Connect with us

ZADAR / ŽUPANIJA

ODGOVOR NA PROVOKACIJE IZ SDP-a Šime Erlić: “O zadarskom proljeću svjedoči najplodonosniji mandat po pitanju brojnih gradskih projekata”

Objavljeno

-

foto: Krešimir Sorić

Predsjednik Gradskog odbora HDZ-a Zadar Šime Erlić uputio je priopćenje medijima osvrnuvši se na neuvjerljive teze SDP-ovog kandidata za gradonačelnika:

“Potaknut zazivanjem ‘dalmatinskog proljeća’ od strane SDP-ovog kandidata za gradonačelnika, gospodina Marka Vučetića, moram se osvrnuti na teze koje je neuspješno pokušao plasirati u svom obraćanju.

U Zadru se provodi ‘proljeće’ zadnje četiri godine o čemu svjedoči najplodonosniji mandat po pitanju brojnih gradskih projekata od osamostaljenja države do danas.

Čak 276 projekata na području grada i 1,86 milijardi kuna investicija koje su privučene u Zadar i koje ne bi došle u naš grad, da ne postoji zajedništvo i sposobnost kada su u pitanju razvojni interesi Zadra.

Ovdje ću spomenuti samo neke, konkretne i vidljive plodove ‘proljeća’ u Zadru: Izgrađena je i stavljena u funkciju nova Poliklinika, započeo je projekt zadarske aglomeracije – sustava odvodnje za sve gradske kvartove, izgrađen je putnički terminal i ribarska luka u Gaženici, dovršen je centar Mocire, opremljen je i potpuno afirmiran športski centar Višnjik, a u tijeku su projekti izgradnje OŠ Novi Bokanjac, studentskog doma i Kampusa, izgradnja Centra za mlade i Providurove palače… i da ne nabrajamo dalje, jer je popis javnih projekata koji se provode za bolji život naših građana, uistinu neiscrpan.

Za kraj, kao najbolji pokazatelj proljeća u našem gradu prilažem sliku procvjetalog zelenog parka s autohtonim mediteranskim biljem, na novoobnovljenim zadarskim Bedemima.”

 

ZADAR / ŽUPANIJA

U UTORAK SVEČANO DILJEM ZADARSKE NADBISKUPIJE Slivnica slavi blagdan sv. Kuzme i Damjana, zadarske Milosrdnice sv. Vinka Paulskog

Objavljeno

-

By

Blagdan sv. Kuzme i Damjana svečano se slavi u utorak, 27. rujna u župi sv. Kuzme i Damjana u Slivnici.

Svečano misno slavlje u župnoj crkvi sv. Kuzme i Damjana s početkom u 11,00 sati, potom i svečanu procesiju s kipovima Kuzme i Damjana kroz to mjesto u zadarskom zaleđu predvodi zadarski nadbiskup koadjutor Milan Zgrablić.

Prije mise, u župnoj crkvi u 10,20 sati započinje molitva krunice.

Proslavi župnog blagdana prethodi Trodnevnica od 24. do 26. rujna s početkom u 18,30 sati, započinjući s molitvom krunice.   

Blagdan sv. Vinka Paulskog svečano se slavi u utorak, 27. rujna u samostanu sv. Vinka u Zadru gdje djeluju Milosrdnice sv. Vinka Paulskog.

Koncelebrirano misno slavlje u kapeli zadarskog samostana u 18,00 sati predvodi zadarski nadbiskup Želimir Puljić.

Milosrdnice su jedna od najbrojnijih ženskih redovničkih zajednica djelatna u različitim pastoralnim službama u Zadarskoj nadbiskupiji. U sklopu samostana Sv. Vinka djeluje dječji vrtić Blagovijest kojega vode milosrdnice i među najtraženijim je dječjim vrtićima u Zadru.

 
Nastavi čitati

Galerije

FOTOGALERIJA Subotnja špica

Objavljeno

-

 
Nastavi čitati

ZADAR / ŽUPANIJA

PRVO NAZOVITE! Evo tko je dežurni stomatolog ove nedjelje…

Objavljeno

-

By

Foto: StockSnap / Pixabay

Ove nedjelje, 25. rujna 2022. godine, u dentalnoj zdravstvenoj zaštiti u pripravnosti je Iva Rakvin Krizmanić, dr.med.dent.

Zahvati će se obavljati u ordinaciji dentalne medicine na adresi Lovre Matačića 50, Zadar, u vremenu od 8 do 20 sati, isključivo uz prethodni dogovor na broj telefona 091/517-6248.

 
Nastavi čitati
Oglasi
Oglasi

U trendu