Connect with us

ZADAR / ŽUPANIJA

LJETNA KINO ZONA Ove srijede se smijemo i žalostimo uz filmove Bijelo oko i Jojo Rabbit!

Objavljeno

-

U srijedu 16. lipnja nas po riječima neprežaljenog Olivera očekuje prava ‘šaka suza, vrića smija’ uz komičnu dramu ”Jojo Rabbit” i za Oskara nominiranu kratkometražnu dramu ”Bijelo oko”.

Radnja filma ”Jojo Rabbit” se zasniva na romanu ‘Nebo u kavezu’ autorice Christine Launens, a započinje kada usamljeni njemački dječak imena Jojo otkrije da njegova majka skriva mladu židovsku djevojku na svom tavanu. Jojo se, uz pomoć svog idiotskog imaginarnog prijatelja, Adolfa Hitlera, u ovoj satiri protiv mržnje, mora suočiti sa svojim slijepim nacionalizmom. Njegov svijet se tada okreće naopačke.

Za režiju i scenarij ovog neobičnog filma zaslužan je uvrnuti novozelandski redatelj, scenarist i glumac Taika Waititi dok glumačku postavu među ostalima čine: Roman Griffin Davis, Thomasin McKenzie, Scarlett Johansson, Taika Waititi te Sam Rockwell.

Uz Oskara za najbolji adaptirani scenarij koji je opravdano otišao u ruke autoru filma, ”Jojo Rabbit” je osvojio i brojna druga priznanja poput BAFTA-e ili Grammya.

Prije njegove projekcije nipošto nemojte propustiti pogledati izvanredan kratki, za Oskara nominirani film, ”Bijelo oko”.

Radnja ove napete izraelske drame prati muškarca koji pronalazi svoj ukradeni bicikl koji sada pripada neznancu. Pokušavajući ga vratiti, bori se da ostane čovjek.

Režiju i scenarij ”Bijelog oka” potpisuje Tomer Shusan, a u glavnim ulogama se pojavljuju Daniel Gad i
Dawit Tekelaeb.

*Ulaznice po cijeni od 25 kn mogu se kupiti svakim radnim danom u periodu od 09-13h u prostoru Centra nezavisne kulture (preko puta pošte na Relji) te na samoj lokaciji prikazivanja (Poljana Branka Stojakovića – između Kazališta lutaka i Sv. Dominika) od 20:15h.

*U slučaju kiše ili lošeg vremena projekcija se odgađa.

*Program Kino Zone sufinanciran je sredstvima Grada Zadra i Hrvatskog audiovizualnog centra, a odvija se u partnerstvu s Kazalištem lutaka Zadar.

 
Nastavi čitati
Kliknite za komentar

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

ZADAR / ŽUPANIJA

FOTO / Župan i Kolega u obilasku: Radovi na hospiciju u Babindubu napreduju predviđenom dinamikom

Objavljeno

-

By

Župan Božidar Longin u pratnji županijskog pročelnika za zdravstvo Marka Kolege obišao je radove na izgradnji Centra za koordinaciju palijativne skrbi Zadarske županije, odnosno budućeg hospicija u Babindubu. Riječ je o jednom od strateških projekata Zadarske županije, vrijednom više od 2 milijuna eura, a na terenu su se uvjerili da radovi napreduju predviđenom dinamikom.  

„To je jedan od najznačajnijih projekata Zadarske županije, na kojem sam osobno inzistirao i uložio puno energije zajedno sa suradnicima. Projekt Hospicija pokrenut je 2019. godine kada je država Zadarskoj županiji darovala zgradu bivše vojarne na Babindubu, a iznimno smo zadovoljni što smo u međuvremenu uz veliko razumijevanje Vlade RH uspjeli zatvoriti cjelokupnu financijsku konstrukciju“, istaknuo je župan dodavši da će hospicij biti specijaliziran za pružanje palijativne skrbi. U njemu će se pružati sveobuhvatna zdravstvena, psihološka, socijalna i duhovna skrb s ciljem pružanja potrebne njege bolesnicima s neizlječivom bolešću.

„Projektom rekonstrukcije je predviđen smještaj deset postelja u pet dvokrevetnih soba. Uz sobe za smještaj bolesnika osigurani su prostorni uvjeti za rad multidisciplinarnog stručnog osoblja te prateće i pomoćne prostorije. U prizemlju i na katu su sobe za smještaj bolesnika, sobe za rad i odmor stručnog osoblja, prateće i pomoćne prostorije“, kazao je župan.
Zgrada ima tri etaže (podrum, prizemlje i kat) i obnovit će se u postojećim gabaritima i arhitektonskom izričaju, uz ugradnju dizala i dogradnju terase kako bi se zadovoljile sve potrebe njenih budućih korisnika.

„Do sada je završena izmjena krovišta, postavljene su sve instalacije u objektu, uključivši elektro instalacije, vodne instalacije i rješavanje oborinskih i otpadnih voda, a montirane su i instalacije grijanja. Pri završetku je izrada strukture vanjskog lifta te su započeli radovi na uređenju okoliša. Radovi teku predviđenom dinamikom i unutar ugovorenog roka izvođenja“, otkrio je pročelnik Kolega dodavši da je u tijeku izrada troškovnika opremanja zgrade koji bi trebao biti gotov do kraja svibnja.  

Podsjetimo, ugovorena vrijednost predmetnih radova na rekonstrukciji zgrade i uređenju okoliša s hortikulturom je 2.060.147,01 eura (s PDV-om). Radove izvodi Krekić d.o.o. iz Bibinja, dok uslugu stručnog nadzora nad izvođenjem radova provodi tvrtka GiN company d.o.o. Zadar.

 
Nastavi čitati

ZADAR / ŽUPANIJA

OBAVIJEST: Posedarje danas bez vode!

Objavljeno

-

By

Zbog radova na vodoopskrbnom sustavu, dana 10.05.2024. godine  (petak) od 08:00h do 14:00h bit će privremeno obustavljena opskrba vodom potrošačima u mjestu Posedarje.    

Tijekom radova do ponovne uspostave vodoopskrbe, cisterne s vodom za ljudsku potrošnju bit će smještene u Ulici kardinala Stepinca kod kuć.br. 31., te u Ulici Brune Bušića kod kuć.br. 33.

 
Nastavi čitati

ZADAR / ŽUPANIJA

PAG: Noć tvrđava u petak u kuli Skrivanat

Objavljeno

-

By

Udruga iznajmljivača apartmana i soba Grada Paga organizira “Noć tvrđava – Night of Fortresses” u petak, 10. svibnja u kuli Skrivanat.

PROGRAM:

13:15 “Sat povijesti na otvorenom” za učenike osnovne i srednje škole, građane i goste u prostoru kule Skrivanat

19:00 “Šetnja kroz prošlost” – Obilazak kule Skrivanat uz priču na temu “Fortifikacije Grada Paga”

20:00 “Preko kula do zvijezda” – Promatranje nebeskih tijela (teleskopom) u suradnji sa Astronomskom udrugom Zadar (Astronomska udruga Zadar)

Noć Tvrđava dio je European Fortress Summer manifestacije koja povezuje i promovira događanja na utvrđenim fortifikacijskim spomenicima diljem Europe. U organizaciju manifestacije uključena su međunarodna udruženja EFFORTS i FORTE CULTURA.

Ulaz je besplatan. Dobrodošli!

ORGANIZATOR: Udruga iznajmljivača apartmana i soba Grada Paga

u suradnji sa O.Š. Juraj Dalmatinac i S.Š. Bartol Kašić, Pag.

POKROVITELJ: Turistička zajednica Grada Paga

 
Nastavi čitati
Oglasi
Oglasi
Oglasi
Oglasi

U trendu