kadete plivali 375 metara, vozili biciklističku dionicu duljine 10 km i u konačnici odmjerili snage u trčanju na 2,5 km. David Pejdo osvojio je 3. mjesto u kategoriji mlađih kadeta U-13.

Posebno veseli velik broj kadeta i mlađih kadeta i kadetkinja u Triatlon klubu Zadar koji su u ukupnom poretku ostvarili zapažene rezultate; Jakov Bljaić U-13 (7), Šimun Kapljić U-13 (12), Luka Ivanović U-15 (10), Bartul Mitrović U-15 (19), Mila Rukavina U-15 (12) i Marija Paleka U-15 (14).

U utrci sprint triatlona (750 m plivanje + 20 km bicikla + 5 km trčanje) nastupilo je ukupno 150 natjecatelja u muškoj i ženskoj konkurenciji. Za Triatlon klub Zadar nastupili su Nika Begić 2mj. Ž-25, Ivan Gobin 1mj. M-40, Mile Rukavina 14mj. M-45 i Stipe Stagličić 9mj. M-30.

 
Nastavi čitati
Kliknite za komentar

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Sport

S VIŠNJIKA: Počeli radovi! Postavlja se atletska staza u prstenu dvorane Krešimira Ćosića

Objavljeno

-

By

U Dvorani Krešimira Ćosića na Višnjiku u četvrtak, 18. kolovoza 2022. počeli su radovi na postavljanju tartanske atletske staze u prstenu dvorane.

Staza će biti dugačka 240 metara, široka 2, 75 metra, a imat će tri pruge. Ovaj projekt, vrijedan 190 tisuća kuna, osmišljen je i bit će realiziran u čvrstoj suradnji ŠC-a Višnjik, Hrvatskoga olimpijskoga odbora iz programa Aktivna zajednica, Športske zajednice Grada Zadra i Športske zajednice Zadarske županije.

visnjik-sc-visnjik-šc-višnjik-sportski-centar-zadar-radovi-atletska-staza-dvorana

– Svi atletičari i atletičarke, kao i treneri, oduševljani su što ćemu uz sve što već imamo na Višnjiku, dobiti i stazu koja će nam svima omogućiti da mnoge discipline možemo realizirati na visokoj razini standarda atletske infrastrukture tijekom cijele kalendarske godine. Nedvojbeno je da će sljedeće godine i rezultati to potvrditi. K tomu, atletska staza u dvorani dodana je vrijednost ako je riječ o provođenju programa atletskih priprema i za sportaše koji nisu iz Zadra – govori Edi Stipić, predsjednik AK-a Fortius iz Zadra.

Radovi na izradi tartanske staze u Dvorani Krešimira Ćosića počeli su polaganjem temeljnoga sloja, poslije čega će određenom dinamikom biti postavljen i završni sloj.

 
Nastavi čitati

Sport

TOLIKO TOGA ZAJEDNIČKOG Martin Mitrović – novi Ivan Rakitić?

Objavljeno

-

By

Martin (u dresu Hajduka) s trenerom Milovićem, mamom i prijateljima iz AK Alojzije Stepinac

Otac Jure Mitrović bio je, baš poput njega, nogometaš. Igrao je za NK Zadar, a životni put odveo ga je u Švicarsku. Tamo se, u Zurichu, rodio Martin. Danas je to desetogodišnji dječak kojeg su švicarski stručnjaci već označili kao ekstra talentiranog igrača.

Obitelj je ljetne praznike provela u Raštanima iz kojih je Martin svako jutro u 7:30 sati, točan kao švicarski sat, dolazio na treninge natjecateljske skupine atletičarki i atletičara AK Alojzije Stepinac u Zadru. Kondicijska priprema mu je, kaže, jako važna.

“Odradio sam dio planiranih treninga, stekao nova iskustva i znanja koja će mi koristiti u daljnjem bavljenju nogometom. Uz sve to stekao sam i nove prijatelje”, kazuje Martin kojem je najveći sportski uzor Ivan Rakitić.

“I on je poput mene rođen u Švicarskoj, a proslavio je Hrvatsku. Volio bih da i meni to uspije.”, otkriva svoje planove mladi nogometaš.

Oca Juru veseli činjenica da Martin ima volju za radom.

“Njemu ništa nije problem. Ima veliki osjećaj pripadnosti Hrvatskoj, navijač je Hajduka i sve ga to vuče korijenima. Sigurno ćemo se vraćati svake godine i raditi na njegovoj pripremi pod paskom trenera Slobodana Miolovića. U Švicarskoj ima sjajne uvjete, no i ovo što smo vidjeli na Višnjiku je izvanredno”, pohvalio je svoje Zadrane Jure Mitrović.

Treninzima na Višnjiku prisustvovala je i Martinova sestra Lucija, 16-godišnja atletičarka, preponašica na 100 i sprinterica na 100 i 200 metar, koja je u svom klubu u Zurichu dogurala do napredne grupe.

Za kraj radnih ljetnih praznika obitelj Mitrović se od svojih prijatelja iz AK Alojzije Stepinac oprostila tortom koju je prema švicarskoj recepturi pripremila mama Danijela.

Tko zna možda će u godinama koje dolaze Zadrani pripremati torte i slavlja za sportske uspjehe Martina i Lucije pod hrvatskim barjakom…

 
Nastavi čitati

Sport

SEHA liga traži volontere za Final 4 na Višnjiku

Objavljeno

-

By

Početkom rujna (od 2. do 4.) 2022. u Dvorani Krešimira Ćosića na Višnjiku održat će se završnica rukometne SEHA lige pod nazivom Final 4.

Organizator natjecanja, SEHA Gazprom League, u ovaj događaj kao i prethodnih godina uključit će i volontere u segmentima medijskog tima, promo tima, logistike i protokola.

Svi zainteresirani za volontiranje pojedinosti mogu pronaći ovdje, a prijavnicu za volontiranje ovdje.

 
Nastavi čitati
Oglasi
Oglasi

U trendu