Connect with us

ZADAR / ŽUPANIJA

MARKO VUČETIĆ GRAĐANE NAZVAO “POLUPRIMITIVNIM PLEMENOM” Stigao je oštar odgovor Erlića: “Poštedite nas vašeg ‘oslobođenja’ i odigrajte ulogu koja vam je dana”

Objavljeno

-

Erlić oštro odgovorio Vučetiću

Predsjednik GO HDZ-a Šime Erlić uputio je odgovor Marku Vučetiću na tekst objavljen u Zadarskom listu 3. srpnja pod naslovom “Marko Vučetić: HDZ je u opoziciji sve dok sam ja predsjednik Gradskog vijeća¨:

“Nazvati Zadrane i društvo u kojem živite poluprimitivnim plemenom, u najmanju je ruku degutantno, pogotovo za osobu koja je postizbornim inženjeringom odabrana za predsjednika Gradskog vijeća. Nazvati domoljubnu pjesmu “Lijepa li si” plemenskom te sjediti za vrijeme njenog izvođenja u HNK Zadar, dok cijelo kazalište stoji i pjeva u sklopu obilježavanja 25. obljetnice VRO Maslenica, izraz je dubokog nesrazmjera vas i društva u kojem živite.

Ovim putem vas molim, prestanite vrijeđati Zadrane i molim vas poštedite nas vašeg “oslobođenja”… Kroz povijest smo se, nažalost, nagledali “osloboditelja” koji su nametanjem svojih ideologija porobljavali narode.

U vašim nastupima vidim upravo to – “mi ili oni”, “anti-HDZ” i pozivanje na tobožnji pluralizam. Točnije, pluralizam mišljenja, koje se nužno mora poklapati s vašim stavovima i mišljenjem, inače vam je neprihvatljiv. Dakle, ne nudite vi nikakvo proljeće ni pluralizam, nego isključivo – novi apsolutizam.

Moram priznati da me čudi SDP, nekad ozbiljna stranka s integritetom pa s njima čak i Akcija mladih, čije vijećnike s iznimnom lakoćom vrijeđate kada kažete da su napokon politički “sazreli” time jer su se pokorili vama i stali iza vaše kandidature, iako se pokazalo da im je odluka o vašem postavljanju na čelo koalicije donijela povijesno najmanji broj mandata u Gradskom vijeću. Svega 4 SDP-u, odnosno 8 ako se igramo zbrajanja mandata kompletne koalicije.

Jedino je Enio Meštrović sa svojim alter-egom, Ričardom, ostvario značajniji uspjeh na ovim izborima. Treba mu za to odati priznanje, ali i on će trebati opravdati povjerenje birača i preuzeti odgovornost za odabir vas kao predsjednika Gradskog vijeća.

Napominjem ponovno, da vi ispred koalicije Srcem za Zadar samostalno nemate izborni legitimitet za predsjedanje Gradskim vijećem, utemeljen na broju osvojenih mandata, već ste isključivi odabir gospodina Enija Meštrovića za funkciju koju obnašate, a vrijeme će pokazati zašto vas je odabrao. 

Prema tome ne možete od izbornog gubitnika preko inženjeringa kroz Gradsko vijeće voditi grad u sjeni. Za legitimno vođenje Grada trebate pobijediti na izborima za gradonačelnika, a to ste imali priliku napraviti na izborima 30. svibnja, ali ste – izgubili. Građani su rekli svoje i izabrali HDZ-ovog gradonačelnika Branka Dukića da obnaša tu dužnost sljedeće četiri godine.

Zato vas molim, ne obmanjujte građane vlastitom demagogijom nego odigrajte ulogu koja vam je dana.”

 

ZADAR / ŽUPANIJA

U UTORAK SVEČANO DILJEM ZADARSKE NADBISKUPIJE Slivnica slavi blagdan sv. Kuzme i Damjana, zadarske Milosrdnice sv. Vinka Paulskog

Objavljeno

-

By

Blagdan sv. Kuzme i Damjana svečano se slavi u utorak, 27. rujna u župi sv. Kuzme i Damjana u Slivnici.

Svečano misno slavlje u župnoj crkvi sv. Kuzme i Damjana s početkom u 11,00 sati, potom i svečanu procesiju s kipovima Kuzme i Damjana kroz to mjesto u zadarskom zaleđu predvodi zadarski nadbiskup koadjutor Milan Zgrablić.

Prije mise, u župnoj crkvi u 10,20 sati započinje molitva krunice.

Proslavi župnog blagdana prethodi Trodnevnica od 24. do 26. rujna s početkom u 18,30 sati, započinjući s molitvom krunice.   

Blagdan sv. Vinka Paulskog svečano se slavi u utorak, 27. rujna u samostanu sv. Vinka u Zadru gdje djeluju Milosrdnice sv. Vinka Paulskog.

Koncelebrirano misno slavlje u kapeli zadarskog samostana u 18,00 sati predvodi zadarski nadbiskup Želimir Puljić.

Milosrdnice su jedna od najbrojnijih ženskih redovničkih zajednica djelatna u različitim pastoralnim službama u Zadarskoj nadbiskupiji. U sklopu samostana Sv. Vinka djeluje dječji vrtić Blagovijest kojega vode milosrdnice i među najtraženijim je dječjim vrtićima u Zadru.

 
Nastavi čitati

Galerije

FOTOGALERIJA Subotnja špica

Objavljeno

-

 
Nastavi čitati

ZADAR / ŽUPANIJA

PRVO NAZOVITE! Evo tko je dežurni stomatolog ove nedjelje…

Objavljeno

-

By

Foto: StockSnap / Pixabay

Ove nedjelje, 25. rujna 2022. godine, u dentalnoj zdravstvenoj zaštiti u pripravnosti je Iva Rakvin Krizmanić, dr.med.dent.

Zahvati će se obavljati u ordinaciji dentalne medicine na adresi Lovre Matačića 50, Zadar, u vremenu od 8 do 20 sati, isključivo uz prethodni dogovor na broj telefona 091/517-6248.

 
Nastavi čitati
Oglasi
Oglasi

U trendu