Connect with us

ZADAR / ŽUPANIJA

(FOTOGALERIJA) PROMOCIJA 150 MAGISTARA NA SVEUČILIŠTU U ZADRU Vican: “Diploma vas kvalificira za pronositelje i tražitelje istine, ali i dobra”

Objavljeno

-

Foto: Zvonko Kucelin

Na Sveučilištu u Zadru jučer je u tri odvojene promocije promovirano 150 magistrica i magistara različitih struka. U skladu s propisanim epidemiološkim mjerama, promovirali su ih rektorica prof. dr. sc. Dijana Vican, prorektor prof. dr. sc. Zvjezdan Penezić i promotorica doc. dr. sc. Katica Burić Ćenan.

Dodjela diploma, istaknula je rektorica Vican, najsvečanija je sveučilišna prigoda te se strpljivo čekao ovaj dan koji bi, da je bio online, kao što je bila organizirana nastava tijekom ove akademske godine, izgubio duh zajedništva, najposebnijeg akademskog obilježja.

“Želim vam da u svom privatnom i profesionalnom životu ne budete pasivni. S obrazovnim postignućima koji su rezultat samo vaših osobnih napora, kao građani s najvišom akademskom titulom ne hodajte s mišlju da su svi drugi oko vas oni koji će vas obasipati ljubavlju i pažnjom i pritom rješavati sve vaše probleme. Želim vam da zadržite duh svoje snovite mladosti sa svjetiljkom sveučilištaraca i akademskih građana Republike Hrvatske koji razum, um i profesiju umiju nositi sa svim moralnim odlikama koje čovjeka čine čovjekom, ponajprije dobrotom i međusobnim razumijevanjem.

Nastavite učiti, i to od najvećih uzora. Tražite ih u onima koji su svojim radom i življenjem pokazali i dokazali da se rad, poštenje i poštivanje drugoga isplate. Ne dajte mjesta umoru u naporima da istine zažive u vašoj profesionalnoj i životnoj praksi. Diploma vas kvalificira i za pronositelje i tražitelje istine, pronositelje dobra u svom životnom i profesionalnom okruženju. Želim vam da vam znanje i obrazovanje ostanu utkani u vaš vrijednosni sustav”, poručila im je rektorica prije svečanog uručenja diploma.

Promotorica doc. dr.sc. Katica Burić Ćenan istaknula je kako će promoventima čin svečanoga promoviranja i završetka studijskog školovanja biti slika koju će nositi cijeloga života, uz brojne druge uspomene sa studijskih dana.

“Priroda nas uči da su i završetak i početak dva lica života. Svaki završetak ostavlja svojevrsno sjeme – a sjeme je onaj dio koji sadrži i znanje i potencijal svih drugih oblika. Naoružani stečenim znanjem, vjerom u svoje potencijale, snagom dosadašnjih osobnih i studijskih pobjeda, smjelo zakoračite u novo poglavlje. Pokažite svoju strast, budite kreativni, izražavajte svoje mišljenje, stavove, budite vidljivi. Ali, ne dopustite da vam brzina života, pretrpani osobni i profesionalni rasporedi, zamagle ljepotu svakodnevice: druženja s obitelji, starim prijateljima, upoznavanja novih ljudi, krajolika i jezika, boravka u prirodi te slavljenja života. Uspjeh se, na kraju, ne broji titulama, kontaktima ili novcem, nego ostvarenim potencijalima, sposobnošću da vješto upravljate svim aspektima života, da uživate u malim stvarima, te da imate kvalitetne odnose s drugima, poručila im je promotorica.

Promoventi su na kraju dali svečano obećanje kako će znanje stečeno na ovom sveučilištu i dalje, teorijskim i praktičnim radom, produbljivati i razvijati na boljitak svog naroda i Domovine. U prigodnom dijelu programa nastupio je studentski vokalno-instrumentali sastav „Študija“ sa skladbom „Galeb i ja“.

U 10 sati promovirani su: Paula Andabak, Ivana Banovac, Roberto Barišić, Anamarija Belošić, Emiliano Tomas Benavides Palumbo, Boris Berović, Luka Bilosnić, Matea Bodrožić Selak, Luka Bogdanić, Luka Božić, Katarina Brajnović, Mate Bratović, Josip Brčić, Dajana Bulog, Lucija Buljat, Anamaria Burčul, Antonia Čarija, Ivana Demo, Iva Giovanna Fatone, Lucia-Maria Fatović, Matija Grubišić, Monika Klarić, Irena Lekić, Nataša Marić, Marin Mataga, Iva Mrakužić, Dorotea Mudronja, Marija Mula, Bruno Novaković, Sara Oreč, Marija Orkić, Hrvoje Pašalić, Ana Pavić, Larisa Pavleković, Matej Požarina, Tijana Privara, Verena Radović, Klara Reić, Marija Rušev, Ana Stanković, Antonela Stošić, Sunčana Šandrić, Ana Šimić, Petra Šimunović, Šime Šprljan, Ana Štrelov, Tihana Tomić, Marina Vidov, Anita Zdunić, Stipan Zrilić i Mateo Županović.

U 11.30 sati promovirani su: Magdalena Antičević, Matea Baćica, Vedrana Baršić, Katarina Bešker, Ante Brižić, Jure Brižić, Matea Čelić, Ivana Čičmir, Julijana Čikara, Ivana Čović, Kristina Ćosić, Kristina Dedić, Ana Mari Gašparić, Josipa Glavan, Monika Ikić, Iva Ilijić, Mara Jaković, Karmen Jerolimov, Maja Jurković, Petra Kasap, Lucia Kesić, Zvonimir Kita, Bernarda Klarin, Vedrana Klemenčić Bošnjak, Anamaria Knežević, Nikolina Knežević, Andrea Korić, Karla Kristić, Marija Kurtov, Josipa Kutija, Valentina Ladišić, Marin Lutring, Jelena Mandičić, Orieta Marcelić, Silvia Martin, Gabriela Marušić, Matea Mlakić, Mate Mustać, Renata Nović, Pavao Parunov, Lucija Petrić, Anđela Pirija, Luka Planinić, Mia Radostić, Marina Roso, Irena Skrbin, Filip Strmota, Anđela Štuc i Edita Vilić.

U 13 sati promovirani su: Lana Anđel, Nina Bandić, Valentina Bartolčić, Ana Bišćan, Ivana Budiša, Pia Fatović, Zrinka Grgić, Matea Harambašić, Mia Jagnjić, Marko Jović, Tihana Jurišić, Ena Klepić, Ana Kolarić, Dora Kolega, Ivan Kovačević, Karmen Kovačević, Ivona Kozina, Anđela Lisica, Pava Katarina Madunić, Matea Maglica, Elizaveta Malik, Adriana Mandić, Anamaria Marelja, Zrinka Matković, Anđela Merćep, Tihana Micarakis, Strefani Mofardin, Matea Musap, Ivana Negotić, Matea Nosić, Hrvoje Njavro, Ela Okreša Đurić, Lovre Panđa, Ivona Pavelić, Ana Pavić, Lucija Peraić, Marin Perić Radan, Snježana Platužić, Anđela Prtenjača, Stela Prvonožec, Nikolina Radović, Katarina Raljević, Dino Rušinović, Dina Slugan, Saša Stipanić, Dana Surić, Ana Ščetarić, Sanja Šešelja, Ante Šodan i Marija Veselčić.

 
Nastavi čitati
Kliknite za komentar

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Zadar

HNK Zadar: Otkazana večerašnja izvedba komedije Puni pansion

Objavljeno

-

By

Večerašnja izvedba komedije “Puni pansion” u HNK Zadar odgađa se zbog bolesti glumice. O novom terminu posjetitelji će biti naknadno obaviješteni.

Povrat za online kupljene ulaznice izvršit će se automatski u narednim danima, a za ulaznice kupljene na prodajnim mjestima potrebno je poslati zahtjev za povrat novca putem  https://www.entrio.hr/refund web forme najkasnije u roku od mjesec dana.

 
Nastavi čitati

ZADAR / ŽUPANIJA

STIŽE LJEPŠE VRIJEME / Kiša prijeti još danas i u petak; od subote sunčano i sve toplije

Objavljeno

-

By

Danas promjenjivo oblačno, ponegdje kiša, najmanje na istoku. U Gorskoj Hrvatskoj susnježica i snijeg. Na Jadranu pljuskovi praćeni grmljavinom na sjevernom dijelu prijepodne, a na jugu većinom sunčano, mjestimice su mogući kratkotrajni pljuskovi. U unutrašnjosti ujutro lokalno magla. Vjetar uglavnom slab, na Jadranu ponegdje umjerena bura pa jugozapadni i jugo. Najviša dnevna temperatura između 12 i 17 °C, u gorju malo niža.

U petak u unutrašnjosti djelomice sunčano i uglavnom suho. Na Jadranu promjenljivo mjestimice s kišom ili lokalnim pljuskovima. Vjetar na kopnu većinom slab južni i jugozapadni, na Jadranu većinom umjereno jugo. Jutarnja temperatura zraka od 0 do 5, na Jadranu između 8 i 11, a najviša dnevna uglavnom od 15 do 19 °C.

IZGLEDI VREMENA:

U petak i subotu na kopnu djelomice sunčano i uglavnom suho, a na Jadranu promjenljivo mjestimice s kišom. U nedjelju pretežno sunčano i toplo. Vjetar na kopnu većinom slab jugozapadni, na Jadranu mjestimice umjereno jugo i jugozapadnjak. Temperatura zraka u postupnom porastu.

 
Nastavi čitati

ZADAR / ŽUPANIJA

(FOTOGALERIJA) DAN OPĆINE / Gračac se aktivno razvija uz ruralni turizam i nove razvojne projekte

Objavljeno

-

By

Nizom aktivnosti obilježava se Dan općine Gračac i blagdan njezinog nebeskog zaštitnika Sv. Jurja. Tim je povodom u multimedijalnoj dvorani Kulturno informativnog centra Napredak održana Svečana sjednica Općinskog vijeća kojoj su, uz ostale, nazočili potpredsjednica Vlade RH Anja Šimpraga i župan Božidar Longin sa zamjenikom Šimom Vickovićem.  

Okupljene su pozdravili domaćini, predsjednica Općinskog vijeća Ankica Rosadnić i načelnik Robert Juko koji je u svojem obraćanju istaknuo da se u Gračacu provode brojni projekti, uglavnom uz značajnu pomoć sredstava iz europskih i nacionalnih fondova te Zadarske županije. Općina se tijekom prošle godine suočila i s posljedicama velike poplave, no uz pomoć države i županije štete su uglavnom uspješno sanirane.

Veseli me doći u ovaj naš lički dio županije u općinu kao je površinom naša najveća jedinica lokalne samouprave, a veća je i od nekih županija, istaknuo je u svom obraćanju župan Longin.

„Najveći razvojni potencijal ovoga kraja jesu prirodne ljepote i čist okoliš, a u takvom okolišu najbolju razvojnu perspektivu imaju ekološka proizvodnja i ruralni turizam koji bilježi sve veće brojke. Ukazuje nam to na činjenicu da su gosti otkrili ovu ljepotu koja, za razliku od obale, ljeti pruža mir i svježinu te da je uloženo puno u podizanje i broja i kvalitete smještajnih kapaciteta. Bez sumnje je na porast gostiju utjecalo i otvaranje Centra izvrsnosti Cerovačke špilje, projektu na kojem je partner bila i Zadarska županija, kao i naša ustanova Natura Jadera. Županijska turistička zajednica, pak, osmislila je i posebnu kampanju promocije velebitskog i ličkog dijela naše županije“, naglasio je župan dodavši da Zadarska županija s općinom Gračac ima odličnu suradnju i kontinuirano pružamo pomoć lokalnoj samoupravi u ostvarenju značajnih projekata.

„Kvalitetna komunalna infrastruktura od izuzetne je važnosti i za život stanovnika i za razvoj turizma. Tako će Zadarska županija financirati izgradnju cjevovoda za priključak na vodovodnu mrežu Centra za izvrsnosti Cerovačke špilje. Županijska uprava za ceste u prošloj je godini obavila sanaciju šteta nakon poplave, kao i mosta preko Une u Suvaji. Županiji su kroz program podrške brdsko-planinskim područjima odobrena sredstva za uređenje školskog igrališta osnovne škole u Gračacu, a preko mehanizma prekogranične suradnje Hrvatska – BiH prijavili smo 850 tisuća eura vrijedan projekt koji uključuje uređenje pješačkih staza na području općine Gračac“, najavio je župan Longin.

Potpredsjednica Vlade RH Anja Šimpraga naglasila je kako je Gračac dobar primjer proaktivne općine te najavila da će Vlada i dalje pružati potporu svim kvalitetnim projektima.

„Vrlo je važan partnerski odnos općina i gradova sa županijama i ministarstvima, jer je to konkretna mjera podrške razvojnim projektima i doprinos jačanju ravnomjernog regionalnog razvoja. Za nastavak gospodarskog rasta Hrvatske i uspješnog provođenja projekata važna je i stabilnost vlasti te vjerujem u nastavak partnerskog odnosa nacionalne i lokalne razine“, poručila je Šimpraga.

Na Svečanoj sjednici uručena su i godišnja priznanja. Nagrađene su najbolje učenice generacije, Doris Drlja (OŠ Nikole Tesle) i Marija Andrić (SŠ Gračac), a općinska priznanja zaslužili su i Služba civilne zaštite Zadar te Hrvatska gorska služba spašavanja.

 
Nastavi čitati
Oglasi
Oglasi
Oglasi
Oglasi

U trendu