Connect with us

ZADAR / ŽUPANIJA

PREDSJEDNIK UDRUGE PUTNIČKIH AGENCIJA O SEZONI I NAVIJAČKOM SLAVLJU: “Incidenti poput onog u Zadru su atak na zdravlje ljudi, a i na turizam”

Objavljeno

-

Pred nama je očito još jedna izazovna turistička sezona. S kojim očekivanjima je dočekuju svi oni koji od turizma žive, u Dnevniku N1 govorio je Boris Žgomb, predsjednika Udruge hrvatskih putničkih agencija.

Epidemiološka situacija zasad je povoljna, ali malo je dovoljno da se stanje promijeni. Najveća incidencija je u Zadarskoj županiji, a svemu je kumovala nedavna košarkaška utakmica. Zbog toga, Njemačka od danas Zadarsku županiju stavlja na listu rizičnih regija.

“Niti ja niti bilo tko u turističkom sektoru ne može to gledati mirno ni s bilokakvim osjećajima osim velikog i snažnog negodovanja. Incidenti takve vrste, ne mislim samo na Zadar, bilo je i drugih, su direktan atak na zdravlje ljudi prije sveg, a onda i na turizam i sve koji traže svoju egzistenciju u turizmu. To je veliki broj ljudi. Ako govorimo da je atak, treba svesti u te mjere, ja to ne bih nazvao nezgodom, nepromišljenošću, svi trebamo zauzeti jedan stav da se to ne smije ni dogoditi, kamoli ponoviti. Kad kažem svi, mislim i na državni aparat i na lokalne zajednice, moraju naći način da takve stvari, pod A – preveniraju i pod B sankcioniraju. Mi nemao nijedan od tih slučajeva i u tome je problem. Pitanje je možemo li mi zaustaviti sljedeće incidente”, rekao je Žgomba.

Dodaje da sezona zasad dobro ide, ali podsjeća da je tako bilo i prošlo godine “i onda smo u jednom momentu završili brutalno zbog neke naše nepromišljenosti”.

“A bojim se da, ne samo ja, nego i svi u turizmu, da ta nepromišljenost nije bila slučaj samo prošle godine”, kazao je.

Jedna od prijetnji je i delta soj koronovarisa. Njemačka za goste iz Velike Britanije uvodi karantenu. Trebamo li i mi “žrtovati” Britance u korist Nijemaca koji su brojniji turisti na našoj obali?

“Svakako najprije nadležna tijela trebaju donijeti određene mjere koje će prije svega zaštiti stanovništvo. Zasad je Britanija zaštitila nas, oni do sredine srpnja ne mogu prema nama, a kasnije treba pratiti situaciju. Ja sam da se prije svega zaštitimo mi, a onda i naši gosti”, rekao je Žgomba te zaključio da isključivo o nama ovisiti kakvu ćemo sezonu imati.

 
Nastavi čitati
Kliknite za komentar

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

ZADAR / ŽUPANIJA

MATICA HRVATSKA / Predstavljanje knjige Mladena Barabe Cvitića: Marina kruna 

Objavljeno

-

By

Ogranak Matice hrvatske u Zadru predstavlja knjigu Mladena Barabe Cvitića: Marina kruna.

Predstavljanje će se održati u dvorani Ogranka Matice hrvatske u Zadru, na adresi Don Ive Prodana 1, u utorak 23. travnja s početkom u 18:30.

Sudjeluju: Ante Nadomir Tadić Šutra, prof., Marin Fuzul te Mladen Baraba Cvitić, autor knjige.

U glazbenom dijelu programa sudjeluje klapa Koporan iz Poličnika.

Marinu krunu na stihove Mladena Barabe uglazbio je Ljubo  Stipišić Delmata, 2010. godine.

 
Nastavi čitati

ZADAR / ŽUPANIJA

SUBOTA, 27. TRAVNJA / Svečana proslava blagdana blaženog Jakova Zadranina. Donosimo program…

Objavljeno

-

By

Blagdan blaženog Jakova Zadranina svečano će biti proslavljen u Crkvi sv. Frane, u subotu, 27. travnja.

Povodom blagdana, pod pokroviteljstvom Franjevačkog samostana sv. Frane, Grada Zadra, Zadarske županije, Narodnog muzeja Zadar, OŠ Zadarski otoci/ Muzej u školi i Udruge glagoljaša Zadar, organiziran je prvi likovni natječaj za učenike osnovne škole „Blizu je, blizu“, na temu: Život i rad  blaženog  Jakova Zadranina.

Svečanu svetu misu u 19 sati predvodit će fra Tomislav Šanko, provincijal.

Poslije svete Mise bit će dodijeljene nagrade autorima najuspješnijih likovnih radova, a nagrađeni radovi bit će izloženi u „Sobi blaženog Jakova“ u klaustru samostana.

 
Nastavi čitati

ZADAR / ŽUPANIJA

ŽUPANIJSKI DANI / Večeras u sv. Donatu Smotra klapa Zadarske županije

Objavljeno

-

By

U sklopu programa Županijski dani, u petak, 19.travnja 2024. s početkom u 20 sati u crkvi sv.Donata u Zadru održat će se Smotra klapa Zadarske županije na kojoj će nastupiti klape sa cijelog područja Zadarske županije–  Koporan , Galijota, Ponistra, klapa Žurnata, Arija, Peružini, Preženca, Puntadura, Školji, Maraška i Lantina.

Smotra klapa Zadarske županije prvi je puta održana 2012.. godine ispred zgrade Kazališta lutaka u Zadru, 2013. u Bibinjama, i 2014. U Pagu. Od 2015. do 2019. Smotra klapa Zadarske županije održavala se u Vukovaru, kao dar Zadarske županije Gradu Vukovaru. 

 Nakon četiri godine pauze ponovno će se okupiti klape u sklopu Županijskih dana.

Ulaz je slobodan.

 
Nastavi čitati
Oglasi
Oglasi
Oglasi
Oglasi

U trendu