Connect with us

ZADAR / ŽUPANIJA

/FOTOGALERIJA/ PROMOCIJA PRVOSTUPNIKA KULTURE I TURIZMA NA SVEUČILIŠTU U ZADRU “Obrazovanje je najmoćnije oružje koje se može koristiti za promjenu svijeta”

Objavljeno

-

U petak 2. srpnja u Multimedijalnoj dvorani na Novom kampusu Sveučilišta u Zadru održana je 13. promocija sveučilišnih prvostupnika Odjela za turizam i komunikacijske znanosti, na kojoj je promovirano 57 sveučilišnih prvostupnika kulture i turizma. Promociji su nazočili pročelnica Odjela izv. prof. dr. sc. Ljiljana Zekanović-Korona, promotor dr. sc. Jurica Grzunov i dr. sc. Gabrijela Vidić.

“Dragi promoventi, ovim simboličnim činom promocije obilježava se jedno važno razdoblje Vaših života u kojem ste uložili mnogo vremena i truda u učenje i polaganje ispita, ali i doživjeli brojne ugodne trenutke i stvorili neka nova prijateljstva koja će vas pratiti kroz čitav život. Zahvaljujući svome trudu, upornosti i znanju postali ste prvostupnici kulture i turizma, a samim time i akademski građani RH. Unatoč tome što ste uspješno završili još jedno poglavlje svog obrazovanja, nemojte prestati učiti, istraživati i ulagati u sebe. Nastavite produbljivati svoja znanja i usavršavati se u svojoj struci, ili ju mijenjajte kako biste se ostvarili u svome profesionalnom razvoju, te se nemojte nikad prestati obrazovati, jer obrazovanje je put, a ne cilj, rekao je promotor dr. Grzunov, citirajući Nelsona Mandelu, koji je rekao kako je obrazovanje najmoćnije oružje koje se može koristiti za promjenu svijeta, te B. B. Kinga, koji je jednom rekao kako je lijepa stvar kod obrazovanja da ga nitko ne može oduzeti.

Na uručenim diplomama zahvalila je prvostupnica Rosana Prvinić.

“Prošla godina naučila nas je koliko je ljudski kontakt važan, koliko smo mi međusobno važni jedni drugima, koliko su profesori važan dio našeg obrazovanja. Nekada možda nije bilo lako, nekad smo htjeli odustati, nekad smo se inatili, nekad svađali. Svačiji je put do diplome drugačiji, nečiji malo duži, nečiji malo kraći. Obećavamo da ćemo s ponosom nositi ovu titulu, s ponosom predstavljati ovaj odjel i časno koristiti naučena znanja i vještine, poručila je Prvinić.

Promovirani su: Marija Novak, Nikolina Stipčević, Darija Čirjak, Klaudio Vidušin, Dora Pletikosić, Antonija Grgić, Sara Knežević, Sara Abdagić, Vanesa Brkić, Iva Vučković, Petra Erceg, Vanesa Marija Trcol, Matea Sunđi, Mateja Zrinski, Tanja Tadić, Lucija Rupčić, Piera Bertolini, Vesna Šikić, Andrea Velić, Senka Batistić, Patricija Grđan, Ana Lucija Ljubić, Ana Vrselja, Dora Vukoja, Alen Plahinek, Marija Kristić, Marko Romac, Arijana Sekelj, Anamarija Bačić, Ivana Mikulić, Dea Ercegović, Katarina Ergović, Anđela Kalac, Iva Lukač, Marina Ramić, Karla Miklautz, Dolores Pavlić, Rosana Prvinić, Iva Bakočević, Sara Grgić, Josipa Lovrić, Jure Lubina, Rafaela Košević, Marin Žilić, Lana Šefer-Moravček, Lea Longin, Matea Mujagić, Ana Grmača, Viktorija Klasić, Filip Rušin, Nikolina Mirković, Katarina Balog-Matak, Iva Pešut, Katarina Mišić, Frane Opsenica, Katarina Mišković i Nina Vujević.

 

ZADAR / ŽUPANIJA

SVEČANA VEČERA U ESPLANADI / Zadarska županija u vodiču Gault&Millau Croatia 2024

Objavljeno

-

By

Foto: Robert Gašpert, Goran Jakuš i Damira Kalajžić za GM

Na gala večeri u zagrebačkom hotelu Esplanade jučer, 18. travnja 2024. godine, svečano je predstavljeno sedmo izdanje međunarodnog vodiča Gault&Millau Croatia 2024, a dodijeljeni su i trofeji najboljim chefovima i restoranima u Hrvatskoj, čiju kvalitetu ocjenjuju nezavisni inspektori vodiča.

Zadarska regija posebno je zastupljena u Gault&Millau Croatia 2024 vodiču kroz prilog od 10 stranica koje ilustriraju bogatstvo ove regije, a kao uvodnik u popis restorana koje preporuča ovaj svjetski vodič. To je rezultat partnerstva s TZ Zadarske županije koja kroz kontinuirano komuniciranje radi na brendiranju regije kao eno-gastro destinacije. Cilj je predstaviti županiju kao destinaciju održivog turizma, promovirati dalmatinski način života kroz hranu kombinirajući nove trendove u gastronomiji s kulinarskom tradicijom i običajima našeg kraja.

Nagrade najboljim restoranima i chefovima uručene su na ekskluzivnoj večeri – Noći kulinarskih Oscara –  u Smaragdnoj dvorani hotela Esplanade, na kojoj se ovog četvrtka okupilo više od 90 vodećih chefova hrvatskih restorana, te brojni uzvanici i partneri vodiča Gault&Millau Croatia. U ovogodišnju selekciju uvršteno je 300 vrhunskih restorana, 108 POP – popularnih mjesta (bistroa, street food, zalogajnica, slastičarnica), te selekcija 100 najboljih vina i 20 maslinovih ulja iz cijele Hrvatske.

Zadarska županija sve se više ističe u ovoj selekciji. Od 12 restorana u 2022. godini, do ovogodišnjeg izdanja koje broji čak 26 restorana i pop-ova iz Zadarske županije, a posebno je pohvalno što je u selekciji 20 maslinovih ulja, čak 4 iz Zadarske županije – 3 iz Pakoštana i 1 iz Polače.

Uzvanike gala svečanosti posebno su pozdravili Ingrid Badurina Danielsson, direktorica Hrvatskog izdanja vodiča Gault&Millau, Slavija Jačan Obratov, direktorica Sektora za sustav TZ i razvoj proizvoda te Mirko Herceg, savjetnik ministrice Ministarstva turizma i sporta RH koji su podijelili I nagrade u nekoliko kategorije, dok su trofeje najboljim chefovima uručili predstavnici tvrtki partnera koje podržavaju ovaj gastronomski Vodič, između ostalih i Mihaela Kadija, direktorica TZ Zadarske županije.

Mihaela Kadija tim je povodom izjavila: „Osobito smo ponosni što broj naših restorana u ovome prestižnom vodiču raste iz godine u godinu, te što su i chefovi naših restorana među nagrađenima. Prošle godine chef Saša Began, tada iz restorana Foša, osvojio je trofej Veliki chef sutrašnjice, dok je ove godine chef Braco Sanjin iz restorana Griblja u Sukošanu osvojio Trofej Chefa moderne tradicijske kuhinje.“.

Ekskluzivnu večeru od šest sljedova zajedno su kuhali chef Ludovic Turac, nositelj trofeja Veliki chef sutrašnjice prema Gault&Millau France 2024, te chef restorana Une Table au Sud iz Marseillea, Michelin* i 3 toke Gault&Millau France, i Ana Grgić Tomić, G&M Croatia Chef godine 2022, chefica restorana Zinfandel’s hotela Esplanade, Michelin Green* i 4 toke Gault&Millau Croatia.

Uz kreativne riblje i mesne sljedove točila su se vrhunska vina vinarija od kojih se posebno isticao pošip vinarije Bora iz Zadarske županije, a poklon vrećice za sve uzvanike dodatno su upotpunili Maraskin Zadarski Maraschino i cvijet soli Solane Pag.

Gault&Millau Croatia 2024 gastronomski vodič globalno je dostupan  na hr.gaultmillau.com, a tiskano izdanje vodiča može se kupiti u knjižarama Tisakmedia i dućanima Tisakplus po cijeni od 20 eura.

 
Nastavi čitati

ZADAR / ŽUPANIJA

OBAVIJEST: Teslina ulica u ponedjeljak bez vode!

Objavljeno

-

By

Zbog radova na vodoopskrbnom sustavu u Zadru, dana 22.04.2024. godine (ponedjeljak) u vremenu od 08:00h pa do 12:00h bez vode biti će potrošači u ulici Nikole Tesle.

Tijekom radova do ponovne uspostave vodoopskrbe, cisterna s vodom za ljudsku potrošnju biti će smještena u Ulici Nikole Tesle, kod kuć.br. 55.

 
Nastavi čitati

ZADAR / ŽUPANIJA

PROGRAM / Od 22. do 27. travnja Sveučilište u Zadru s brojnim aktivnostima sudjeluje u Festivalu znanosti

Objavljeno

-

By

Sveučilište u Zadru i ove godine dovodi Festival znanosti u Zadar.

Zadar je jedan od brojnih gradova u Hrvatskoj u kojemu se od 22. do 27. travnja održava Festival znanosti, manifestacija koju sudionici i publika uspoređuju s pozornicom na kojoj znanstvenici i studenti predstavljaju aktualne teme, prezentirajući tako znanost i znanstvena postignuća na popularan način. Ovogodišnja glavna tema festivala je INTELIGENCIJA.

Sveučilište u Zadru tradicionalno sudjeluje u provedbi programa Festivala znanosti, ove godine  s preko 160 aktivnosti koje možete naći u programu:

Program

 
Nastavi čitati
Oglasi
Oglasi
Oglasi
Oglasi

U trendu